HABERLER>POLİTİKA
12 Eylül 2014 Cuma - 09:30

Eski PM Üyesi Dilekçi’den CHP İl Yönetimine sert sözler!

Son kurultayda yapılan PM seçimlerinde liste dışı kalan Dilekçi kişisel paylaşım sitesi sayfasından yaptığı açıklamada İl Başkanı Engin ve yönetimine çok sert eleştirilerde bulundu.

Eski PM Üyesi Dilekçi’den CHP İl Yönetimine sert sözler!

EGEDESONSÖZ – CHP’de Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu’nun seçildiği kurultay sonrası tartışmalar sürüyor.

Kurultayda yapılan seçiminde aday olmasına rağmen liste dışı kalan Eski PM Üyesi Berrin Dilekçi’den CHP İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetimine sert eleştiriler geldi.

Facebook’taki kişisel sayfasında kurultay değerlendirmesi yapan Dilekçi, “Beni en çok üzen İzmir İl Başkanı ve yönetiminin tavrı oldu. İki yıldan beri İzmirli PM üyesi bir kadın; daha doğrusu kadın hakları savunucusu olarak kendilerinden gördüğüm yok sayma, aşağılama ve ötekileştirme tavırlarının yanında, kurultayda beni yok etmek için nasıl çalıştıklarına bir kez daha tanık oldum” ifadelerini kullandı.

İŞTE DİLEKÇİ’NİN AÇIKLAMASI


KURULTAYIN ARDINDAN…
 
Cumhuriyet Halk Partisi Temmuz 2012 kurultayında Parti Meclisi'ne aday olmuş, Genel Başkanın anahtar listesi'nde olduğum için seçilmiş ve sürdürdüğüm iki yıllık görevimi de başarıyla tamamlamış bulunuyorum.
 
Görev yaptığımız iki yıla, yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimini sığdırdık. Bu seçimler Parti Meclisi için çok önemli bir sınavdı. Bu sınavdaki başarı ve başarısızlıklarımız İzmir hatta Türkiye kamuoyunda herkesçe bilinmektedir.
 
Olaya İzmir ölçeğinden baktığımızda özellikle yerel seçimlerde PM üyelerinin kendi ilkeleri doğrultusunda sergilediği duruş ve davranışlar parti örgütü ve İzmir kamuoyu tarafından ayrıca değerlendirilmiştir.
 
Seçim sonuçlarını Genel Merkezce değerlendirme yapmaya bile fırsat olmadan gittiğimiz olağanüstü Kurultaydan kısa süre önce Sayın Genel Başkanımızı ziyaret ederek, iki yıllık süreçte iyi ve kötü günlerimiz olmakla birlikte ortak çalıştığımız süre için teşekkür ettim.
 
Yeni oluşacak PM için; anahtar listede olmadığımız zaman seçime girmenin anlamsız olduğunu ve takdirin tamamen Genel Başkana bırakıldığını ifade ettim.
Aksi bir kararda kesinlikle aday olmayı düşünmediğimi kendilerine bildirdim.
 
Bu kararım ta ki kurultay sabahına kadar diğer il başkanları ve delege arkadaşlarım tarafından biliniyordu ve herkes isim listelerini bile hazırlamıştı.
 
Ancak kurultay sabahı 10.40'da telefonla gelen 'anahtar listelerin tekrar değişeceği' haberi üzerine Divan'a başvurmam istendi. Adaylık konusunda kişisel hiçbir çalışma yapmadığım, broşür bastırmadığım hatta delegelere telefon bile etmediğim bir seçime istemeden girmek zorunda kaldım.
 
Bütün bunları yaşarken beni en çok üzen İzmir İl Başkanı ve yönetiminin tavrı oldu. İki yıldan beri İzmirli PM üyesi bir kadın; daha doğrusu kadın hakları savunucusu olarak kendilerinden gördüğüm yok sayma, aşağılama ve ötekileştirme tavırlarının yanında, kurultayda beni yok etmek için nasıl çalıştıklarına bir kez daha tanık oldum.
 
30 Mart Yerel seçimleri'nden sonra 'bedel ödeyeceğimi' biliyordum. Ama ben buyum!. Hayatım boyunca kendi çıkar ve istikbalim için karar vermedim. Her zaman ve her yerde doğru bildiğimi savundum, kimsenin kulu veya kölesi olmadım, olmam da…
 
Ayak oyunlarıyla kendi üyelerini yok sayan, disiplinle korkutarak parmak sallayan, anti demokratik uygulamaları etkin kılan bir anlayışa karşı partimde aynı yürek ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğim.
 
PM üyeliğim süresince gerek parti içi demokrasinin işletilmesinde gerekse partimin demokrasi ve iktidar mücadelesinde çabalarıma destek veren tüm partidaşlarıma, yol arkadaşlarıma yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
namuslu demokrat 12 Eylül 2014 Cuma 13:12

İzmir'de örgütü param parça eden Sayın Ali Engin ve yönetimi dar ve grupçu anlayışını kaç kez kongrelere, seçimlere yansıtmadı mı.. 30 martta ilkokul diploması bile olmayan adamı belediye meclis üyeliğine bile aday göstermedi mi bunlar.. Dar grupçu benden baykası olmaz anlayışıyla 30 mart'da 8 ilçeyi kim kaybetti. yüzde 65'le geleceğim diyen Aziz beyin oyları neden yüzde 50'nin altına çakıldı.. Asıl bunları tartışalım.. Örgüt içi demokrasiyi işletmek için mücade veren Berrin Hanım'ı eleştirmek yerine, nasıl PM üyeliğini engellerim diye, üniversiteden kadın aday arayışına girenlere neden neden diye bi sorun bakalım

Yorumu oyla      14      7  
Gercek CHP li 12 Eylül 2014 Cuma 12:59

Berin Dİlekçi gibi vatanına faydalı kişiler in CHP nin umurunda olmadığını görmek biz CHP seçmenlerini üzüyor. Ne yazıkki bu yönetimde biat kültürü istiyor. Eğer Yanlış veya doğru düşünmeyip herşeyin ile Ali Engine teslim olursan en iyi kişi sensin değilsin tu kaka..Maalesef şu anda duranlarda emir kulluğu yapan kişiler biraz emir kulluğundan çıksınlar onlarda hemen safra taşı gibi atılırlar. Ama olan CHP ye oluyor ve de hızla eriyor

Yorumu oyla      16      9  
burakcn 12 Eylül 2014 Cuma 12:52

Ben sizin PM olduğunuzu şimdi öğrendim.. Demekki iletişiminiz sıfır... Ben tanımıyorsam halk nasıl tanıyacak halka nasıl katkınız olacak? Ayrıca bunları şimdi değil, PM üyesyken yazsaydınız muteber olacaktı... Ben gittim vururum mantığı yanlış hanımefendi

Yorumu oyla      14      11  
FLAŞ BELLEK 12 Eylül 2014 Cuma 11:13

sayım PM üyesi,4 LİSAN BİLEN,2 YÜKSEK LİSANLI,FLAŞ BELLEK GİBİ **BİLGİ YÜKLÜ**Olanlar sırada bekliyor LÜTFEN sıra veriniz.

Yorumu oyla      19      11  
Kazım EMİR 12 Eylül 2014 Cuma 10:15

böyle siyaset olmaz sen varsan siyaset var sen yoksan herşey herkeŞ tu kaka,daha önceki olumsuzluklarda,yanlışlarda neredeydiniz doğru tekdir iki doğru olmaz sayın eski PM Sİ

Yorumu oyla      19      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın ilk onayı Torba Yasa'ya
Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olduktan sonraki ilk yasa onayını ...
Flaş! CHP YDK'sı seçimini yaptı: Yeni başkan...
CHP'de kurultay sonrasında yeni görevlendirmeler belli olmaya başladı. ...
Çelik Soma soruşturmasına neden izin vermedi?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, “Tüm müfettişlerin soruşturulmasıyla ...
 
Gökçek’e jet cevap: Gelsin bunu içsin!
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına, ...
Flaş! Demirtaş'tan 'ortak ordu' açıklaması
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kürtlerin Türkiye'de değil, ...
İP yol haritasını oluşturdu: Hedef TBMM'de grup kurmak
İşçi Partisi (İP), Parlementoda temsil edilmek için seçmenden vize istemeye ...
 
CHP İzmir’de disiplin süreci yeniden başladı!
Yerel seçim aday belirleme süreci ve sonrasında başlayan geniş çaplı harekat yeniden start aldı.
CHP Buca’daki imza hareketinde flaş gelişme!
Son noter tasdiki günü 193 imza toplayan muhalif kanat delege sayısı 378’e ...
Eski bakan Bayraktar: Dünyayı başıma yıktılar
Eski TOKİ Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaatlarda ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva