HABERLER>EGE
12 Kasım 2015 Perşembe - 15:52

G-20’de liderlerin bornozları Denizli’den!

Antalya'da hafta sonu başlayacak G20 Liderler Zirvesi'ne katılacak Almanya, İspanya ve Meksika liderlerine hediye edilecek, üzerinde ülke bayrağı ve liderinin ismi yazılı bornoz ile havlular Denizli'de üretim yapan bir firma tarafından dikildi.

G-20’de liderlerin bornozları Denizli’den!

Türkiye'nin ev sahipliğinde 15-16 Kasım'da Antalya'da gerçekleştirilecek ve Anadolu Ajansının (AA) ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 Liderler Zirvesi'ne katılacak Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Başbakanı Marlano Rajoy ve Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto'nun otelde kalacakları sürede kullanacakları bornoz ve havlular Denizli’deki bir tekstil firması tarafından üretildi.
 
Ege pamuğundan üretilen, ipliği boyalı, Buldan kumaşına işlenmiş özel dokuma havlu ve bornozlar, liderlerin konaklayacakları otellere, üzerinde ülkelerinin bayrakları ve isimleri işlenerek ikişer takım halinde Antalya'ya gönderildi. Havlu ve bornoz takımlarından birinin konaklama sırasında kullanılacağı, diğerinin de ülkelerine dönüşte liderlere hediye edileceği öğrenildi.
 
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri (DETGİS) Başkanı İsa Dal, yaptığı açıklamada, Türk havlusunun ve Türk bornozunun tarihsel serüveniyle ilgili 17. yüzyıla ait Topkapı Sarayı bulgularından sonra dünyanın birçok yerinde Türk havlusunun tanıtımı ile ilgili adeta bir seferberlik başlattıklarını belirtti.
 
ABD'de, İngiltere'de, Çin'de Türk havlusunun tanıtımını yaptıklarını ifade eden Dal, "Geçen hafta Çin'de gerçekleştirdiğimiz programda Çin pazarından özellikle çok ciddi ilgi gördük. Çin kendi üretici olmasına rağmen yüksek kaliteli havlu ve bornoz alımı konusunda Türkiye'yi tercih edeceğine dair Çin'den çok önemli talepler aldık. Artık Türk havlusu, dünyaca tanınan bir değer. ABD'de bazı beş yıldızlı otellerin reklamında 'otelimizde Türk havlusu kullanılmaktadır' ifadesi yer alıyor" dedi.
 
G20 LİDERLER ZİRVESİ İÇİN ÖZEL HAVLU
Dal, Antalya'da gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesi için Denizli'deki havlu ve bornoz üreticilerine özel taleplerin geldiğini belirterek, şöyle devam etti:
 
"Liderlere Türk havlusu ve Türk bornozu sunulmak istendi. Biz de bu doğrultuda gerekli hazırlıkları yaptık ve G20 Liderler Zirvesi'nde yer almak üzere özellikle Alman Şansölyesi, Meksika Cumhurbaşkanı ve İspanya liderine kendi ülke bayrakları ve altında isimlerinin yer aldığı özel bornoz seti hazırladık ve burada da özellikle de 'Made in Turkey' ve 'Made in Denizli' etiketlerinin yer almasını bizden istediler. Gururla ürünü hazırlayıp gönderdik. Dünya liderlerinin de böylelikle tercihlerini Türk havlusu ve Türk bornozu doğrultusunda yapmalarını sağlamış olduk."
 
Liderlere takdim edilecek ürünleri yapan firmanın koordinatörü Bülent Mulcar ise 19 yıldır otel ve hastane tekstili üzerinde çalıştıklarını belirterek, bu konudaki tecrübelerini artık kalite ve hizmet anlayışıyla birleştirdiklerini ve bunu geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.
 
Kaliteli işler yaptıklarını, Türkiye'yi ve Denizli'yi ön plana çıkarttıklarını anlatan Mulcar, "Önümüzdeki hafta Antalya'ya yapılacak olan G20 Liderler Zirvesi'ne de özel siparişler aldık. Almanya Başbakanı, İspanya Cumhurbaşkanı ve Meksika Devlet Başkanına hediye edilmek üzere hazırlanan havlu ve bornozlarla, ayrıca kalacakları otellerde kullanımları için yapılan havlu ve bornozlar firmamızdan gitmiştir. 'Turkish Towels' ve 'Made by Denizli' etiketiyle markamızı ve şehrimizi kalitemizle ön plana çıkarıyoruz. Bunu da dünya liderlerinin kullanımına sunuyoruz" ifadelerini kullandı. (a.a)

 
Yıldırım’dan Meclis’e cevizli pestilli giriş!
 
Zeybekci'den iş dünyasına asgari ücret müjdesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Faciadan dönüldü: Kepçe doğalgaz borusunu patlattı...
Kütahya'da sokakta kanalizasyon kazı çalışması yapan iş makinası doğalgaz ...
Eski kocadan sokak ortasında katliam: 2 ölü
Manisa’nın Akhisar İlçesi'nde yaşayan 40 yaşındaki H.Ö., bir yıl önce ...
Şehit Teğmen’in kardeşinden yürek yakan feryat!
Diyarbakır’ın Silvan İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen ...
 
Mucize kurtuluş: İkisinin arasından geçti!
Aydın'da, sürücüsünün kontrolünden çıkarak bariyerlere çarpan otomobil ...
13 yaşındaki çocuğa tecavüzü hamileliği ortaya çıkardı!
Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde hastaneye götürülen 13 yaşındaki R.A.'nın ...
Ve Manisa’da o kelepçeler çıktı
Manisa’da tepkiler nedeniyle Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren'in açığa ...
 
Facialar ölüm yolculuğunun hızını kesmiyor!
Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi sahillerinden çıkılan umut yolculuğu, dün ...
Üst geçitten ölüme atlayan 2 liseli genç kız ağır yaralandı
Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde okuyan lise 10'uncu sınıf öğrencisi H.Ç. ...
Denizli'de traktör devrildi: 1 ölü
Denizli'nin Kale İlçesi'nde, yaklaşık 5 metre yükseklikten bir evin bahçesine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva