HABERLER>GÜNCEL
6 Ekim 2015 Salı - 08:36

Gaz atan polisin kask numarası Emniyet'te yok!

İstanbul 'daki Gezi Parkı gösterisinde polisin attığı gaz fişeğiyle gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya'nın yaralanmasına ilişkin bilirkişi raporunda, belirtilen A-131-1 ve A132 kask numaralarının İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kayıtlarında bulunmadığı" belirtildi.

Gaz atan polisin kask numarası Emniyet te yok!

İstanbul ’daki Gezi Parkı gösterisinde polisin attığı gaz fişeğiyle gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya’nın yaralanmasına ilişkin bilirkişi raporunda, olay yerinde biber gazı silahı (ZET) kullanan iki polisin, savcılığa gönderilen şüpheliler listede yer almadığını ortaya çıkmış, savcılık da bu polislerin kimliklerinin tespit edilip isimlerinin bildirilmesini istedi. Aylar sonra İstanbul Emniyeti’nden verilen yanıtta, “bilirkişi raporunda belirtilen A-131-1 ve A132 kask numaralarının İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kayıtlarında bulunmadığı” belirtildi.

İstanbul’da Gazi Parkı gösterisine katılan Erdal Sarıkaya’nın yaralandığı 11 - 12 Haziran 2013 gecesine ilişkin kamera görüntülerini inceleyen Ulusal Kriminal Büro, ZET silahı kullanan A-027 ve A-131-1 kask numaralı iki polisin olay yerinde olduklarını fakat İstanbul Emniyeti tarafından savcılığa bildirilen listede yer almadıklarını saptamıştı. Olaydan bilgisi olan kişinin, “görüntülerde resmi sıfatıyla resmi görülen tek yıldızlı emniyet müdürünün olduğunun düşünüldüğü” vurgulanmıştı. T-176 kask numaralı polis E.T.’nin, görüntülerde, bu müdürün refakat polisi gibi görüldüğü ve bu nedenle “olaydan sorumlu olan ZET’çileri mutlaka tanıdığı” ifade edilmişti. Olayın, B-12-063 kask numaralı ‘Robokop’çu M.K.’nin de içinde bulunduğu beş kişilik ZET timi tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği vurgulanarak, “Olay yerindeki 4-5 ZET’çinin, kendi ekibinde olması nedeniyle tüm ZET’çileri en iyi ve en yakın bilmesi gereken polisin M.K. olduğu” anlatılmıştı. Raporda, o gece Taksim’de yüzlerce Çevik Kuvvet Şubesi personeli ve buna bağlı onlarca ZET’çinin görev yaptığı ve o günün her saatinde muhtelif yerlerde görüldükleri kaydedilmişti. Ve Sarıkaya’nın 11 Haziran 2013’ü 12 Haziran’a bağlayan gece yarısının tam ortasında yaralandığı belirtilmişti.

DHKP/C tarafından öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz, raporun ardından Emniyet’e yazı yazarak, “gaz fişeği kullanmakla görev personelin tespit edilerek, açık kimlik ve görev yerlerinin bildirilmesini” istedi. Savcı Kiraz’dan sonra dosya iki kez el değiştirdi ve en son, Savcı Hüseyin Kaya da geçen 12 Haziran’da bu talebi yineledi. Emniyet’ten gönderilen yanıtta, olay tarihindeki görev listeleri incelendiğinde, bilirkişi raporunda belirtilen A-131-1 ve A132 kask numaralarının İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kayıtlarında bulunmadığı belirtildi. Ayrıca raporda saptanan kask numaralı personellerin bağlı oldukları gruplarda o gece gaz silahı kullanan personellerin listesi gönderildi.      

Emniyet kaynakları; eksik bilgi verilmesinin nedenini, Gezi Parkı gösterileri döneminde kayıtların sağlıklı tutulmayışına bağlıyor. Ayrıca kimi polis memurlarının açılacak bir davadan korunmak için kask numarasını silmiş ya da değiştirmiş olabileceği belirtiliyor.(İsmail Saymaz/Radikal)

 
Rus sunucudan skandal anlatım: Suriye'de hava...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan isyan etti: Birisi insin ya!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Diyarbakır’da hain tuzak: 23 asker yaralı
PKK'lılar yola tuzakladığı patlayıcıyı, askeri konvoyun geçişi sırasında ...
Ekrem Dumanlı istifa etti
Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı sağlık sorunlarının ...
İzmir’deki üniversitede korkunç son: Çatıdan…
İzmir’in Balçova İlçesi'nde bir süredir psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenilen ...
 
Hastaneye beyaz bayrakla gidebildiler!
Mardin’in Nusaybin ilçesinde 5'inci gününe giren sokağa çıkma yasağı, ...
Ahmet Hakan’a saldırıda şok ifadeler: Adam başı 25 bin TL!
Gazeteci Ahmet Hakan'a saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Kamuran ...
Üç ayrı çatışma: 12 terörist öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli İlçesi’nin kırsal ...
 
Özkök açıkladı: Erdoğan-Doğan Medya savaşı nerede başladı?
Hürriyet Gazetesi baş yazarı çarpıcı açıklamalara imza atarken, herkesin ...
Flaş! TSK: 2 savaş uçağı Türk jetlerini taciz etti
Genelkurmay Başkanlığı 2 savaş uçağının Türk jetlerini taciz ettiğini duyurdu.
Kadifekale'de mescit ve sarnıç restorasyonu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale içindeki mescit ve sarnıçın restorasyonu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva