HABERLER>SPOR
17 Haziran 2023 Cumartesi - 15:55

Fenerbahçe genel kurulunda kavga!

Fenerbahçe'de Fenerbahçe Kulübü 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Oldukça gergin geçen toplantıda Ali Koç'un konuşması sırasında kongre üyeleri arasında tartışma yaşandı. Fenerbahçe Mali Genel Kurul Toplantısı'na 15 dakika ara verildi.

Fenerbahçe genel kurulunda kavga!

Fenerbahçe Kulübü 2022 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı gerçekleştiriliyor. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda yapılacak genel kurul, saat 10.30'da başladı.

Toplantı öncesi Fenerbahçe gündeminde Aziz Yıldırım'ın açıklamaları bulunuyordu.  Sarı Lacivertli ekibin eski başkanı kongre öncesi Ali Koç ve yönetimi hakkında sert eleştirilerde bulunarak olağanüstü kongreye gitmesi yönünde çağrıda bulundu.

1552 ÜYE KATILIM SAĞLADI
Mali Genel Kurula başkan Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri ve üyeleri katıldı. Fenerbahçe Kulübü Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, açılış konuşmasında toplantıya 1552 üyenin katılım sağladığını açıkladı.

Fethi Pekin, “Taraftarlarımızın duygularını en derinden anladığımızı ve saygı duyduğumuzu belirtmek isterim. Futbol taraftarı bir takımın 12’nci oyuncusudur. Bir takıma gönül vermek renkleri ile bütünleşmek taraftarlık sürecinin bir parçasıdır. Bazıları bu sevgiyi bilemez. Rekabeti yaşamak tarifsizdir. Takımımız ile adeta özdeşleştiniz. Tüm bu kattıklarınızı kelimelere dökmek imkansız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında desteği kulübümüzden esirgemeyen üyelerimize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Olağan Mali Genel Kurulun divan başkanlığına, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, oy çokluğu ile seçildi.

AZİZ YILDIRIM'DAN ALİ KOÇ'A SERT SÖZLER
Aziz Yıldırım yazılı açıklamasında, "Beni ve arkadaşlarımı hayali bir düşman olarak görmekten, yapamadıklarınıza mazeret olarak göstermekten bir an önce vazgeçin. Ben, bu kulübe 20 yıl başkanlık yaptım. Kulübe kazandırmış olduklarım ortadadır. Benim duruşum bellidir; hiçbir şeyi gizli kapaklı yapmadım, yapmam, bunu beni tanıyan herkes iyi bilir" dedi.

Eski başkanın açıklamaları şu şekilde:
Bu beş yıllık süreçte taraftarlarımız kulübümüze, Ali Koç tarafından sağlanan maddi desteğin kat be kat fazlası bir desteği, hem takımlarımızın maçlarına gelerek ve ürün satın alarak, hem de Fener OL, Mesut OL gibi kampanyalar yoluyla sağlamıştır. Taraftarlarımız tarafından sağlanan bu değerli destek ile birlikte, bizim dönemimizdeki futbolcuların satışlarından elde edilen bonservis gelirleri, Futbol A.Ş’nin bedelli sermaye artırımı ve amatör şubelerden gelen vergi iadesi desteği düşünüldüğünde, yüz milyonlarca euronun, sayısız teknik direktör ve futbolcuya çarçur edilmesinin tek sorumlusu Ali Koç ve yönetimidir. . Ali Koç tarafından sağlanan maddi destek, varlığı inkar edilemez başarısızlığın eleştirilememesine bir gerekçe asla değildir. Fenerbahçe’yi yönetmek demek, kulübe salt para girişi yapmak değil, tüm bu finansal sistemi doğru yönetebilme kabiliyetine sahip olup sportif başarı elde etmek demektir. Bir kere daha ifade etmek isterim ki Fenerbahçe Spor Kulübü hiç kimsenin, hiçbir şirketin, vakfın, derneğin, ailenin, sosyal oluşumun malı değildir. Fenerbahçe Halktır. Fenerbahçe Halkındır. Hep de öyle kalacaktır.

ALİ KOÇ'TAN GÜNDEME DAMGA VURAN SÖZLER
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken, futbol takımının yeni hocasının kim olacağından, Aziz Yıldırım'ın açıklamalarına, ayrıca olağanüstü genel kurulu açıklamalarına kadar birçok konuda gündem oluşturan ifadeler kullandı. 

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

'BUGÜN ALINACAK ÇOK MESAJ VAR'
"Bugünkü toplantıdan alınacak çok mesaj var. Verilecek çok da mesaj var. Bu mesajları nasıl kullanacağız? Önemli olan bu. Düzen bugün biraz karmaşık oldu. Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar karar aldı, bir 40 kişi daha konuşacak. Onları da dinlemek için sabırsızlanıyorum. Hepimizin canı sıkkın ve söyleyecek bir şeyi var. Söylenen pek çok şeyin haklılık payı da yüksek."

Son dakika Fenerbahçede Ali Koçtan teknik direktör sözleri Türk olacak

 

'FUTBOLDA BAŞARI YOKSA...'

"Bir arkadaşımız, tablo böyleyse mali konuların ne önemi var dedi. Sonuna kadar haklı. Altın bulsanız, petrol fışkırsa, gökten para yağsa futbolda başarı olmadığı sürece hiçbir şeyin kıymeti olmadığını hepimiz biliyoruz ve yaşıyoruz. Ben de sizin tarafınızda olsam, bu karşılaştığımız tablo hakkında benzer düşüncelerde olurdum. Şampiyon olamasak da en tepe için mücadele ettiğimizi herkes bilsin."

ELEŞTİRİLERE YANIT

"Bir arkadaşımız çıktı, parmak sallama olayını söyledi. En üzüldüğüm olay bugün. 10 saniyelik video, öncesini ve sonrasını bilmeden yaptığınız yorumlar beni üzmüştür. İşler ne kadar gergin olursa olsun, aleyhte tezahürat olacak diye son futbolcumuz sahayı terk edene kadar içeri kaçmayan, taraftardan uzak olmayan, sokakta da taraftarla olan bir insanım. 2-3 tane olumsuz örneğiniz varsa, 100'lerce 1000'lerce olumlu örnek veririm. Sosyal medya pompalamasıyla, bir sürü konuda bu yorumların yapılmasına sebep verilmektedir."

"Bana kızıyorsunuz ya dişinizi bize gösteriyorsunuz diye. Siz kime dişinizi gösteriyorsunuz Fenerbahçe menfaatleri çerçevesinde? Eski başkanlar, eski yöneticiler, kamuoyunda yeri olan kişiler..."

'TEPKİMİZ CEVAP VERİLMEMESİ'
"28 şampiyonluk başvurusu. Geldiğimiz günden beri üstünde çalışıyoruz. 6 Mart 2021'de başvurular yapılmış. 6 mektup, 7 dilekçe... Aradan 2 sene 3 ay geçmiş. Biz sahaya 5 yıldızla çıkınca konu oluyor. Bunun sebebi kurallara isyan etmek değil, bu işin olumlu ve olumsuz bir şekilde çözüme gitmemesine olan tepkimizdir."

'HAKEM HATALARI NEDEN F.BAHÇE LEHİNE OLMUYOR!'
"Neden futbolun paydaşlarının yıllarca konuştuğu hakem hataları, neden hiç Fenerbahçe lehine olmuyor? Neden hep Fenerbahçe aleyhine oluyor? Bunları bir düşünün! Aziz Yıldırım, Ali Koç, gelecek diğer başkanlar... Bunları bugünkü yönetimle alakalı görüyorsanız, diyecek bir şeyim yok. Başarı istiyorsak, Fenerbahçe'nin haklarını hep beraber korumalıyız."

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL AÇIKLAMASI
"Aday çıkmayacağı olan bir ortamda genel kurula gitmek, önümüzdeki sezonun bütün yapılanmasını ve planlamasını riske edecek bir durum. Bunu 3 yaşındaki çocuk bile anlar!"

'ÇIKARIN BİR ADAY'
"Özellikle Fenerbahçe kötü gittiğinde, mangalda kül bırakmayıp lokantalarda eğlenceler veren insanlar, size söylüyorum. Çıkarın bir aday. Haksız olduğumuz noktalar da olsa, başarısız olduğumuz noktalar da olsa, iyi niyetimizle elimizden geleni yaparken çıkın aday olun, biz de geri çekilelim. Biz bu kadar fedakarlık yaparken başarısız olmak ne kadar acı biliyor musunuz?"

GERGİN ANLAR! ORTALIK KARIŞTI

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlenen kurulda Ali Koç, konuşma yapmak üzere kürsüye geldi. Koç, kürsüye çıkarken salonda yer alan üyeler, "Söyleyene Ali Başkan bu ne biçim Fenerbahçe" şeklinde tezahürat yaparak tepki gösterdi. Salonda yer alan üyelerin tepkileri Başkan Ali Koç'un açıklaması sırasında da devam etti.

KAVGA NEDENİYLE ARA VERİLDİ
Ardından Koç'un konuşma yaptığı esnada bazı üyeler arasında tartışma ve kavga çıktı. Salondaki gerginlik güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle yatıştırılırken, olaylara sebebiyet veren bir kaç üye de salon dışına çıkarıldı. Gerginlik esnasında da, "Fenerbahçe her zaman taraftarındır" şeklinde tezahüratlarda bulunuldu.

ALİ KOÇ'UN KONUŞMASI YARIDA KALDI
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar da üyelere sükunet çağrısında bulunurken, Başkan Ali Koç, açıklamalarına devam etmek için salondaki gerginliğin bitmesini bekledi. Sonrasında ise Uğur Dündar olağan mali genel kurula 15 dakika ara verildiğini açıkladı.

ALKIŞLARLA YENİDEN KÜRSÜDE
Yaşanan gerilimin ardından Başkan Ali Koç yeniden kürsüye geldi ve açıklamalarına devam etti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konuşmasını yapmak için kürsüye gelirken büyük alkış topladı.

Ali Koç sözlerine bu şekilde devam etti:

'JORGE JESUS HERKES TARAFINDAN KABUL GÖRDÜ'
"En büyük yatırımı dünyaca ünlü hocaya yaptık. 2019'da Portekiz'de bir kulüp başkanından hoca tavsiyesinde bulunmasını istedim. 'Acil başarı istiyorum' dedim. Acil başarı için Jorge Jesus ismini verdi, o zaman mümkün olmadı. Seneler sonra kısmetmiş geldi. Kimse sorgulamadı, herkes alkışladı. 'Ders alınmış, öğrenilmiş' denildi. Sahadaki futbolumuz alkışlandı. Jorge Jesus'u kimse sorgulamadı. Şimdi herkes gitmesi için mesajlar atıyor. 39 senede 20 şampiyonluk, Güney Amerika Şampiyonlar Ligi kazanmış. Suudi Arabistan, Portekiz, Brezilya'da başarılı olmuş adam, herkes tarafından kabul gördü."

'HERKES ALKIŞLADI'
"Geldiği zaman Jesus'u kimse sorgulamadı, herkes alkışladı. Yönetimin yaptığı en iyi iş bu dedi. Artık ders alınmış, doğru işler yapılıyor dendi. Sahadaki futbolumuz, baskı, agresif, ofansif, bol gollü... İşte bu sene dendi. Jorge Jesus'u kimse sorgulamadı. Şimdi herkes gitsin diye mesajlar atıyor."

SEZON DEĞERLENDİRMESİ
"Şöyle bir sezona bakalım. 56 resmi maç yapmışız. Rakiplerimizden, 17 adet fazla maç yapmışız. 38 galibiyet, 8 mağlubiyet, 10 beraberlik. 14 kez haftada 2 maç yapmışız. UEFA'da 107. sıradan 57. sıraya çıkmışız. Aynı UEFA'da ülkemiz 20. sıradayken, 5 takımın topladığı puanlarla ki bunu en çok Fenerbahçe toplamış, 12. sıraya yerleştik. Sevilla'yı salladık ancak yıkamadık. Biraz şans yanımızda olsa belki deplasmanda biz 2-0 öne geçecektik. İstanbul'da da salladık ama yenemedik. Sevilla tek yenilgisini bizden aldı, gitti şampiyon oldu."

"Puan averajımız 2.22'ymiş, son şampiyonluğumuz 2013/14'te 2.18'miş. Puan averajımız, son 5 senenin şampiyonlarının tamamının üstünde. Hiç de fena sayılmayan, ikincilik ve Türkiye Kupası'yla biten bir sezon yaşadık."

'VEDAT MURİÇ İÇİN 1 MİLYON EURO DAHA ALACAĞIZ'
"Golcü, golcü, golcü dediler. Vedat'ın yerini dolduramadınız diyenler oldu. Vedat'a 12 milyon euro teklif geldiğinde bu işi bilen arkadaşlara sordum, hemen sat fazlası olmaz dediler. 20'ye sattık. Bu sene bile Lazio'dan 1 milyon bonus alacağız."

"Enner Valencia'dan Allah razı olsun. Her sahadaki performansı, ailesi kalbimizde yer edildi. Yeri geldi onu da yerden yere vurduk. Yok penaltıyı kaçırdı, başka bir şey diye..."

TARAFTARA MESAJ
"Taraftarımıza birkaç şey söylemek istiyorum. Fenerbahçe, taraftarındır. Yönetimler, başkanlar yolcudur. Bunu her zaman söylemişimdir ve gerçektir. Fenerbahçe taraftarına da soruyorum. Bir taraftar olarak, biz belki de çoluğumuz, çocuğumuz, eşimizden sonra Fenerbahçe'ye yeterince sahip çıkabiliyor muyuz? Tribündeki gücü eski nitelikte, güçte yapabiliyor muyuz? Eski kültürümüze yakın olduğumuzu düşünmüyorum."

 
CHP İzmir’de ikinci zirve tamam… Aslanoğlu: Hedef 30’da 30!
 
Okul gezisiyle firar… İzmir’den Almanya’ya 17’lik iltica!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay ihtiyar delikanlılar için kararsız!
Spor Toto 1'inci Lig kulüplerinden Altay'da yeniden başkanlığa seçilen ...
Karşıyaka'da Ersin Aka'nın alternatifleri netleşti
TFF 3'üncü Ligi'ne yeni sezon öncesi teknik direktörlük görevi için Erman ...
Üç alternatif... Altınordu'da stadyum belirsizliği!
TFF 2'nci Lig'e düşen Altınordu'da Başkan Seyit Mehmet Özkan, A takımın ...
 
Deneyimli kaleci, Göz-Göz yolunda!
Spor Toto 1'inci Lig'de yeni sezon öncesi güçlü bir kadro kurmayı hedefleyen ...
Fişi İrfan Can çekti... Riga'da müthiş son!
A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ...
TFF'de başkanlık için tek aday Mehmet Büyükekşi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 22 Haziran'da gerçekleştirilecek olan ...
 
Muhtar dava etmişti... Göztepe Yelken Kulübü yerle bir!
Bünyesinden şampiyonlar çıkaran Göztepe Yelken Kulübü'nün binası kıyı ...
Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a olağanüstü kongre çağrısı
Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a olağanüstü ...
Karşıyaka'nın gözü Mersin'de!
TFF 3'üncü Lig'de teknik direktörlük görevi için Yeni Mersin İdmanyurdu'nu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva