HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Kasım 2017 Çarşamba - 10:41

Emeklilerin sorunları Bornova’da ele alındı

Emeklilerin sorunları ve çözüm önerileri Bornova’da düzenlenen panelde dile getirildi. Bornova Belediyesi, DİSK, İzmir Barosu ve Tüm Emekliler Sendikası işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye’de emekli olmak” paneline yoğun ilgi vardı.

Emeklilerin sorunları Bornova’da ele alındı

“Türkiye’de emekli olmak” paneli Bornova’da yoğun katılımla gerçekleştirdi. Emeklilerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alındığı panel Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu tesisleri İZBAŞ Düğün Salonu gerçekleştirildi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ve DİSK Emekli-Sen Başkanı Veli Beysülen’in konuşmacı olduğu panelin moderatörlüğünü Disk Emekli-Sen Bornova Şube Başkanı Yunus Taş yaptı.

Emekliliğin insan yaşamının en özel dönemi olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Emek verilen her iş güzeldir, anlamlıdır. Bir ömür boyunca verilen emek ise bu dünyadaki en anlamlı değerler arasında yer alır. Ama ne yazık ki ülkemizde,  bütün hayatı boyunca üretime katkıda bulunmuş büyüklerimiz en rahat etmeleri gereken dönemde ekonomik zorluklar yaşamaya devam ediyor. Biz bu zorlukları yaşayan emeklilerimizi sosyal hayatta rahat ettirmek için özel bir çaba harcıyoruz” dedi.



BÜYÜKLERE ÖZEL HIZMETLER
Yaş almış büyüklerimize yönelik proje ve hizmetlerin öncelikleri arasında yer aldığını belirten Atila şöyle konuştu:“Öncelikle büyüklerimizin rahat bir nefes alabileceği, yürüyüşlerini rahatça yapabilecekleri yeşil alanların hem sayısını hem de miktarını önemli ölçüde arttırdık. Son 3.5 yılda 22 yeni park yaptık. 102 parkımızı da kısmen veya tamamen yeniledik. 21 ağaçlandırma alanı oluşturduk. Bu yapılan çalışmalarla Bornovamızdaki park ve yeşil alanların toplamı 1 milyon 814 bin 48 metrekareye ulaştı. 2018 yılında park ve yeşil alan konusunda çıtayı daha da yükselttik. Bir yandan 15 yeni park yaparken bir yandan da 50 park baştan aşağı yeniliyoruz.

Büyüklerimizin sosyal hayata katılmalarında önemli bir yer tutan mekanlar da çok önemli. Bu amaçla Bornova’nın merkezinde Büyükpark içinde Çınarevi’ni oluşturduk. Çınar Evi’nde, çalınan müziklerden dekorasyona, menüden oyun imkanlarına kadar her şey, yaş almış büyüklerimize uygun tarzda. Büyükpark’ın Fevzi Çakmak Caddesi tarafında bulunan Çınar Evi’nin çevresi içinde özel peyzaj çalışması yaptık.

Yaş almış büyüklerimiz için sağlık alanında bir tesis açtık Alzheimer ve demans hastalarının haftanın belirli zaman dilimlerinde bakımlarını üstlenmek ve onlara bakan yakınlarının kendilerine zaman ayırmalarına yardımcı olmaları amacıyla projelendirilen Çınarlar Kulübümüz, Kazım Dirik Mahallesi’nde hizmete girdi. Türkiye’ye örnek olan Evde Bakım Hizmetleri kapsamında ihtiyaç sahibi 1000 büyüğümüze hizmet veriyoruz. Büyüklerimize sağlık kontrolleri yapıyoruz. İhtiyacı olanları sağlık kuruluşlarına ulaştırıyoruz.”

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, genel bütçeden bu ülkeye ömrü boyunca emek vermiş ve artık belirli yaşa gelmiş emeklilere daha fazla pay ayrılması gerektiğini söyledi. Baro Başkanı Aydın Özcan da sosyal güvenlik harcamalarına Avrupa’da yüzde 25-30 pay ayrılırken Türkiye’de bu oranın yüzde 5’lerde kaldığını hatırlattı.  DİSK Emekli –Sen Genel Başkanı Veli Beysülen de yoksulluk sınırının 5 bin lirayı aştığı Türkiye’de en düşük emekli maaşının 2500 TL olması gerektiğini vurguladı.

 
Karşıyaka’dan ‘engelleri aşacak’ hamle
 
Konak Belediyesi'nden çiftlere yeni yıl müjdesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’dan ‘engelleri aşacak’ hamle
Sosyal yaşamdaki engelleri ortadan kaldırmak ve dezavantajlı vatandaşlara ...
Eğitimde Gaziemir farkı
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, belediyenin kurslarında ...
'90 dakika' uygulaması kalkıyor mu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ulaşımda uygulanan “90 ...
 
Muhtarlardan Başkan Badem'e teşekkür
İstanbul kültür gezisine katılan muhtarlar, Belediye Başkanı Mahmut Badem’e ...
Kınık'ta fidanlar toprakla buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde ...
İzmir'in tarihi çarşısına 'hayat hattı'
Kentin en eski ve en önemli ticaret merkezi Kemeraltı'nda komple alt yapı, ...
 
Karaburun Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci
Karaburun Belediyesi ile Tüm Yerel Sen arasında toplu sözleşme imzalandı.  
ESHOT'a dev bütçe, Başkan'dan grev ve kredi çıkışı: 'Ağzınızdan çıkanı...'
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 875 milyon ...
İzmir Kadın Meclisleri, Selçuk’ta toplandı
İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği Kasım Ayı Toplantısı Selçuk ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva