HABERLER>GÜNCEL
3 Ocak 2014 Cuma - 15:27

Flaş: Yeni Asır’da deprem!

Yeni Asır Gazetesi’nde çalışan 11 kişinin işine son verildi. İşten çıkarmalar taraflara bildirilirken sayının artabileceği öğrenildi.

Flaş: Yeni Asır’da deprem!

EGEDESONSÖZ - Türkiye’nin en köklü yerel gazetelerinin başında olan Yeni Asır Gazetesi’nde kadro operasyonu geldi.

Eski Başbakan Tansu Çiller’in danışmanı gazetenin yazarı Hüseyin Kocabıyık’ın Turkuvaz Medya Ege Bölge Temsilciliği görevine getirilmesinden sonra başlayan süreç personele sıçradı. Geçtiğimiz günlerde gazete binasında personel ve birim sorumluları ile tek tek görüşen ve onları dinleyen Kocabıyık’ın olurunun ardından 11 kişinin görevine son verildi.
 
İşine son verilenler arasında gazetenin görsel yönetmeni Burhanettin Kamay, Yazı İşleri Müdürü Muzaffer Oktay, Yazar Selamettin Bayındır, Yeni Asır Halkla İlişkiler Müdürü Berkin Yarar, Köşe Yazarı Ahmet Yazıcıoğlu, Yazı İşleri Servisi’nden Halil Vural, Mustafa Şahin, Spor Servisi’nden Murat Atilla editörler ve sayfa sekreterleri yer aldı.  Emekliliği dolan personel ve aktif çalışan isimlerin aralarında bulunduğu listenin ilerleyen günlerde artabileceği ifade edildi. Gazetenin yazı işleri bölümünde başlayan operasyonun spor bölümüne, sonrasında da televizyon, matbaa ve reklam bölümüne de uzayabileceği dile getirildi.

KALYON’DA BÜYÜK OPERASYON
Medyaradar’dan alınan bilgiye göre geçtiğimiz günlerde ATV, Sabah ve Takvim Gazetesini satın alan Kalyon Grubu beklenen işten çıkarmalar için bugün düğmeye bastı.
 
‘Büyük Rüşvet Operasyonu’ sonrasında aralarında Kalyon Grubu'nun da bulunduğu birçok şirketin mal varlığına tedbir kararı konulmuş ve grup satın aldığı medya kuruluşlarına yapılacak müdahaleleri ertelemişti.
 
Tedbir kararının kaldırılmasıyla birlikte Kalyon Grubu işe Takvim Gazetesi ile başladı ve gazetenin Ankara bürosu kapatıldı Ankara temsilcisi Mehmet Çetingüleç, haber müdürü Mutlu Çölgeçen, muhabir Hüsniye Oral olmak üzere 3 kişi işten çıkarıldı.
 
Gelen bilgilerse hiç iç açıcı değil ATV, Sabah ve Takvim'i kapsayan yaklaşık 250 işten çıkarmanın daha olacağı konuşuluyor ve bu durum çalışanları bir hayli tedirgin ediyor.

SENDİKADAN KINAMA
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, Ege'nin köklü gazetesi Yeni Asır'da, yeni yılın ilk günlerinde 13 gazetecinin ‘’tasarruf’’ gerekçesiyle işten çıkarılmalarını kınadıklarını bildirdi.

TGS İzmir Şubesi Başkanı Hüner, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:
"Açılan davalar, tutuklamalar ve uygulanan polis şiddetinin yanı sıra siyasi iktidarın hukuk dışı eylemleri, baskı ve tehditleri karşısında korumasız olan gazeteciler, medya patronları karşısında da iş güvencesinden, sendikal haklardan ve özlük haklarından yoksun bulunmaktadır. Halkın haber alma özgürlüğü için görevlerini özveriyle sürdüren basın emekçileri, yaygın ve yerel medyada düşük ücretle, toplu sözleşme hakkı olmadan, çoğu zaman ise sigortasız olarak çalıştırılmaktadır. TGS olarak, basın emekçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla her platformda onların seslerini duyurmaya, haklarını savunmaya gayret ettik.  Basın emekçilerini TGS çatısı altında örgütlenmeye, güçlerini birleştirmeye çağırdık. Medya kuruluşlarının sansürcü yayın politikaları basın emekçileri tarafından belirlenmiyor. Ancak bu yayın kuruluşlarının yanlış ve yanlı habercilik politikalarının sonuçları ne yazık ki basın emekçilerine fatura edilmek isteniyor.

Bütün bu olumsuz koşullarla birlikte, 60 gazetecinin hapiste olduğu, 100'den fazla gazetecinin polis şiddetiyle yaralandığı, 500'e yakın basın emekçisinin keyfi gerekçelerle işten atıldığı, sansür ve otosansürün alabildiğine yaygınlaştığı 2013 yılı her bakımdan (kara bir dönem) olarak tarihe geçmiştir.

Böyle bir ortamda, gazeteciler olarak, 2014 yılına umutla girmeyi arzu ederdik. Fakat siyasi iktidar tarafından basın özgürlüğü alanında hiçbir olumlu adım atılmadığı ve gazetecilere yönelik polis şiddeti sona ermediği gibi medya patronlarının emek karşıtı uygulamaları da artarak devam etmektedir.  

Son bir hafta içerisinde Radikal ve Hürriyet Daily News gazetelerinin yanı sıra Takvim ve Yeni Asır Gazetesi'ndeki işten çıkarmaları ve gazeteci kıyımını kınıyoruz. Sendikamıza bugün ulaşan bilgiye göre, aralarında Yeni Asır gazetesi yazı işleri müdürü, görsel yönetmeni, yazı işleri editörleri, muhabirler ve yazarların da bulunduğu 13 kişinin iş akdi feshedilirken; gazetenin politika muhabiri de yılbaşından bir gün önce "yayın politikasından" dolayı istifa etti.
Bu kararlara imza atan tüm sorumluları protesto ediyoruz. Üyelerimiz ve tüm meslektaşlarımız adına işten çıkarma kararlarının geri alınmasını, medya patronları eliyle basın emekçilerinin haklarını gasbetmeye yönelik tüm uygulamalara son verilmesini talep ediyoruz.’’

Hüner, sendikal örgütlülüğün ve mesleki dayanışmanın önemini bir kez daha hatırlatarak, tüm basın emekçilerini, Türkiye Gazeteciler Sendikası çatısı örgütlenmeye çağırdıklarını belirtti.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sean O'Connell 7 Ocak 2014 Salı 13:15

Her ocak ayında bir işten çıkarma olur Yeni Asır'da. 1990'da böyleydi. Sanırım şimdide böyle. İşten çıkarılma onurlu olsun yeter.

Yorumu oyla      11      5  
akın 4 Ocak 2014 Cumartesi 22:39

yeni asır almayacağım artık

Yorumu oyla      12      5  
Mustafa 4 Ocak 2014 Cumartesi 01:53

Çok değil on yıla kadar İzmir ve Egenin sesi olan asırlık gazete ne hallere geldi. Tirajı yerlerde sürünüyor utanmasalar Atatürk ambleminizde kaldıracaklar ama utanıyorlar.

Yorumu oyla      20      7  
İZMİRLİ... 3 Ocak 2014 Cuma 20:58

Egemizin yerel gazetesi, Cumhuriyetçi, Atatürkçü güzelim Yeni Asır ne hale geldi, hiç olmazsa kapatın gitsin, yazık...

Yorumu oyla      26      7  
İzmirli 3 Ocak 2014 Cuma 20:10

Her gün binlerce Yeni asır Gazetesi alıp personeline ve esnafa dayatan bazı chp li belediyelere teşekkür etmek lazım. her gün chp hakkında yalan yanlış haber yayınlayan,sırf Aziz Kocaoğlu düşmanlığı yapıyor diye bu gazeteyi alıp dağıtan yazar,şair,ressam,gazeteci bakan belediye başkanlarına teşekkür ederiz.

Yorumu oyla      17      10  
Ali akdemir 3 Ocak 2014 Cuma 19:47

Yılların yeni asırını tetikçi yayın organı haline getirdiler yazıklar olsun

Yorumu oyla      28      8  
Erdem 3 Ocak 2014 Cuma 19:20

Doğruları çatır çatır yazan köşe yazarlarının neden işine son verilir ki ? Acaba yalakalık yapmadıkları, doğruları savundukları için mi ?

Yorumu oyla      25      7  
Lombak 3 Ocak 2014 Cuma 18:24

Yeniasır yeterince yandaş değil miydi? daha YANDAŞ NASIL OLACAK? Bunun ötesi Ersu'yu yazı işleri müdürü yapmaktır ki, o zaman ben de Mars'a taşınırım. Yok, yok, yok,... var, var, var :) ATV-sabah operasyonundan beri almıyorum.

Yorumu oyla      22      7  
Sean O'Connell 3 Ocak 2014 Cuma 17:24

Her ocak ayında bir işten çıkarma olur Yeni Asır'da. 1990'da böyleydi. Sanırım şimdide böyle. İşten çıkarılma onurlu olsun yeter.

Yorumu oyla      16      10  
serkan 3 Ocak 2014 Cuma 16:30

ben yeni asır gazetesini almıyorum artık.lütfen sizde...

Yorumu oyla      40      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Nükleerle savaş’ın önemli isminden ‘İzmir’in Çernobili’nde korkutan tespitler
Nükleer Savaş Karşıtı Uluslararası Hekimler Platformu'nun Almanya birimi ...
Yeni hayata merhaba: Melis 2 hafta sonra pencerede
Binlerce kişinin yaşatmak ve ilik vermek için seferber olduğu 8 yaşındaki ...
Albay Temizöz’e rekor ceza istemi: 5 müebbet ve…
Faili meçhul cinayetler davasında emekli Albay Cemal Temizöz için 5 kez ...
 
Gezi eylemlerine şok iddianame: Suçun adı terör!
Gezi Parkı eylemlerine ilişkin İstanbul TMK 10’la yetkili Cumhuriyet savcılığına ...
İzmir’in ‘utancı’: 2013 yılında en çok işlenen suç…
İzmir Adliyesi'nde 2013 yılında, ağır ceza, asliye ceza, sulh ceza, çocuk ...
İlköğretim okulundan korkunç ölüm: Buz sarkıtı can aldı
Van’da bir ilköğretim öğrencisi arkadaşları ile teneffüste oynadığı esnada, ...
 
Emniyet'in gazeteci yasağına yargı freni
TGC'nin gazetecilerin emniyet müdürlüklerine girmesi yasağına karşı açtığı ...
Büyük operasyonun detayları: Joker şebekesini çökerten soru!
İzmir merkezli olarak 7 ilde, ÖSYM’nin yaptığı tüm sınavlarda usulsüzlük ...
İzmir’de korkunç ölüm: 11.kattan düştü
İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde tekstilci 38 yaşındaki Nedim Mersin, iddiaya ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva