HABERLER>POLİTİKA
8 Kasım 2016 Salı - 19:33

Erdoğan: Sırtını bir yerlere dayayanlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Sırtını bir yerlere dayayanlar, bunların bedelini ödemeye devam edecekler. Biz sırtımızı hakka ve halka dayıyoruz, farkımız bu'' dedi.

Erdoğan: Sırtını bir yerlere dayayanlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da 5. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başbakanlık görevine geldiğim günden beri kamuda çalışma sistemini, devlet memuriyeti anlayışını değiştirmek için çok çalıştım ama pek az mesafe aldım diyebilirim. Niye? Anayasa değişikliği gerektiriyor. Ancak vazgeçmiş değiliz. Bu konuda yaptırdığım çalışmalar sayesinde Başbakanlık'ta ve ilgili bakanlıkların elinde çok ciddi bir birikim oluştu. Hükümetimize her fırsatta bu birikimi kullanarak bürokratik oligarşiyi yıkıp yerine 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışını hakim kılacak bir kamu personel rejimini kurması tavsiyesinde bulunuyorum" dedi.

"SIRTIMIZI HAKKA VE HALKA DAYIYORUZ"
Erdoğan, "Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok. Kimse başka hesabın içine girmesin. Başka hesabın içine giren, bunun bedelini ödeyecektir ve ödüyorlar. Sırtını bir yerlere dayayanlar, bunların bedelini ödemeye devam edecekler. Biz sırtımızı hakka ve halka dayıyoruz, farkımız bu" diye konuştu.

"BİZİM MEDENİYETİMİZDE BÖYLE BİR YAPILANMAYA ASLA YER YOKTUR"
Konuşmasında FETÖ'ye de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu darbe (15 Temmuz) başarılı olsaydı, FETÖ ne yapacaktı? Sadece kendisine biat edenlere hayat hakkı veren bu örgütün, karanlık yüzünü anlamak için daha ne kadar tecrübe yaşamamız gerekiyor? FETÖ'nün 'himmet' adı altında esnaf ve sanatkarlarımızı adeta haraca bağlayan, maddi baskı yanında, manevi tehdidi de kullanan anlayışı, ne ahlakidir ne İslamidir. Bizim medeniyetimizde, kültürümüzde böyle bir yapılanmaya asla yer yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

"PARTİM KAPATILDIĞI ZAMAN SİZ NEREDEYDİNİZ?"
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şu sözlerle devam etti: "15 Temmuz, FETÖ'nün gerçek yüzünü görememiş olanlar için nihai ikazdır. Buna rağmen hala malum örgütün içinde kalmayı sürdüren varsa, inancına, ülkesine, milletine karşı açık bir ihanet içinde demektir. Aynı durum, bölücü terör örgütü için de geçerlidir. PKK'nın ve sivil uzantılarının, parlamento içindeki uzantılarının Türkiye'nin önünü kesmek için bir araç, tuzak olarak kullanıldığı apaçık bir gerçektir. Ülkesini ve milletini seven herkesin içinden geçtiğimiz şu kritik dönemde tüm imkanları ve gücüyle devletine sahip çıkması, inanç, mezhep ve köken istismarcılarına geçit vermemesi şarttır. Batı gazeteleriyle, bakanlarıyla, vesaireleriyle Türkiye'ye meydan okuyor. Peki, genel başkanı olduğum partim kapatıldığı zaman siz neredeydiniz?"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: ''Türkiye'de esnaf ve sanatkarla en yakın ilişkisi olan Başbakan, Cumhurbaşkanı kim deseler herhalde ilk sırada şahsımın yer alması lazımdır. Çünkü esnaflıktan gelme bir siyasetçiyim. Lise yıllarımdan itibaren hep siyasetin içinde oldum ama aynı zamanda geçimimi sağlamak için ticaret de yaptım. Çocuklarıma da hep ticaretle uğraşmaları memuriyetten uzak durmaları tavsiyesinde bulundum. Kamu görevi elbette önemlidir ama bir yönüyle insanın gerçek potansiyelini ortaya koymasına mani olur.

''BU MİLLET ONLARI SIRTINDA TAŞIMAYA MECBUR KALMASIN''
Gençlerimize rızıklarını illa devlet kapısında değil dışarıda birikimlerinin olduğu alanlarda aramalarını tavsiye ediyorum. 'Devlete kapağı bir atayım ondan sonra zaten benim para pul derdim olmaz.' Mantık bu. Memurin Kanunu'nun değişmesi lazım. Hakkını veren çalışan devam etsin ama çalışmıyorsa bu devlet bu millet onları sırtında taşımaya mecbur kalmasın.

''DEVLET MEMURİYETİ ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIM AMA...''
Başbakanlık görevine geldiğim günden beri kamuda çalışma sistemini, devlet memuriyeti anlayışını değiştirmek için çok çalıştım ama pek az mesafe aldım diyebilirim. Niye? Anayasa değişikliği gerektiriyor. Ancak vazgeçmiş değiliz. Bu konuda yaptırdığım çalışmalar sayesinde Başbakanlıkta ve ilgili bakanlıkların elinde çok ciddi bir birikim oluştu. Hükümetimize her fırsatta bu birikimi kullanarak bürokratik oligarşiyi yıkıp yerine 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışını hakim kılacak bir kamu personel rejimini kurması tavsiyesinde bulunuyorum.

''KİMSE BAŞKA HESABIN İÇİNE GİRMESİN''
Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok. Kimse başka hesabın içine girmesin. Başka hesabın içine giren, bunun bedelini ödeyecektir ve ödüyorlar. Sırtını bir yerlere dayayanlar, bunların bedelini ödemeye devam edecekler. Biz sırtımızı hakka ve halka dayıyoruz, farkımız bu.

''BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE BÖYLE BİR YAPILANMAYA ASLA YER YOK''
Bu darbe (15 Temmuz) başarılı olsaydı, FETÖ ne yapacaktı? Sadece kendisine biat edenlere hayat hakkı veren bu örgütün, karanlık yüzünü anlamak için daha ne kadar tecrübe yaşamamız gerekiyor FETÖ'nün 'himmet' adı altında esnaf ve sanatkarlarımızı adeta haraca bağlayan, maddi baskı yanında, manevi tehdidi de kullanan anlayışı, ne ahlakidir ne İslamidir. Bizim medeniyetimizde, kültürümüzde böyle bir yapılanmaya asla yer yoktur.

''NİHAİ İKAZ''
15 Temmuz, FETÖ'nün gerçek yüzünü görememiş olanlar için nihai ikazdır. Buna rağmen hala malum örgütün içinde kalmayı sürdüren varsa, inancına, ülkesine, milletine karşı açık bir ihanet içinde demektir. Aynı durum, bölücü terör örgütü için de geçerlidir. PKK'nın ve sivil uzantılarının, parlamento içindeki uzantılarının Türkiye'nin önünü kesmek için bir araç, tuzak olarak kullanıldığı apaçık bir gerçektir.

''BİRİLERİ TEHDİT ETTİĞİ ZAMAN KEPENK İNDİREN DEĞİL...''
Terör örgütlerinin saldırılarına birlikte nasıl göğüs germişsek, geleceğimizi de birlikte inşa edeceğiz. Bunun yolu da her birimizin işini en iyi şekilde yapmasından geçiyor. Birileri tehdit ettiği zaman kepenk indiren değil, tehdit ettiklerinde de 'benim rızkımın kapısıdır burası' deyip orada direnecek esnaftan bahsediyoruz.

BATI'YA ELEŞTİRİ
PKK'nın ve sivil uzantılarının, parlamento içindeki uzantılarının Türkiye'nin önünü kesmek için bir araç, tuzak olarak kullanıldığı apaçık bir gerçektir. Ülkesini ve milletini seven herkesin içinden geçtiğimiz şu kritik dönemde tüm imkanları ve gücüyle devletine sahip çıkması, inanç, mezhep ve köken istismarcılarına geçit vermemesi şarttır. Batı gazeteleriyle, bakanlarıyla, vesaireleriyle Türkiye'ye meydan okuyor. Peki, genel başkanı olduğum partim kapatıldığı zaman siz neredeydiniz?

''KAPILARINI ÇALDIM UMURLARINDA DEĞİLDİ''
Ben belediye başkanıyım İstanbul'da şiir okudum diye içeri alınıyorum. Bu beyefendilerin kapılarını çaldım umurlarında değildi. Neredeydiniz? Şimdi benim ülkemi kana bulayan insanları hangi yüzle gelip savunuyorsunuz? Siz bu milleti ne zannediyorsunuz? Artık kendi kararını kendi veren bir millet var.

''GEÇMİŞTE BUNU RAHMETLİ ÖZAL'A DA YAPTILAR''
Hanımefendinin eline (Almanya Başbakanı Merkel'e) 4 bin terörist dosyası sıkıştırıyorum ne oldu diyorum 4 bin dosya, 'Yargı bağımsız onların sayısı 4 bin 500 oldu' diyor. Şimdi bakıyorum yeni yeni meydan okumalar çıkıyor. Aynı şeyi farklı yerlerden... Gazetelerde başlıklar, hepsi buraya yönelik. Fakat biz, sizin attığınız o başlıklara alıştık. Geçmişte bunu rahmetli Özal'a da yaptılar. Şimdi aynı şeyleri bize yapıyorlar. Ne yaparsanız yapın, şunu bilin ki bu millet artık uyanmıştır ve inşallah muasır medeniyetler seviyesinin üstüne de çıkacaktır.''

 
AK Parti grubunda sürpriz isim: Dugin
 
Sofralık üzümde İtalyan modeli!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti grubunda sürpriz isim: Dugin
AK Parti grup toplantısında sürpriz bir isim katıldı. Grup toplantısına, ...
Flaş: Kılıçdaroğlu'ndan suç duyurusuna yanıt!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, yayımladıkları bildiri için Cumhurbaşkanı Erdoğan ...
Erdoğan'dan CHP bildirisi için suç duyurusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Meclisi üyeleri hakkında, ...
 
Erdoğan: Ana muhalefet partisi kalkıyor…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören'de yapılacak Ankara Büyükşehir ...
Kılıçdaroğlu: İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hazmedemiyorlar çünkü...
CHP Lideri grup toplantısında yaptığı konuşmada İzmir'deki FETÖ operasyonu ...
CHP alana iniyor: Hangi vekil/hangi ilde görev yapacak?
Genel Merkez, partinin güçlü olmadığı illerde alan çalışması yapılması ...
 
Başbakan'dan CHP bildirisine çok sert tepki!
Yıldırım, CHP'nin yayınladığı bildiriyi eleştirerek, "Nedir bu ya kepazelik. ...
Sındır’dan dikkat çeken paylaşım: Önce 'başkan' yaptı, sonra düzeltti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Sındır’ın CHP İl Yöneticisi ...
Bahçeli'den CHP'ye sert eleştiri: Kara leke!
MHP Lideri Bahçeli, HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasını eleştiren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva