HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Eylül 2022 Salı - 10:30

Fuar'da nostaljik tramvay rüzgarı!

Kültürpark’ta uzun yıllar hizmet veren minyatür treni unutamayan İzmirliler Nostaljik Tramvay sayesinde fuar anılarını yeniden canlandırıyor. Kültürpark’ta sefer yapan elektrikli Nostaljik Tramvay büyük ilgi görüyor. Fuar boyunca 18.00-24.00 saatleri arasında Kültürpark'ı ücretsiz turlayan Çiğdem ve Boyoz isimli tramvaylar ziyaretçileri geçmişe götürüyor.

Fuar da nostaljik tramvay rüzgarı!

Bu yıl dünyanın en büyük gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu İzmir ile birlikte düzenlenen 91. İzmir Enternasyonal Fuarı’da sefer yapan “Nostaljik Tramvay” geçmişe yolculuk yaptırıyor. 1964 yılındaki 33. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ilk kez Kültürpark’ı dolaşmaya başlayan minyatür trenin yerini, geçen yılki Fuar ile birlikte alan Nostaljik Tramvay bu yıl da Fuar’da ziyaretçilere hizmet veriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Metro A.Ş.’nin “Çiğdem" ve “Boyoz" adlı nostaljik tramvayları, Fuar boyunca, minyatür trenin yaklaşık 2 kilometrelik benzer rotasında Kültürpark’ı turluyor.

Fuar ziyaretçileri, 15 dakika sıklıkla Celal Atik Spor Salonu karşısındaki alanda seferlerine başlayan nostaljik tramvaylara büyük ilgi gösteriyor. Başlangıç noktasından tramvaya binen vatandaşlar, yarım saatlik turla Kültürpark’ı gezme şansı yakalıyor. 12 yaşından küçük çocuklar ise ebeveynleri nezaretinde binerek tura katılabiliyor. Küçük yolculara tren maketi ve sürpriz hediyeler de veriliyor. Turlar pandemi koşullarına uygun olarak düzenleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Gevrek” isimli Nostaljik Tramvayı ise Kordon’da çalışmayı sürdürüyor. İlk kez 2020 yılında Kordon’da seferlerine başlayan tramvaylar, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerin de gözdesi durumunda. Nostaljik Tramvaylar, 91. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın kapanış günü olan 11 Eylül 2022 Pazar gününe kadar turlarına devam edecek.

“Beni çocukluğuma götürdü”
Çocukluğu ve gençliği döneminde Manisa’dan İzmir’e fuara geldiklerini ifade eden Hüseyin Ruhi Pekçetin ve Nimet Pekçetin, “O dönem de minyatür trene binerdik. Birçok ilki İzmir Fuarı’nda gördük. Nostaljik tramvay bizi çocukluğumuza, o dönemki fuar atmosferine götürdü. Fuar’da görünce binmek istedik. Bizim için adeta bizi geçmişe götüren bir zaman yolculuğu oldu” dedi.

“Çocuğumuz bu atmosferi yaşasın istedik”
Sabriye – Nihat Bahadır çifti, 4 yaşındaki kızları Nisa’yı, İzmir Fuarı’nın atmosferini yaşaması için Kültürpark’a getirdiklerini söyleyerek, “Nostaljik tramvayların rengini, dizaynını çok sevdik. En güzeli de isimlerinin İzmir ile özdeşleşen Çiğdem ve Boyoz olması. Nostaljik tramvay bizi eskilere, çocukluğumuzun fuarlarına götürdü. Birlikte hatıra fotoğrafı çektirdik. Bu atmosferi kızımızın da yaşaması ayrıca mutlu etti” diye konuştu.

“Geçmişe gitmiş gibi hissettiriyor”
Normal tramvayı günlük hayatında kullandığını, ama nostaljik tramvaya hiç binmediğini belirten İlayda Karakaya “Kordon’da gördüğüm zaman çok hoşuma gidiyor, içimde güzel duygular uyandırıyordu. Şehre yeni gelenler için güzel bir görüntü oluşturduğu gibi sembolleri haline de gelebiliyor. Baktığınızda, bindiğinizde geçmişe gitmiş gibi hissettiriyor. Yaşım büyük olmasa bile tarihi vapurlara bindiğimde de kendimi hem rahatlamış hem de zamanda geriye gitmiş gibi hissediyorum. Burada görünce önce hatıra fotoğrafı çektirip ardından da binmek istedim” dedi.

 

 
Yunanistan kendine çeki düzen vermeye başladı!
 
Bulgaristan'da mahkemeden Levent Göktaş kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta tarih gezileri başlıyor!
Konak Belediyesi tarafından kent tarihi ve kültürünü tanıtmak amacıyla ...
Karşıyaka'dan 100'ncü yıl daveti... Havada, karada, denizde şölen!
Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını ...
Başkan Tekin, Zabıta Haftası’nı kutladı!
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, 1-7 Eylül arasında kutlanan Zabıta ...
 
Bornova Fuar'da dolu dizgin!
Bornova Belediyesi 91. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer aldığı iki ayrı ...
Başkan Çerçioğlu'ndan '6 Eylül' mesajı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın düşman işgalinden ...
Karabağlar'da eğitime temizlik desteği
Karabağlar Belediyesi, her eğitim öğretim dönemi öncesi olduğu gibi bu ...
 
İZSU'dan İEF'te çocuklara özel stant!
İZSU Genel Müdürlüğü, 91. İzmir Enternasyonal Fuarı çatısı altında çocuklarla ...
Konak Meclisi onay verdi... Fırıncılara ara eleman desteği!
Konak Belediyesi Eylül Ayı olağan Meclis oturumunda, fırıncıların ara ...
Kahramanlar Maşattepe’de anıldı!
Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Onur Yılı etkinlikleri, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva