HABERLER>POLİTİKA
9 Ekim 2018 Salı - 18:30

Eski CHP’li Sayan’dan ilginç öneri: AK Parti Kocaoğlu’nu aday yapsın!

CHP’de eski Genel Başkan Deniz Baykal döneminde MYK üyesi olan Savcı Sayan AK Parti’nin İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu aday göstermesini istedi. Sayan, “Kocaoğlu yerli ve milli bir insan. AK Parti onunla İzmir’de tarih yazar” dedi.

Eski CHP’li Sayan’dan ilginç öneri: AK Parti Kocaoğlu’nu aday yapsın!

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim sürecinin hareketlendiği şu günlerde tüm Türkiye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “aday olmayı düşünmüyorum” açıklamasını konuşurken kulis çalışmaları ise sürüyor. Birçok aday adayının değerlendirildiği yeni dönem öncesinde Kocaoğlu, aktif siyaseti bıraktığını bir kez daha vurguladı.

Sürece dair en dikkat çeken ve ilginç açıklama CHP’nin yakından tanıdığı bir isimden geldi. Eski Genel Başkan Deniz Baykal döneminde partide birçok üst düzey görevde bulunan eski MYK (Merkez Yürütme Kurulu) Üyesi Savcı Sayan, AK Parti’nin Kocaoğlu’nu aday göstermesini istedi. CHP’den ayrıldıktan sonra Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti’den İzmir milletvekili adayı da gösterilen Sayan, deneyimlerini anlattı.

Egedesonsöz’e konuşan Sayan, “2009 yerel seçimleri sürecinde CHP’de aktif çalıştım. Özellikle İzmir ve Trakya bölgesinin saha çalışmalarında görev yaptım. İzmir’de o dönem, Bayındır haricinde tüm ilçeleri CHP aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun öncülüğünde büyük bir zafer kazanıldı. İzmir’i çok yakından biliyorum ve tanıyorum. Ben CHP’nin örgütlerinde yetişmiş, her türlü görevi almış birisiyim. Kentte denize bakan ama arkasına bakmayan elit bir yapı var. Bu yapı sosyolojik olarak yaşam tarzına müdahale edilmesinden korkuyor. Ayrıca, Balkan göçmeni vatandaşlarımızın da bu konuda tereddütleri olduğunu biliyorum. Onlar da büyük oranda CHP’ye destek veriyorlar. Bir de denize Bornova’dan bakan fakat arkasında Anadolu olan insanlar var. Bu insanlar bulunduklarıyla yetinmiyor, daha iyisini istiyorlar. AK Parti ile işlerinin, aşlarının gelişeceğine inanıyorlar. Çeperlerde ve çevrelerde ciddi kitleler var. Aslında iki farklı yapı arasında yüzde 10-15 oranında bir fark var. Bu da İzmir’deki seçim sonucunu belirliyor” dedi.
TARİH YAZAR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kent genelinde kırsalda, köyde ve toplumun geniş kesiminde karşılığının olduğunu anlatan Sayan, “Bunu bizzat 2015’te kendim yaşayarak gördüm. AK Parti’den milletvekili adayıyken sahada yaşadım. Aziz Kocaoğlu Tokat Erbaa’lıdır. Ona ciddi bir sempati var. Eğer güzel bir ekip oluşturulur ve AK Parti’nin kuracağı bir sistemde çalışırsa tecrübesiyle seçimi alır. AK Parti ve MHP birleşerek Kocaoğlu’nu kesinlikle aday göstermelidir. Aziz Kocaoğlu mili ve yerli bir adamdır. AK Parti Kocaoğlu’nu aday gösterirse İzmir’de tarih yazar. Kendisi uçta bir isim değildir. Hata yapmıştır fakat hatalarından ders alabilir. Biz, CHP’de görev aldığımızda da hiçbir zaman Aziz Kocaoğlu’nun şahsını eleştirmedik. Belediyeler üzerinden, ilçe yönetimleri üzerinden onu kışkırttılar. Genel merkezden son dönemde müdahale ediyorlardı. Kendisi adaletli bir adam. CHP’de Aziz Kocaoğlu’nu ne yazık ki çalıştırmadılar” diye konuştu.
ERDOĞAN’A KARŞIYDIM
Sayan, kendisinin geçmiş dönemde Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiğinin de altını çizerken, “O dönemler geride kaldı. Derenin altından çok sular geçti. Biz ülke olarak 15 Temmuz’u yaşadık. Ortak amacımız, bayrak, millet ve devletse siyasi parti parti ayrımı göstermemeliyiz. Söz konusu Türkiye’yse gerisi teferruattır. Bugün baktığınızda yeni açıklanan kurullarda AK Parti’den olmayan insanları da görürsünüz. Mesela, CHP eski PM Üyesi Korkmaz Karaca var. Bugün CHP’de AK Parti’nin kurucusu Abdullatif Şener ve sağ kökenli Bülent Kuşoğlu var. Merkez sağdan gelen  Aytun Çıray CHP’de yok muydu? CHP’ye gelenler için normal deniliyor da AK Parti’ye gelenler dönek mi oluyor? Böyle şey kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

 
Trump'tan kayıp gazeteciyle ilgili açıklama!
 
İzmir'den Japonya'ya ihracat atağı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
. 10 Ekim 2018 Çarşamba 09:15

fırıldaktan, fırıldak oyunlar sahnesi..

Yorumu oyla      13      5  
10 Ekim 2018 Çarşamba 09:03

Aziz Kocaoğlu CHP Genel Başkanı olsun iktidara yürüsün. Olmuyorsa o zamanda Akp'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olsun. Ele gelen nimetle İzmir uçar.

Yorumu oyla      10      13  
Aziz Başkan Dönek olmaz 9 Ekim 2018 Salı 21:47

Aziz Başkanın ahlak anlayışı dönekliği kabul etmez. Onu satın alabilecek bir babayiğit olamaz. Onu satın alabilecek bir para yoktur.

Yorumu oyla      14      11  
Lombak 9 Ekim 2018 Salı 21:06

Ha ha ha. Bi bu eksikti.

Yorumu oyla      16      5  
Tekin 9 Ekim 2018 Salı 20:52

Heyyy sayan sen dönersin Bizim büyük başkanı da kendin gibi mi sandın be gafil

Yorumu oyla      14      8  
Sarı Çizmeli Memed'A 9 Ekim 2018 Salı 20:45

Üzerinde durmaya değer bulmadığım için savcı sayan adlı bu adamın söylediklerini pas geçeceğim ve başlığa başka bir açıdan değineceğim. Şöyle ki; dönüş ustası "jöleli"lere parmak ısırtacak bir hünerle ve dereceyle dönen bu adamın yandaş kanallarda CHP'ye salladığı küfürleri ibretle izliyoruz. Ve bir zamanlar böyle adamları baykal gibi klikçiler marifetiyle(!) MYK üyeliğine kadar yükselten CHP'nin -bırakın iktidar ve hatta ana muhalefet olmayı- neden güdük muhalefet bile olamadığını çok iyi anlıyoruz. Ne yazık ki durum bugün de değişmedi, baykal'ın yerine baykal'ı mumla aratan koltukçu kemal geldiğinden bu yana yeni savcı sayan'lar da CHP'nin kilit noktalarında aynen görevlerine(!) devam ediyorlar. Bay kemal'in avanesine bir göz atarsanız ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız.

Yorumu oyla      15      6  
ruzgar 9 Ekim 2018 Salı 20:26

Herseye yorum yap ama Izmir icin yorum yapma komik oluyor

Yorumu oyla      15      9  
İzmirli 9 Ekim 2018 Salı 20:20

Doğru söylemiş sayan

Yorumu oyla      10      12  
9 Ekim 2018 Salı 19:41

ben sabahtan akşama kadar çalışıyom.2 fakülte bitirdim.piyasadan alcağım bir yıldır 22bin ve tahsil edemedim.bu adam vekil maaşı alıyor.yeminle intihar etmeyi düşünüyorum.

Yorumu oyla      17      5  
Yorum 9 Ekim 2018 Salı 19:13

Yanar doner ampul

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de flaş iddia: O başkanlar aday gösterilmeyecek
AK Parti İzmir’de ilçe belediye başkan adaylarını belirlemeye başladı. ...
AK Partili Şengül'den 'başkanlar değişecek' iddialarına yanıt!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 31 Mart’taki yerel seçimde AK ...
Kılıçdaroğlu'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı üzerinden ...
 
CHP o tarihte seçim startını veriyor!
CHP'nin, çalışmalarını uzun bir zamandır sürdürdüğü Yerel Seçim Strateji ...
Büyükşehir’e Erzurum’dan sürpriz talip: Verin bana İzmir’i!
Çat Belediye Başkanı Kılıç, “Çat gibi makus talihine yenik düşmüş bir ...
İzmir'de AK Parti’den MHP’ye ziyaret ve 'ittifak' mesajları: En çok istemeyen CHP olur!
Yeni atanan MHP İl Başkanı Şahin’i ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Şengül, ...
 
Bahçeli'den Akşener'in evinin önündeki olay için açıklama
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısında konuştu. İYİ ...
Akşener'den Erdoğan ve Bahçeli'ye sert sözler!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.
CHP İzmir'de bir ilçe başkanı daha istifa etti!
CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Çeşme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva