HABERLER>GÜNCEL
7 Temmuz 2017 Cuma - 10:08

Flaş: Kaymakamın aracına bombalı tuzak

Siirt'in Baykan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola tuzaklanan patlayıcı, Kaymakam Mehmet Kocabey'in zırhlı makam aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Flaş: Kaymakamın aracına bombalı tuzak

Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca bir süre önce Baykan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Kocabey, Yenice köyünde çeşitli temaslarda bulundu.

Temaslarının ardından ilçe merkezine dönen Kocabey'in içinde bulunduğu zırhlı makam aracının geçişi sırasında, teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. 

Patlamanın etkisiyle araçta küçük çaplı hasar oluşurken, saldırıyı hafif sıyrıklarla atlatan Kaymakam Kocabey'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Son dakika... Kaymakamın aracına bombalı tuzak

İÇİŞLERİ BAKANI: 'SAĞLIK DURUMU İYİ'

Teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatılırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Kaymakamımızın sağlık durumu iyi. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kendisiyle sabah saatlerinde konuştuk. Sağlığı yerinde. Valimiz de yanıbaşında. Allah'a çok şükürler olsun. Terör örgütüne karşı yürütülen bu büyük mücadelede hem sabrımızı zorlamaya hem de ortaya koymuş olduğumuz bu kararlılığı etkilemeye çılaşacaklardır. Ne kararlılığımızda ne de sabrımızda herhangi bir farklılık sözkonusu olacaktır. 20 Haziran'da Hakkari'de çok iyi yetişmiş bir vatan evladını kaybetmiştik. Murat Üçöz yüzbaşımız. Jandarma komondomuz fail olan iki kişiyi etkisiz hale getirdi. Yüzbaşımızın da kanı yerde kalmadı. Biz büyük bir millet ve büyük bir devletiz. Bu olayda da faillerle ilgili gerekli aramalar yapılıyor. Gereği yerine getirilecektir" diye konuştu.

'GEREĞİ YERİNE GETİRİLECEK'

Olayın failleriyle ilgili gerekli aramaların yapıldığını söyleyen Bakan Soylu, "Biliyorsunuz, 20 Haziran’da özellikle Hakkari’de çok iyi yetişmiş bir vatan evladını kaybetmiştik, Murat Üçöz Yüzbaşımız. Çukuca Jandarma Komando Taburumuz, bu gece yaptığı operasyonla fail olan 2 kişiyi etkisiz hale getirildi. Yüzbaşımızın da kanı yerde kalmamış oldu. Biz büyük bir devletiz, büyük bir milletiz. Bu olayda da operasyon hemen başladı. Faillerle ilgili gerekli aramalar yapılıyor. Merak etmeyin, onlar da bulunacak ve gereği yerine getirilecektir" dedi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Siirt Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 08.30 sıralarında Baykan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kocabey’e, terör örgütü PKK/KCK tarafından suikast girişiminde bulunulduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Baykan İlçesi Kaymakamı Mehmet Kocabey, Baykan İlçesi’ne bağlı Yarımca köyünde devam eden üstyapı çalışmalarının inceledikten ve Yarımca Jandarma Karakolunu ziyaret ettikten sonra dönüş yolunda hain ve bölücü PKK/KCK terör örgütü tarafından köy yoluna döşenen el yapımı patlayıcı patlatılmış, Kaymakam ve korumalar yara almadan kurtulmuş, hastanedeki kontrollerinin ardından taburcu edilmiş olup, görevinin başındadır. Olayla ilgili olarak güvenlik güçlerimizin tarafından geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır. Bölücü terör örgütünün her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlerine yönelik ilimiz çapındaki operasyonlar kararlılıkla devam edecek, ilimizin huzur ve güvenliği için emniyet güçleri ve mülki idare amirlerimiz fedakarca çalışmalarına devam edeceklerdir." (AA)

 
Canikli: Toplam 965 şirket TMSF'ye devredildi
 
Sibel Tüzün Buca’yı salladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnsanlık dışı olay: Tartıştıkları arkadaşlarının karısını kaçırıp...
Sakarya'nın Kaynarca İlçesi’nde Suriye uyruklu 9 aylık hamile kadın, 10 ...
Anadolu Ajansı'ndan o fotoğrafa ilişkin açıklama!
Anadolu Ajans'ın (AA) foto muhabiri olduğu iddia edilen Tufan Güneş isimli ...
İzmir'de fabrika yandı: Büyük panik!
İzmir'in Tire İlçesi'nde, kağıt yumurta viyolü (kabı) üretimi yapılan ...
 
İzmir'deki büyük yangında 'ambulans' krizi: Havaya ateş açtı!
İzmir'in Menderes İlçesi'ndeki yangın sırasında böbrek sancısı çeken orman ...
İzmir'de kaçak kazıya gözaltı!
İzmir'in Tire ilçesinde bir depoda kaçak kazı yapan kişi yakalandı. 
İzmir'de feci ölüm: Ekmek parası kazanırken canından oldu!
İzmir'in Aliağa ilçesinde, katlanır cam taktığı 3. kattaki dairenin balkonundan ...
 
Barzani'den flaş referandum açıklaması
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, aldıkları referandum ...
İzmir'in turistik ilçesinde dev 'çadır' operasyonu!
İzmir'in Çeşme ilçe merkezinde ve Alaçatı mahallesinde kurulan ve büyük ...
İğrenç olay! 17 yaşındaki kızı, öz babası hamile bırakmış!
Kütahya'da 17 yaşındaki A.K.'yi, cezaevinde tutuklu olan babası 43 yaşındaki ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva