HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Eylül 2013 Cuma - 13:32

Flaş! ‘Karşıyaka’ya marina’da kurul raundu Bakanlığın!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir iç körfezde yapılmasını öngördüğü Karşıyaka ve Bayraklı yat limanlarından, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin yer seçiminin hatalı olduğu itirazlarına karşın geri adım atmadı. İki yat limanı projesi onaya gönderildiği Koruma Kurulu’ndan, 18 Eylül’de belediyelerin olumsuz oylarına karşın, 'tarihi eserlerle doğrudan bağlantısı olmadığı' gerekçesiyle geçti.

Flaş! ‘Karşıyaka’ya marina’da kurul raundu Bakanlığın!

İZMİR - İzmir’de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile belediyeler arasındaki yat limanı yeri anlaşmazlığı sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Çeşmealtı’ndan yapılacak yat limanı hariç İnciraltı, Bayraklı ve Karşıyaka yat limanı seçimlerine ÇED sürecinde itiraz etti. Karşıyaka Belediyesi de aynı itirazlarda bulunup, Karşıyaka’da yat limanın Mavişehir’e yapılmasının uygun olacağını savundu. Büyükşehir Belediyesi özellikle yat limanlarının dere ağızlarına yakınlığını eleştirdi. Körfez temizliğini olumsuz etkileyeceğine dikkat çekildi. Karşıyaka ve Bayraklı’da ard alanların yetersizliği, trafiğe yapacağı olumsuz etkiler, İnciraltı’nda büyük dolgu alanlarına ihtiyaç duyulması ve doğal sit alanın varlığının dikkate alınmaması eleştirildi.
 
KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDEN DE İTİRAZ
Karşıyaka Belediyesi de Karşıyaka Vapur İskelesi ile Bostanlı Vapur İskelesi arasında yapılması öngörülen Karşıyaka yat limanıyla ilgili kara trafiğinde yoğunluk artışına neden olacağını bildirdi. İskele yanında varolan trafik yoğunluğunun yat limanıyla birlikte daha da artacağını ve akışın tıkanacağını belirtti. Deniz trafik yoğunluğuna da dikkat çeken belediye, limanın bu trafiği de olumsuz etkileyeceğini öne sürdü. Ayrıca, Karşıyaka iskele yanında kıyının yayalar tarafından yoğun şekilde kullanıldığını, buradaki değişikliğini kıyıyı olumsuz etkileyeceğini de belirten Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir’deki yapılacak yat limanında bu sorunların yaşanmayacağı görüşünü savundu.
 
BELEDİYE MECLİSİNDE OLUMSUZ GÖRÜŞ
Bakanlık ise belediyelerin bu görüşlerini bugüne kadar dikkate almadı. Hazırlanan ÇED raporunda deniz ve kara trafiğinin olumsuz etkileneceğine yönelik bir tespit yer almadı. Körfez temizliğine olumsuz etkisi de raporda yer bulmadı. Bakanlık tarafından gönderilen yat limanı imar planı için Ağustos ayında Karşıyaka Belediye Meclisi’nde olumsuz görüş verildi. Özellikle denizin doldurulacak olması ve ticari plan notu nedeniyle çarşı esnafının olumsuz etkileneceği savunuldu.
 
KORUMA KURULU ONAY VERDİ
Bakanlık, izlediği prosedür gereği son olarak da İzmir 1 No’lu Koruma Kurulu’na başvurdu. Karşıyaka ve Bayraklı yat limanları planlarını onaya gönderdi. Her iki limanın yapılacağı yerin karşısında tarihi binaların yer alması nedeniyle yapılan başvuru 18 Eylül’de Koruma Kurulu tarafından görüşüldü. Ancak, her iki limanın da yapılacağı yerle, tarihi binalar arasında yol başta olmak üzere rekreasyon düzenlemelerinin bulunması ve uzaklık nedeniyle Koruma Kurulu doğrudan tarihi eserlerle bir bağlantı olmadığı gerekçesiyle karar almaya gerek duymadı. Bu nedenle yat limanları Kurul’dan sorunsuz geçti.
 
Kurul toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi olumsuz görüş verdi. ÇED roporuna verdikleri ve yat limanlarının yer seçiminin yanlış olduğu yönündeki görüşlerini gerekçe gösteren belediye yetkilileri bu nedenle karara katılmadı. Bakanlık Karşıyaka ve Bayraklı’ya 500’ü deniz, 100’ü karada olmak üzere 600’er yat kapasiteli iki marina yapmak istiyor. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sena 20 Eylül 2013 Cuma 19:28

Biri şu Ankara'dakileri bir dürtse... "hey arkadaş silkelen ve kendine gel" dese... Bir kez gelip bir bakın, orası hiç marina olur mu? Hiç vazgeçmeyeceksin değil mi, AKP? Yak, yık, sat... Karşıyakalılar ayağa kalkın ve buna bir "dur" deyin... Nikah Sarayı'nın yanına yapılacak marina trafiği ne hale getirir. Bize, aklı başında iktidar lazım...

Yorumu oyla      18      8  
miisafiir 20 Eylül 2013 Cuma 19:14

şu denizlere marina yapılacağına istanbul da ki gibi özel tekneler yapıp balık ekmek satılabilir.hatta daha büyükleri de yapılıp lüks balık restoranı olarak işletilebilir.

Yorumu oyla      16      6  
baris 20 Eylül 2013 Cuma 16:57

Halkın denize olan ulaşmını kesin aferin, akşamları bunalınca, marina'ya insanlar öyle elini kolunu sallayarak girebilecek mi? Zaten deniz yeterince temiz değil, marinaların %80'inde olduğu gibi burada da akıntı olmayacak, zamanla etrafa pis koku yayılacak."ŞEHRİN İÇERİSİNDE" marina ancak gösteriş düşkünü akp kafalı bir yönetimin işi olabilir.

Yorumu oyla      22      7  
private35 20 Eylül 2013 Cuma 14:53

haberin başlığı olan resme Karşıyaka vapur iskelesine bakın, sonra orda bir yat limanı hayal edin, denizle insanların ilişkileri kesilmiş manzaradan uzak. yatı olan adam oraya bağlayacağı yat çin dünya para verecek yani zengin adamdır, halkı düşünün biraz halkı.

Yorumu oyla      24      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de toplu nikah coşkusu
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği toplu nikah töreninde kimi çiftler ...
Konak'ta gazilere özel şehir turu
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Şehit ve Gaziler Günü’nde İzmirli gazileri unutmadı.
Mizahi nesnede ödül zamanı
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Neşe ve Karikatür Müzesi’nin ev sahipliği ...
 
ADD’li gençler Bornova'yı seçti
Gençlere yönelik projeleriyle dikkat çeken Bornova Belediyesi, Atatürkçü ...
CHP Konak Grubu’nda benzin istasyonu kavgası!
Konak Belediyesi’nin Üçkuyular’da bulunan benzin istasyonunu satmak için ...
Bergama gazilerini unutmadı
Gaziler Haftası nedeniyle düzenlenen resmi tören, Hükümet Konağı’ndaki ...
 
Büyükşehir’den ‘Şemikler’ krizine acil önlem!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’da halk isyanına neden olan alt ...
Başkan Tatı ‘ağır ceza’da mı yargılanacak?
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın ‘görevi ihmalden’ yargılandığı davanın ...
Karşıyaka'da festival coşkusu: Açılış Lodi'den
Karşıyaka Festivali muhteşem bir konserle başladı. Karşıyaka sahilinde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva