HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Nisan 2015 Çarşamba - 12:38

Gaziemir’de bir dünya şenliği: Sev kardeşim!

9 ülke ve Sinop’tan 250’ye yakın konuk çocuğun katılacağı 18. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği 20 Nisan’da başlıyor. Son 5 yıldaki çalışmalarla markaya dönüştürülen şenlikte bu yıl, İrem Derici, Manga, Yüksek Sadakat, Halil Sezai, İBB Kent Orkestrası, Grup Baber, Grup Çirkef sahne alacak. Kazım Koyuncu’nun anılacağı şenliğin bu yılki teması ise ‘Sev kardeşim’ olacak.

Gaziemir’de bir dünya şenliği: Sev kardeşim!

Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’nin 18’incisi, bu yıl 20-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Gaziemir ile özdeşleşen ve beş yıldır profesyonel bir anlayışla organize edilen şenliğe, bu yıl Azerbaycan, Bulgaristan (2 ekip), Bosna Hersek, Litvanya, Çin Halk Cumhuriyeti, Romanya, Rusya, Makedonya ile ülkemizden Sinop’tan çocuklar katılacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ise sadece heyet katılacak.



Şenliği beş yıldır şarkısı, logosu ve maskotu ile marka haline getirdiklerini ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Önce ‘Yurtta barış, dünyada barış’, daha sonra ‘Çevre ve sağlık’, ‘Bilinçli çocuk, mutlu gelecek’ önceki yıl ‘Eğitim ve sağlık’ geçen yıl  ‘Bilişim ve teknoloji’ temalarını kullandık. Bu yılki şenliğin teması ise, ‘sev kardeşim’ olarak belirlendi” dedi. Şenliğin dünya gençleri arasında kültürel kaynaşma sağladığını, dünya barışına önemli katkı koyduğunu ifade eden Başkan Şenol, şenliğe katılan ülkelerin kültürel materyallerini açtıkları Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi’nde sergilediklerini sözlerine ekledi.
 


GAZİEMİR GÜCÜNÜ GÖSTERDİ
Beş yıldır “Gücünü göster Gaziemir” sloganıyla başlatılan kampanyaya ilçe esnaf ve sanayicisinin şenliğe sponsor olup büyük destek verdiğini de anlatan Başkan Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletten sonra ülkemizdeki en büyük çocuk şenliğini yapıyoruz. Ülkemizin dünyada tanınmasını sağlayan şenliğimiz için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yıllardır destek istiyoruz. Ancak hiçbir destek göremiyoruz. Biz de “Gücünü göster Gaziemir”  kampanyası ile esnafı, sanayicisi, işadamı; kısacası yaşamını bu kentte kazanan herkesi, ‘görkemli ve dünyaya örnek’ bir şenlik yaratmaya çağırdık. Çok büyük bir katılım oldu ve herkes az ya da çok demeden gücü ölçüsünde maddi ve manevi destek verdi. Tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Gaziemir gücünü gösterdi.”
 
‘ŞENLİĞİ HEYECANLA BEKLİYORUZ’
Şenliğin Komite Başkanı Aydın Tülü ise şenliğin hazırlık süreci hakkında bilgi vererek destek verenlere teşekkür etti. Basın toplantısına katılan belediyenin halk dansları ekibinin çocuk kursiyerleri Turancan Aygün ve Tuğçe Coşkun, “Şenliğin başlamasını her yıl heyecanla bekliyoruz. Şenliğe katılan yabancı çocukları her yıl evlerimizde ağırlayarak, farklı kültürlerden yeni arkadaşlar ediniyoruz. Şenliğin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz” diyerek duygularını anlattı.
 
ŞENLİKTE ‘ÜNLÜLER GEÇİDİ…’
18. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’nde bu yıl da adeta ünlüler geçidi yaşanacak. Şenlikte; 20 Nisan’da İBB Kent Orkestrası, 21 Nisan’da İrem Derici, 24 Nisan’da Manga, 25 Nisan’da Yüksek Sadakat ve Grup Çirkef, 26 Nisan’da ise Halil Sezai sahne alacak. İsminin Festival Alan’daki sahneye verildiği Kazım Koyuncu ise, 22 Nisan günü özel geceyle anılacak. Bu özel gecede Grup Baber sahne alacak.
 
ŞENLİĞİN GEÇMİŞİ HAKKINDA
İlki, 1996 yılında gerçekleştirilen Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği, 1999 yılında deprem felaketi ve 2003’teki Irak Savaşı dışında, 17 yıldır gerçekleştiriliyor. Şenliğe bugüne kadar 24 ayrı ülkeden 6 bine yakın konuk çocuk katıldı. Şenliğin şarkısı, logosu ve maskotu da bulunuyor. Gaziemir’in yüzde 65’ini kaplayan ormanlık alanlarda yaşayan sincaplar, beş yıldır şenliğin maskotu olarak kullanılıyor. Bugüne kadar şenliğe katılan ülkeler ise şöyle;  Azerbaycan, Kırgızistan, Bulgaristan, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, Türkmenistan, Gürcistan, Moldova, Rusya, Ukrayna, Macaristan, Yugoslavya, Romanya, Bosna Hersek, KKTC, Polonya, Slovakya, Litvanya, Tataristan, Kuzey Osetya, Yunanistan, Hindistan, Almanya ve Çin. Şenliğe 2010 yılından itibaren ülkemizden de konuk iller davet ediliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin 15 Nisan 2015 Çarşamba 19:50

Gaziemirin ormanları, yani 210 milyon m2 alan imara açılıyor, artık sincapta kalmayacağı için bundan sonra şenliğin maskotu sokak köpekleri olur !

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta çocuk sokakta oyun var!
Nisan ayı boyunca 'Kentte Çocuk Var’ temasını işleyen Konak Belediyesi, ...
Karşıyaka'nın ESDEM'i 3 haftada yüz kişiye ulaştı
İhtiyaç sahibi Karşıyakalılar için sağlık hizmetlerini evlere götüren ...
İzmir’de 23 Nisan’a özel geçit
İzmir’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde, Alsancak ...
 
Karabağlar'da metruk yapılar yıkılıyor
Karabağlar Belediyesi kent görüntüsünü bozan, kötü görüntüye sebep olan, ...
Başkan Olgun Atila’ya 'Buz hokeyi' teşekkürü
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, İzmir Büyükşehir ...
ESHOT'tan 9 ilçeye otobüs müjdesi
30 Mart 2014 sonrasında hizmet sınırlarına giren ilçelerde altyapı çalışmalarına ...
 
Yarımada'nın 40 yıllık şebekeleri yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Urla’nın Gülbahçe, Balıklıova ...
Satranç tutkunları Aliağa'da buluşuyor
Aliağa Belediyesi 14. Geleneksel Satranç Turnuvası heyecanı başlıyor. ...
Torbalı'da kitap okuma şenliği!
Torbalı Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva