HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ekim 2020 Pazartesi - 20:44

Gaziemir'de evrakta sahtecilik tartışması, 'yargı' restleşmesi!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 'evrakta sahtecilik' iddialarına meclis gündemine taşıdı. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca'nın iddialarını cevaplayan Başkan Arda "Size bununla ilgili dava açacağım. Keşke böyle bir şey çıkarmadan bize sorsaydınız. Burada 17 aydır işi kişiselleştirme haricinde yaptığınız hiçbir şey yok" dedi.

Gaziemir de evrakta sahtecilik tartışması,  yargı  restleşmesi!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi'nin Ekim ayı olağan meclisinin 2'nci oturumu Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Meclise Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Meclis gündemine Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve eşi Deniz Arda hakkında ortaya atılan iddialar damga vurdu.  Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kendisi hakkında bir evrakta sahtecilik yaptığı iddialarını meclis açılışında eleştirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ise ellerinde belge olduğunu ve yargı yoluna gideceklerini söyledi.

SİZE DAVA AÇACAĞIM
Başkan Arda, iddiaları ortaya atanlar hakkında dava açacağını söyledi. Arda " Bu mecliste imarla ilgili geçtiğimiz aylarda bir konu geçti. Basında benim hakkımda evrakta sahtecilikle ilgili bir konu belirtmişsiniz. Size bununla ilgili dava açacağım. Keşke böyle bir şey çıkarmadan bize sorsaydınız. Burada 17 aydır işi kişiselleştirme haricinde yaptığınız hiçbir şey yok. Bir taneniz Gaziemir ile ilgili kapımızı çalıp bir şey söylemediniz. Bu konuda CHP'li bir belediye meclis üyesi de bir şeyler yazıyor. Benim için bu konularda da bir şeyler oturuyor kafama… Burada bir müteahhit plan yaptırıyor ve gündeme geliyor. 1 trafo yaptırılması ve öne alınması… 1/1000'lik planda sadece bunu plana uyduracağız. Şehir plancısının çizdiği plan bize geliyor. Ve burada konu denen bir şey var burada konu yazıyor. Bunu çekip paylaşıyorsunuz. Bu buraya geldi ve imar komisyonuna havale ettik. İmar komisyonundaki arkadaşlarımıza soruyoruz, bir tane birinize gelip bir şey söyledik mi. Bu meclis trafo yerinin değişimini kabul ediyor. Diğer planı ise oy birliği ile reddediliyor. Bunun üstüne de bir üst yazı yazıyoruz ve planı gönderiyoruz. Burada 15/80 yazıyor, çünkü şehir plancısının yazdığı şey… Biz bunun üzerine bu meclisin aldığı ret kararını koyuyoruz. Büyükşehir meclisine geliyor ve ona gidip sormuşsunuz, size ne dedi? Bunda bir şey yok dedi. Ve Büyükşehir meclisine geldi ve burada da oy birliği ile reddedildi. Bunu sahtekârlık olarak sunuyorsunuz ve bunla ilgili size dava açacağız" ifadelerini kullandı.

SÖZ ALMAK İSTEYEN YOKSA SONRAKİ MADDEYE GEÇİLİR
Arda, ayrıca ‘mecliste söz verilmiyor’ iddialarını sert bir dille yalanladı. Arda "Bir önceki AK Parti Grup başkanvekilinin söz isteme ile ilgili gündem yarattığını gördük. Bu ikinci olay… Eğer bir gündeme maddesi hakkında söz alınmıyorsa o madde geçilir ve bir daha dönülmez. Sayın Atmaca, bana ‘görmüyorsunuz, duymuyorsunuz’ demişsiniz. İsterseniz bir ses verin duyalım ve görelim. 100 metre de sizle koşabilirim. Sağa sola bakacağınıza CHP meclis üyelerinin ne yaptığına bakacağınıza bana bakacaksınız. Söz almak isteyen yoksa bir sonraki maddeye geçilir. Ben dilek ve temenni bölümüne geçildiğinde size zaman zaman hatırlatma yapacağız. Ben söz vermekten yanayım, bugün de kesmeyeceğim. Öncelikle konuşacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFA YAKINDAN BAKTINIZ MI?
Gaziemir'de bulunan bir pazaryerinin kirli halinde çekilmiş fotoğraflar ile ilgili de konuşan Halil Arda, fotoğraflarını çeken kişinin fotoğraflara dikkatli bakıp bakmadığını sordu. Arda "Sarnıç pazar yeri dağılıyor akşam saatleri, Gaziemir'deki bütün pazarlar dağıldığın her taraf leş gibi… Oradan fotoğraf paylaşıyorsunuz, ‘pislik götürüyor’ diye… Bir parkta çimlerin üzerindeki pet şişenin fotoğrafını çekiyorsunuz. Bu işler yapılıyor. Ben size AK Parti’nin yönettiği belediyeye götüreyim bin tane fotoğraf çekeriz. Fotoğrafa yakın baktınız mı? Fotoğraftaki yeni aldığımız temizlik kamyonu. Yani işçiler temizliyor. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Hangi Pazar yerinde pislik kaldı? Siz bunu yapmaya devam edin, artık kendi meclis üyeleriniz buraya gelmiyor. Siz CHP'ye laf söyleyeceğinize Genel Başkan Yardımcılarına görev vermeye çalışacağınıza kendinize bakın. AK Partinin grup başkan vekili gibi davranmıyorsunuz" diye konuştu.

GAZİEMİR’İ BU HALE GETİRDİLER
Meclis maddelerinin görüşüldüğü sırada söz alan CHP Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'yı Deniz Arda üzerinden sert bir dille eleştirdi. Çağlarsu, ismini bilmediği bir kişinin kendisine ulaştığını ve Deniz Arda'nın personellerden para topladığını söyledi. Çağlarsu "Geçtiğimiz günlerde benim tanımadığım kişiler tarafından çok enteresan bilgiler gönderildi. İlk önce sahtedir diye dikkate almadım. Sonra bu arkadaşımızın Manisa'da yaşarken çok özel bir kişinin talimatı ile Gaziemir'de çalıştığını gördüm. 11 ay 20 gün belediyemizde çalışmış. Bana 'Çiçek olayının size verilmemesinin nedeni Deniz Arda'dır' ifadelerini yazdı.  Ben bana yazılanları söylüyorum. 'Deniz Arda bir çikolata kutusu koyarak buna her ay para atmamızı söyledi. Kutuyu bir dolaba koyarak para atınca anahtarı veriyordu, para attıktan sonra alıyordu' dedi. Bu paradan kişisel ihtiyaçlarını karşıladığını iddia etti. Buna da ortak kasa adını koyduğunu ifade etti. Maalesef ama maalesef bu anlattıklarım 100 yıllık geçmişi olan Gaziemir belediyesini getirdiği durumdur. Halil Arda ve Deniz Arda bu meclisi bu hale getirdi" dedi.

İNANDIĞINIZ KİŞİ SAVCILIĞA VERİLMİŞ BİRİ
CHP Meclis Üyesi Levent Çağlarsu'nun iddiaları üzerine söz alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "İlk olarak üslup olarak konuşacak son kişisiniz. 17 aydır konuştuklarınız ve internette konuştuklarınız ve Sayın Atmaca ile atıp tuttuklarınız ortada. MHP'liyi CHP'li savunur, CHP'liyi AKP'li savunur anlamış değilim. Peynirin 70 TL olması demek ki sizin gündeminiz değil… İşte, halkın gündeminde olmayan meclis üyelerinin kim olduğunu bütün Gaziemir görsün. Siz burada özel kalem müdürünün maaşını soruyorsunuz… Bunun Türkiye'de örneği var mı? Siz ayakkabı kutularını konuşmayın eleştirmeyin, diğer tarafta olmayan kutuları konusun. Aseton ne değerliymiş ki biz bunu almak için para topluyoruz… Sizde bunu meclis üyesi olarak inanıyorsunuz… Yazık… İnandığınız kişi şuan savcılığa verilmiş kişi. Manisa'dan önemli bir partilinin tavsiyesi ile aldık, bunu da söyleyeceğiz. Mecliste dile gerdiğinizi partide de söyleyeceğiz… Siz bunlara inanmaya devam edin" dedi.

MHP'YE BU SALONU BİR DAHA VERMEYECEĞİM
MHP İlçe Kongresi'nde salonda bulunan bazı şairlerin isminin üstü kapatıldığını belirten Arda, "Milliyetçi Hareket Partisi'ne bir daha bu salon asla verilmeyecek. Yeri geldiğinde bu şairlerimizin şiirlerini okuyan kişilerin, şairlerimizin üstünü kapatması üzücü bir olay… Ben burada olduğum sürece burayı bir daha kullanamayacaklar" ifadelerini kullandı.

SONUNA KADAR ÇARPIŞACAĞIZ
Halil Arda'nın cevabı üzerine imar tadilatı ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, hukuk karşısında Arda ile sonuna kadar çarpışacağını söyledi. Arda "İmar tadilatından bahsetti. ‘Teknik bir konu’ dedi ancak kendisini bilgilendirenler yanlış bilgilendirmiş. Tek konu halinde gelir ve ya ret edilir ya da kabul edilir.  Biz belge ile konuşuyoruz.27.01.2020 tarihli Gaziemir Belediyesi'nin Büyükşehir'e yolladığı metni okuyorum; 'Belediyemizin aldığı 73'nolu karar doğrultusunda hazırlanan imar planı öneri ve ekleri… 73'nolu kararda ne diyor, yükseklik 9 olacak bunu kabul etmiyoruz. Ancak Büyükşehir'e gönderilende 73'nolu diyor… Bura da ki durum farklı. 2 talep var biri ret yiyor diğeri kabul görüyor.  Sayın Arda'nın imzaladığında yükseklik  15/80 yazıyor ancak 9 yazması lazım.  Diğer kâğıtta da 15/80 yazıyor, onun üzerine büyükşehirdeki arkadaşlar çarpı atmış ve 9 yazmışlar.  Zaten sayın başkanın imza konusundaki arızasını biliyoruz. Ancak sayın başkan bu sizin aile şirketiniz değil siz belediye yönetiyorsunuz. Siz meclis kararında alınan evrakları inceleyebilirsiniz. Siz aksi bir evrakı imzalayarak farklı bir konu diyemezsiniz. Siz meclisin aldığı kararın aksi bir karar imzalıyorsunuz. Sizin yapmanız gereken, Büyükşehir belediyesine yazdığınız üst yazıda, gelen karar bu ancak bu kabul edilmemiştir. İlçe belediyesi çarpı atamayacağı için Büyükşehir'in yetkili olduğunu yazmanız lazımdı.  Bu teknik bir konu değil hukuki bir konu. Sizinle de hukuk karşısında sonuna kadar çarpışacağız. 2020 yılı içerisinde Gaziemir Belediyesi'nin yaptığı 3 LED ihalesi var…  Bunu EKAP'a girerek görebilirsiniz. Bana kayyum ibaresini kullandığım yönünde bir ifadeniz var… Meclisin bütün konuşmaların konuşmaları kayıt altında, benim böyle bir söylemim yok. İftira atma huyunuzdan vazgeçin. Siz CHP İlçe Başkanına iftira attınız, bir kıza iftira attınız biz bunları kanıtladım. Adnan Yüksel'e de iftira attınız… Neden böyle yapıyorsunuz? Hiç bunları söylediğinizde yüzünüz kızarmıyor mu? Sizin bu duruma düşmenizden üzülüyorum. Geçen mecliste Gaziemir'de ve Buca'da belediyemize ait olan mülklerin adi sermaye olarak bazı şirketlere devri konusunun iptali gündeme geldi ve görüşülecek. Ben bunları geçen mecliste sordum ve bunların haczi var… Bunların açığı çıkmayacağını mı düşünüyorsunuz? Bunlar siz bilmek zorunda değilsiniz ancak bunları bilgi taşımakla ilgili arkadaşlar size hiç bilgi vermiyor mu?  Sayın başkan olmuyor… Gerçekten başlangıçta gözünüz görüyor, kulağınız duyuyor ancak biz bunları söyleyeceğiz diye acelece kapatıp kaçıyorsunuz. Biz bu mecliste gündeme getiremediğimiz sürece ne anlamı kalır. Bu meclis halkın yüzde 100'ünün iradesini temsil ediyor ancak siz halkın yüzde 100'ünü temsil etmiyorsunuz. Meclise hak ettiği değeri verin, meclisimizdeki her bir meclis üyesi birbirinden kıymetlidir" diye konuştu.

HİÇ KIVIRMAYIN
Atmaca'nın açıklamaları üzerine iddialara cevap veren Halil Arda şu ifadeleri kullandı; "Facebook yorumlarını okuduğum yok. Bir ekip var onları okuyor ve önüme getiriyor. Yoksa sizin gibi boş bir zamanım yok. 150 binlik bir ilçeyi yönetiyorum o yüzde sabah akşam çalışıyoruz. Bana laf söyleyeceğinize arkanıza dönsenize, kaç kişi kaldınız? Kendi meclis üyeleriniz buraya gelip sizin arkanıza oturmuyor… Yapayalnızsınız. Meseleleri kişiselleştirdiniz. Her şeyden haberimiz var. Gaziemir'de bütün mallarımızın üstünde haczimiz var. Çünkü mahkeme kararını korkudan o alanların üzerine işletmedik. Evet, güçlü bir şirket yaratmak istiyorum… Ne yapacaktık? Belediyenin malı başkasına vermiyoruz. Belediyenin malını yüzde 100 belediyenin şirketine veriyoruz.  Yine Gaziemir'in malı… Sendika meselesini ısıtıp ısıtıp getiriyorsunuz. Bu konu zaten mahkemede… Ben söyledim, beni mahkemeye verin… Mahkeme sizi haklı kılarda beni haksız kılarsa elimde bir belge olsun. Ancak o sendika sizin parti binanızın önünden geçerken kafasını diğer tarafa çeviriyorlar. Eşimle ilgili yetmedi mi daha? Gönüllü olarak çalışıyor… Gelsin eşleriniz gönüllü olarak çalışsın. Kendi aralarında oluşturdukları ekip ile Gaziemir için çalışıyorlar. Ancak siz bizim nasıl çalıştığımızı görmüyorsunuz. Atıkları kendimiz toplamayı düşündük ve proje ekibimiz var. Bu ekibin içinde belediyede çalışan çalışmayan kişiler var. Bu konu hakkında kafa patlatıyoruz… Bunların hiçbiri Gaziemir ve Gaziemirlinin gündemi değil. Ben budan sonra iş için gelenlere sizin telefonunuzu vereceğim. Belki o zaman farkında olursunuz işsizliğin, açlığın… Geçinmek zor, sanırım ondan sizde alkollü mekanlarda saz çalıyorsunuz… Plan değişikliği konusunda hiç kıvırmayın… Uyarsaydınız o zaman. Burada iki konu gündeme geldiğinde ağzınızı açıp bir şey dediniz mi? O zaman konuşmadınız. Şimdi gittiniz şehir plancısından akıl aldınız, bu konu öyleydi şöyleydi… Evrakta sahtecilikten beni mahkemeye verin, sizinle orada hesaplaşacağız" dedi.

SİZİ KINIYORUM
AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca Halil Arda'nın 'kıvırmayın' sözlerine sert çıktı. Uğur "Biraz önceki kelimenizden kaynaklı sizi kınıyorum. Hala daha söylediğiniz yanlışları savunuyorsunuz. Sayın CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın imza varsa ödenmesi gerekir dediğinizi çok iyi biliyoruz. Benim en önemli söylemek istediğim şey meclisi kandırıyor olmanızdı. Ben özellikle sordum bütün parsellerde var mı diye… Ayrıca Ticaret Sicil Müdürlüğü ile görüştüm, hiçbir şekilde sermaye artırımı dışında bir müracaat yok. Kim size yaparsınız yapamazsınız dedi onu bilmiyoruz. Burada farklı partili arkadaşların birbirini savunması gibi bir şey söz konusu değil. Bir arkadaşımıza yapılan haksızlık neyse ben onu savunmak zorunda değilim" dedi.

 
Aliyev: Üç köy daha işgalden kurtarıldı!
 
Çiğli Meclisi'nden Ataşehir planlarına veto!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
köylü 5 Ekim 2020 Pazartesi 21:39

İnsanı gösteren sözü değil, işidir. Bir insanın gerçek değeri; becerikli mi beceriksiz mi, çalışkan mı tembel mi, başarılı mı başarısız mı, iyi mi kötü mü olduğu yaptığı işlerle, çevresindekilere karşı takındığı tutumla ölçülür.Dolayısıyla Gaziemir belediye başkanı bir çuval inciri berbat etmiş ve etmeye devam ediyor! YAZIK YAZIK ÇOK YAZIK....

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da çocuklara tablet müjdesi
Karabağlar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı, Başkan Muhittin Selvitopu ...
Buca'nın bütçesi meclisten geçti
Buca Belediyesi 2021 yılı mali bütçe görüşmeleri tamamlanarak, Belediye ...
8 ilçe başkanından Soyer'e '500 gün' sunumu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla ...
 
Büyükşehir'den eğitime destek: Tablet dağıtımı kırsaldan başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinde online eğitime hiçbir biçimde  ...
Ödemiş'e yeni pazar yeri
Ödemiş Belediyesi, Tekstil mevkiinde Pazar kurulması konusunda oda başkanları ...
Başkan Selvitopu can dostları unutmadı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 4 Ekim Dünya Hayvanları ...
 
Büyükşehir’in özel tiyatrolara desteği sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tiyatrolara desteği devam ediyor. Proje ...
Başkan Soyer, İzmir'de trafik sorunun nasıl çözüleceğini açıkladı!
Pandemi süreciyle artan özel araç kullanımının trafikte yarattığı yoğunluk, ...
ÇİBEM kapılarını açıyor
Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’nde (ÇİBEM), 2020-2021 eğitim ve öğretim ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva