HABERLER>GÜNCEL
6 Ekim 2016 Perşembe - 10:26

Fırat Kalkanı'nda 3 bölge daha kontrol altına alındı

TSK'dan Fırat Kalkanı harekatına ilişkin yapılan açıklamada, muhaliflerin 3 bölgeyi daha kontrol altına aldığını ve DAEŞ'ten temizlenen alanın bin kilometrekareye ulaştığı belirtildi.

Fırat Kalkanı nda 3 bölge daha kontrol altına alındı

TSK'dan yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı'nın 44. gününde 68 DAEŞ hedefine 363 atış yapıldı. 3 bölge daha muhaliflerin kontrolüne geçerken, DAEŞ'ten temizlenen alan bin kilometrekareye ulaştı.

Yapılan açıklamaya göre, TSK tarafından, DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos 2016'da başlayan "Fırat Kalkanı Harekatı" 44. gününe girdi.
Harekat kapsamında, Azaz-Rai sektöründe, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Rai güneybatısında yer alan Kabtan, Mazrat El Ala ve Aziziye meskun mahallerinde kontrol sağladı. El yapımı patlayıcı ve mayın temizleme faaliyetleriyse yoğun şekilde sürüyor.

BİN KİLOMETREKARE TEMİZLENDİ
Ayrıca, gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 3 muhalif yaralandı.  Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin kilometrekare alanı kapsayan 118 meskun mahalde kontrol sağlandı.

Keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 68 DAEŞ terör örgütü hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından 252 Fırtına obüsü, 80 çok namlulu roket atar ve 31 tank atışı yapılarak, ÖSO unsurlarının ilerlemesine geciktiren engeller, DAEŞ'e ait muhtelif çaptaki silah mevzileri, terörist gruplar, geçici barınaklar şeklindeki belirlenen hedefler tam isabetle imha edildi.

Böylece bugüne kadar toplam bin 943 hedef vurulurken, bu hedeflere 7 bin 432 Fırtına obüsü, çok namlulu roket atar ve havan atışı, bin 583 tank atışı yapıldı.

3 DAEŞ'Lİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, Aktarin ve Kabtan'da bulunan 8 hedefe 10 bomba atıldı ve DAEŞ terör örgütü unsurlarının silah mevzisi olarak hazırladığı 7, sorumlu düzeyde DAEŞ teröristlerinin bulunduğu 1 olmak üzere toplam 8 bina ile 1 kontrol noktası ve 1 doçka yüklü araç imha edildi.

Koalisyon güçleri tarafından, Türkmen Barı güneyinde tespit edilen DAEŞ terör örgütü unsurlarına yönelik icra edilen hava harekatı sonucunda 3 DAEŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

DAEŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde, muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından, çoğu tuzaklanmış 28 mayın ve bin 10 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisizleştirildi.

AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile ÖSO personeli ve bölgede bulunan sivillere günde 3 öğün sıcak yemek verildiği ve sağlık hizmetlerinin karşılandığı belirtildi.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgesinde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterdiği bildirildi.

 
Bakanlar Kurulu’ndan Göztepe’nin yeni stadı için ‘acil’ karar!
 
Ekmek satışında yeni dönem!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in o ilçesinden 7 ile sıçrayan FETÖ operasyonu!
Aralarında örgütün sözde eğitim sorumlularının da bulunduğu 17 kişi hakkında ...
Flaş: Antalya Adliyesinde bomba paniği!
Antalya Adliyesi bomba ihbarı üzerine boşaltıldı. İlk gelen haberler, ...
Hava harekatı: 18 PKK hedefi vuruldu
Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçaklarınca, Hakkari kırsalı ...
 
İzmir'de MİT lojmanları önünde patlama!
Lojmanların önüne el yapımı patlayıcı atıldı. Olaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı
5 askeri ateşe FETÖ'den tutuklandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma ...
İzmir'de can pazarı: Askeri araçla otomobil çarpıştı...
Buca'da görevden dönen askeri araç ile otomobilin çarpışması sonucu yaralanan ...
 
İzmir'de FETÖ bahanesiyle telefon dolandırıcılığı!
İzmir'in Urla ilçesinde, kendilerini polis olarak tanıtarak telefonla ...
Diyarbakır'da polise silahlı saldırı: 1 yaralı
Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde, Toplumsal Olaylara Müdahale ...
İzmir'de şok görüntü: Eski emniyet müdürünün adliyeden kaçma anı!
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva