HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Haziran 2020 Perşembe - 15:24

Eski Başkan Soylu vermişti: O tesisler belediyenin olacak

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar eski Başkan Bülent Soylu döneminde belediye imkanlarıyla genişletilip restore edildikten sonra özel bir şirkete kiralanan Özdere Sevgi Parkı’ndaki tesisleri mühürledi. İşletmecinin çıkmaması üzerine su ve elektriği kesilen tesislerin halka açılacağı ve belediye tarafından işletileceği öğrenildi.

Eski Başkan Soylu vermişti: O tesisler belediyenin olacak

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimde Menderes Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan CHP’li Mustafa Kayalar’ın belediyeye ait tesisler için başlattığı hamleler sürüyor.  Özellikle, Özdere ve Gümüldür gibi sahil bölgelerinde yer alan sosyal tesislerin kiralarını ve sözleşmelerini iptal eden Başkan Kayalar tüm tesisleri belediye bünyesine alma kararı almıştı. Kayalar’ın talimatıyla hukuki ve idari süreçleri tamamlanan yerler belediye şirketi tarafından işletilecek. Menderes genelinde yaz dönemi için daha önce özel şahıslar tarafından işletilen 8 tesis belediyenin kontrolüne geçecek.

KRİZ ÇIKTI
Başlatılan tahliye çalışmaları ve işlemler devam ederken Özdere Sevgi Parkı’nda bulunan Akropol Restoran için yürütülen girişimler nedeniyle kriz çıktı. Menderes Belediyesi, tesisleri uzun yıllardır işleten özel şirketten alanı boşaltmasını istedi. Şirket tahliye kararına karşı çıkınca Menderes Belediyesi kaymakamlığa yazdığı yazıda emniyet ve güvenlik gücü desteği istedi. Ayrıca, mülkiyeti orman olan ve uzun yıllardır Menderes Belediyesi’ne kiralanan alandaki tesisler için yapılan işlemlerde “amir” görevinin yerine getirilmesi talebinde bulundu. Kaymakamlık ise belediye imkanları ile AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu döneminde restore edilip yenilendikten sonra özel firmaya verilen alanda belediyenin yetkisinin bulunmadığını bildirdi. Kaymakamlık sadece büfe ve satış yerlerinin olduğu üst kısımda belediyenin hakkının bulunduğunu, belediyenin diğer alanlarda inisiyatif kullanamayacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın talimatı üzerine bölgeye giden zabıta ve ruhsat müdürlüğü ekipleri elektrik ve su aboneliklerini iptal edip sözleşmeyi de fesh ederek kapıları mühürledi. Şirketi, içeride bulunan eşyaları alması için ise süre verildi.

SAHİLİ DE İŞLETİYORLARDI
Öte yandan Sevgi Parkı’nda tesisleri işleten şirket sahiplerinin daha önce Başkan Soylu’nun beton döküp kumsalı kiraladığı alanı işleten kişiler olduğu belirtildi. Başkan Kayalar, mahkeme kararı gerekçe göstererek göreve geldiği ilk aylarda kum üzerindeki demir korkuluklar, şezlong alanı ve betonları kaldırmıştı. Satış alanı ve büfeleri de kaldıran Başkan Kayalar, alanı halkın kullanımına açmıştı.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “ Belediye mülkiyetindeki tesislerimizi kendimiz işleteceğiz. İşletmelerimiz şirketimizin koordinasyonunda çalışacak. Belediye şirketi sürekli belediye meclisine hesap verecek ve çalışmalar hakkında bilgi paylaşacak. Ayrıca buralarda halkın rahatlıkla yararlanacağı fiyatlardan satışlar gerçekleştirilecek” dedi.

Kayalar, ilçenin kilometrelerce uzunluğa sahip plajları ve koyları olduğunu da vurgularken izinsiz şezlong, su sporları, büfe ve satış işlemlerine kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi. Kayalar, deniz zabıtası ve kara zabıtasıyla kaçak yapı ve işgallere karşı da emniyet ve jandarma ile koordineli bir şekilde çalışmaları sürdürdüklerini sözlerine ekledi. 

 
Baklavacı Kardeşler'de yeni gelişme
 
Yer: Dikili... Bunun adı katliam!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cemile 10 Ağustos 2020 Pazartesi 17:27

Çok iyi düşünülmüş ilk açıldığı 90 lı yıllarda belediye işletirdi işletmeye devredildikten sonra çoğu yerli özdereli oraya gitmedi çok pahallandı bir bardak çay 5tl.gece gittiğimizde bardakla çay yok semaver zorunlu bizde sadece su isteyip kalktık. Oysa orası özdere''nin simgesi gibiydi manzarası havası için gidilen bir yer ve sahilin tek çay bahçesi idi .Emeginize sağlık

Yorumu oyla      2      3  
Metin Gül 21 Haziran 2020 Pazar 20:34

Güzelim Sahil alanlarını halkın kullanımına açılması ve belediye tarafından işletilmesini, rantcilara izin verilmemesini sayın başkanım dan rica ediyorum. Başkanın bu net tavrını saygıyla selamlıyorum. Yolun açık olsun Başkanım...

Yorumu oyla      2      3  
Eleni 21 Haziran 2020 Pazar 13:46

Canda kutluyorum bu kararı halk için acilidiydi burasi

Yorumu oyla      2      3  
Metin Özenç 20 Haziran 2020 Cumartesi 11:22

Vaatler güzel icraat bekliyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
Kumsalıma dokunma 20 Haziran 2020 Cumartesi 10:45

Sayın kayalar birde kalemlik kamp alanına el atsanız iyi olur girişi tel ile kapatıp yürüyüş alanlarımızı resmen gasp ettiler

Yorumu oyla      2      3  
s a 20 Haziran 2020 Cumartesi 10:32

Başkanım başarılı çalışmalarını kutluyorum Gümüldür sahil çalışnalarınız için tşk şemsiye şezlong işgali olmaması sevindirici tekrar tşk

Yorumu oyla      2      3  
Cem Öcal 20 Haziran 2020 Cumartesi 05:05

Sayın Başkanım, Lütfen burayı belediye işletsin Sizde bir başkasına işletme hakkı veripte aynı duruma düşürmeyin lütfen. Vatandaş olarak uygun fiyatlı güzel bir tesis olarak hizmet versin. Saygılar.

Yorumu oyla      2      3  
Sivaslı 20 Haziran 2020 Cumartesi 00:43

Allahın kuklası

Yorumu oyla      2      3  
Özdereli 19 Haziran 2020 Cuma 01:13

Bravo Başkan takdir ediyorum Sizi

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maskematiklerde yeni dönem başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin küresel salgın sürecinde yurttaşların ...
Dikili'de okullar LGS'ye hazır
Hafta sonu gerçekleşecek LGS öncesi Dikili Belediyesi tarafından okullarda ...
İzmir'de ilk sanal fuar: Soyer'den çarpıcı mesajlar
Küresel salgın nedeniyle bu yıl ilk kez sanal olarak düzenlenen Shoedex ...
 
Başkan Gümrükçü'den Merkel'e mesaj
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 15-16 Haziran tarihlerinde Birleşmiş ...
Karabağlar’da sınav merkezleri dezenfekte edildi
Karabağlar Belediyesi, cumartesi günü yapılacak Liseye Geçiş Sistemi (LGS) ...
Bergama’da tüm okullar LGS için dezenfekte edildi
20 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan LGS (Liselere Giriş Sınavı) ...
 
Yavru martıyı çocuklar kurtardı
Karşıyaka’da, ilk uçuş denemeleri sırasında kent içine düşen bir yavru ...
Konak Fen İşleri işçiler için yenilendi
Konak Belediyesi, salgın döneminde ilçenin dört bir yanında, risk altında ...
Buca'da moloz dağları: Günde 50 ton toplanıyor!
Buca’da kaçak moloz istilası durmak bilmiyor. Doğa düşmanları son olarak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva