HABERLER>POLİTİKA
7 Şubat 2024 Çarşamba - 09:48

Eski Başkan o fotoğrafı anlattı: Adayımız Yıldız Hanım’a kefilim!

CHP'nin Karşıyaka Belediye Başkan adayı Behice Yıldız İşçimenler Ünsal’a desteğini anlatan Cevat Durak, “Partim kimi aday gösterdiyse, onun yanında oldum. Yıldız Hanım Karşıyakalıdır, çalışkandır, beceriklidir ve onun çok iyi bir başkanlık yapacağından şüphem yok. Ona kefilim” açıklamasında bulundu.

Eski Başkan o fotoğrafı anlattı: Adayımız Yıldız Hanım’a kefilim!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 31 Mart 2024 seçimleri öncesi Karşıyaka’dan 28 aday adayı, heyecanla adaylık beklerken, Cumhuriyet Halk Partisi Behice Yıldız İşçimenler Ünsal’ı aday yaptı. 

2004-14 yılları arasında Karşıyaka Belediye Başkanı olan Cevat Durak, Ünsal'a destek sürecini anlattı.

ADAY KİM OLURSA OLSUN, DESTEK VERMEK ZORUNDAYIM, ÇÜNKÜ…
“Partimin aday gösterdiği kişi kim olursa olsun, onun yanında dururum. Aynı hareketi daha önceki başkanlar için de sergiledim” diyen Cevat Durak, “Destek vermek zorundayım, çünkü ben CHP’liyim. CHP Karşıyaka’nın kurucu ilçe başkanıyım. Yıldız Hanım da partimin adayıdır. Bunca zamandır CHP’ye uzak durmuş olabilir ama inşallah çok kısa zamanda çok iyi bir Cumhuriyet Halk Partili olacaktır” dedi.  

Durak, şunları söyledi:

“Behice Yıldız İşçimenler Ünsal hanımefendi, evime gelmek istedi. Rahatsızlığım nedeniyle, gelmeyin, ben sizin buluşmanıza iştirak ederim, dedim ve gittim. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Partimin adayıdır Behice Yıldız İşçimenler Ünsal. Karşıyaka’nın yerlisidir. Yabancı biri değil. Kendisini çok iyi tanıyorum. Bunca zamandır CHP’ye uzak durmuş olabilir ama inşallah çok kısa bir sürede çok iyi bir Cumhuriyet Halk Partili olacaktır. Örgütten pek çok arkadaş, “Ya başkanım, İYİ Parti’den gelen bu hanım adayı neden öne çıkarıyorsun” diye sitem edenler oldu ama ben partimin aday gösterdiği kişi kim olursa olsun, destek vermek zorundayım. Ben Karşıyaka’da bu partinin kurucu ilçe başkanıyım. Bu nedenle de partimin başarılı olmasını çok istiyorum. Bu konuda şahsıma yapılan tüm sitemlere rağmen geri adım atmam. Partimin aday gösterdiği kişi en kötüsü dahi olsa, başka partilerin en iyisinden 10 kere daha iyidir. Çünkü ben çok ezildim, çok yoruldum, çok zorlandım. Partiyi ayağa kaldırmak için üye bulamıyordum. Çok zor şartlarda bu partiyi ayağa kaldırdık, bugünlere getirdik. Dolayısıyla ben iyi bir CHP’liyim ve partimin başarısı için her şeyi yaparım.”

YILDIZ HANIM ÇALIŞKANDIR, BECERİKLİDİR; İŞİ ZOR AMA BAŞARACAKTIR
Yıldız Hanım’ın, Karşıyaka’nın köklü ailelerinden İşçimenler’in kızı olduğuna vurgu yapan Cevat Durak, “Bir ağabeyi olarak, bana ne zaman ihtiyacı olursa, yanındayım” dedi ve şöyle devam etti:

“Yıldız Hanım’ın İYİ Parti’den gelmiş olmasından kaynaklı sıkıntıları iletenler oldu. Hatta benim, Yıldız Hanım’ın örgütle buluşmasına gitmemi bile eleştiren çok oldu. Şu unutulmamalı: Partide şu dönemde herkesin birbirini kucaklamaya ihtiyacı var. İyice koptuk. Örgütle tepe arasında bir kopukluk var. Adayların değişimiyle ilgili ciddi sıkıntılar yaşandı. Bizim Karşıyaka’da ve her yerde zafer yazmamız lazım, bu güzel şehirleri AK Parti’ye vermemek lazım.  Yıldız Hanım, İşçimen ailesinin kızları. Tanıdığım insanlar. Karşıyakalılar. Çok zor bir yere geliyor. Başaracaktır. İşi kolay değil. Yıldız hanım için hiçbir şey kolay olmayacak. İşinin zor olduğunu biliyorum, söylüyorum ve inanıyorum ki başaracaktır. Çalışkan, becerikli birisidir Yıldız Hanım. Dilerim Karşıyaka’ya faydalı olur. Bizler de destek olacağIz. Bir ağabeyi olarak ne zaman bana ihtiyacı olursa, yanında olurum. Ben tüm belediye başkanlarımıza karşı aynı davranışı sergiledim. Hangi arkadaşımız partinin adayı olduysa, başkan olduysa, onun arkasında durdum. Şimdi de Yıldız Hanım’ın arkasında duruyorum. Burada Yıldız İşçimenler Ünsal arkadaşımıza farklı bir yaklaşımım yok.”

İYİ PARTİ’DEN GELMİŞ OLMASI, SORUN YARATMAZ
“Behice Yıldız İşçimenler Ünsal’ın İYİ Parti’den CHP’ye yeni katılmış birisi olmasının, CHP tabanında oy kaybına yol açar mı?” sorusuna Cevat Durak, şu yanıtı verdi:

“Öyle bir sıkıntı yaşanmaz. En kısa zamanda çok iyi bir başkan olacaktır. Yıldız hanımın iyi bir belediye başkanlığı yapacağından şüphem yok. Onun başarılı olması, partimizin başarı olması demektir. Dolayısıyla Yıldız Hanım'a kefilim. Onun başarılı olması için, 10 yıl belediye başkanlığı yapmış, bu partiye yıllarını vermiş biri olarak yanındayım. Karşıyakalı yurttaşlarımız Yıldız Hanım’ı tanıdıkça, zaman geçtikçe sevecektir. Bundan eminim.”

 
Dünya devlerine dava açtı... Vestel milyonlarca Euro tazminat kazandı!
 
445 milyonluk vurgun: Kaçak otomobil baskınları!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
salim 15 Şubat 2024 Perşembe 16:52

kefili görünce aklıma lunapark ın başına gelenleri anımsadım

Yorumu oyla      1      1  
MERT 8 Şubat 2024 Perşembe 00:46

İŞÇİ DÜŞMANLARI YİNE BOY GÖSTERMEYE BAŞLAMIŞ 300 KİŞİNİN AHI SENDEN ÇIKMAYACAK CEVVAT BEYEFENDİ,YILDIZ HANIM DURAKLARDAN UZAK DURUN...

Yorumu oyla      3      2  
harun 7 Şubat 2024 Çarşamba 22:37

biz behiceyi istemıyoruz ya derhal cekın ya da sandıga gidilmeyecek

Yorumu oyla      4      1  
Fikret Uluçay 7 Şubat 2024 Çarşamba 17:35

Cevat Başkan 50 yıllık gerçek partilidir. Aday gösterilmedi diye Partisini satmayan adamdır. Karşıyaka'nın her yerinde izi olan insandır. Onu kötüleyenler şöyle bir KArşıyakayı gezsin bakalı.

Yorumu oyla      3      11  
Birdost35 7 Şubat 2024 Çarşamba 16:19

Alllah düşmanın bile hayırlısı versin derim burda cevat başkana sallayanlar var onu sevmeyenler bile onun unutulmucak projelerini konuşuyor yeni başkana katkısı olur eksiği olmaz bende cevat başkanıma kefilim

Yorumu oyla      4      10  
cevatzede 7 Şubat 2024 Çarşamba 13:52

eğer sen kefilsen bundan başkan olmaz senin gibi işçi düşmanı olur ancak sen 2009 yılında kapının önüne koyduğun 300 kişinin ahını bedduasını almış bir insansın sana hakkımız haram zıkkım olsun işçi düşmaNI CEVAT

Yorumu oyla      11      5  
Hi 7 Şubat 2024 Çarşamba 13:02

Cevat demek cin demek oğlunu meclis üyesi yaptırır geleceğe hazırlıyor

Yorumu oyla      11      3  
Mavişehir güzelleştirme der. 7 Şubat 2024 Çarşamba 12:10

CHP de hiç mi adam yok gibi başka partilerden ithal belediye başkanları adaylarını kabul etmiyoruz,çok değerli işe Özgü ÖZEL Manisada büyük şehir belediye başkanı adayı olarak atasın,bu ithal belediye başkanı kesinlikle iyi partiye büyük tören ile geçecektir...

Yorumu oyla      24      2  
Murat 7 Şubat 2024 Çarşamba 11:50

Cevat Durak. Adamın soy ismi bile durak. Bunlar ömrü hayatında harekete geçmemeye kararlı.

Yorumu oyla      16      4  
azimett 7 Şubat 2024 Çarşamba 11:45

cevat başkan bu sözleri ile cemil tugay a resmen savaş açmış

Yorumu oyla      9      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümit Özdağ: Protokol içinde değil, halkın içinde yürüdük
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Hatay’da 6 Şubat 04.17’de ...
Bakan Fidan, Katar Başbakanı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh ...
Erdoğan'dan Miraç Kandili mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Miraç Kandili'ni tebrik etti.
 
AK Partili Saygılı’dan ‘mezarlık’ salvosu: Artık ölülerimizi kullanamayacaklar!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir’de bir ...
AK Partili Dağ duyurdu… İzmir’in mezarlık sorununa çözüm!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir’de bir ...
Erdoğan, depremzede aileyle bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü ...
 
Karşıyaka'da CHP aday adaylarından protesto!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde CHP'li bir grup, Karşıyaka Belediye Başkan ...
Yeniden Refah İzmir'den beş adayını daha açıkladı
Yeniden Refah Partisi’nin 2’si büyükşehir, 9 il ve 69 ilçe ve belde belediye ...
Özgür Özel'den adliye saldırısına kınama!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı' ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva