HABERLER>GÜNCEL
30 Ekim 2021 Cumartesi - 18:40

Emek ve Demokrasi Güçleri'nden 30 Ekim anması

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 117 vatandaşın hayatını kaybettiği 30 Ekim İzmir depreminin yıl dönümünde 30 Ekim Deprem Anıtı'nda anma etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinlikte konuşmacıların hedefinde ise 'denetimsizlik' vurgusu ile hükümetin politikaları yer aldı.

Emek ve Demokrasi Güçleri nden 30 Ekim anması

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz yıl 30 Ekim tarihinde yaşanan 6,9 şiddetindeki deprem sonrasında İzmir'de 117 kişi hayatını kaybederken binlerce bağımsız birimde ise hasar kayıtları oluşmuştu.

Yaşanan sürecin yıl dönümünü için birçok kurum ve kuruluş anma töreni düzenlerken, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen deprem anıtı önünde anma etkinliği düzenledi. İzmir'de yer alan bir çok STK kuruluşunun ve meslek odalarının yer aldığı anma töreninde Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri ve vatandaşlar anıt önünde  mum yakarak hayatını kaybeden vatandaşları andı.

AKDEMİR: SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Emek ve Demokrasi Güçleri adına ilk olarak söz alan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Aykut Akdemir, "Bugün 30 Ekim 2020 tarihinde yitirdiğimiz canları anmak için bir araya geldik. Bugün 1 yıllık süre içnde117 canımızın bize verdiği acının yanında katmerleşen bir süreç geçirdik. 117 canın acısını yaşarken , hak kayıplarını, depremzedelerin acıları üzerinde oynana  oyunlar ile geçen bir yıl. Bu süreçte bizler sürecin takipçisi olduk. Emek ve Demokrasi Gücü  olarak hem deprem sonrasındaki çadırlar bölgesindeki dayanışmamız, arkasında sürecin takipçisi olduğumuz bir çok açıklama yaptık ancak bu açıklamaların bir karşılığı yok. 117 canın  yüreğimize gömdüğümüz bugünde, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, dün olduğu gibi yarın da depremzedelerimiz ile birlikte tüm acılarımızı paylaşmak için hep bir arada olacağız. Bugün burada verdiğimiz sözlerin, geçmişte verdiğimiz sözlerin teminatı olduğunu, bunların takipçisi olduğumuzu tekrar duyurmak istiyorum" dedi.

YÜCEL:  MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
Akdemir'in ardından söz alan İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel ise 'denetimsizlik' vurgusunda bulunurken, "Deprem gibi bir doğal afetin arkasına sığınarak kapitalizmin, denetimsizliğin ve kentleşmenin getirdiği sorunları yaşadık. Davları takip ediyoruz evet, süreçte birbirimize dayanarak yürüdük evet. Ama ne bu dayanışmaya ihtiyaç olsun istiyoruz ne de takip etmek zorunda kalacağımız davalar olsun istiyoruz. Biz insanlarımız insanca koşullarda, insanca konutlarda yaşayabilsinler istiyoruz. Bunun için mücadele etmeye devam ediyoruz. Mücadele etmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

ÇAMLI: RANT POLİTİKALARINDAN VAZGEÇİLMELİ
Son olarak açıklamalarda bulunan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, "Deprem aslında bir doğa olayı. Yaşadığımız coğrafya deprem kuşağında. Bu1 doğa olayının nasıl bir afete dönüşebildiğini hep birlikte geçen yıl 117 canımızı kaybettiğimizde bir kere daha gördük. Uygulanan politikaları insan için değil kar odaklı bir takım süreçler ne yazık ki acıları yaşamamıza neden oluyor. Bu artık son olsun istiyoruz. Bu denetimsizlik, bu rant politikaları son olsun. Acı depremden sonra da devam etti. Geride kalanlar bu acıları yaşamaya devam ediyorlar. Biz bu hak kayıplarının son bulması için, rant politikalarının bitmesi için mücadele etmeye; bu acıların daha fazla yaşanmaması için bütün gücümüzle halkımızın sağlığına, güvenliğine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hepimizin tekrar başı sağ olsun. 117 canımız anılarımızda yaşayacak" ifadelerin kullandı.

 
DASK'tan İzmir Depremi açıklaması: 410 milyon lira tazminat ödedik
 
Manisa evinde Boluspor'la 2-2 beraber kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DASK'tan İzmir Depremi açıklaması: 410 milyon lira tazminat ödedik
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana ...
Deprem tatbikatında konuşan Vali Köşger: İzmir'i yenilememiz gerekiyor!
İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen ve 117 kişinin hayatını kaybettiği ...
Babaannesi tsunamide yitiren kadın yaşadıklarını unutamıyor
İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen depremin ardından Seferihisar'da ...
 
Pedallar depremde yaşamını yitirenler için çevrildi
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında geçen 30 Ekim’de meydana gelen ...
EGEÇEP: İzmir Depremi’nden ders alınmadı
İzmir Depremi’nin yıl dönümü ile ilgili açıklama yayınlayan EGEÇEP merkezi ...
İstanbul Boğazı'nda panik! Gemi sürüklendi
İstanbul Boğazı Vaniköy açıklarında 102 metre boyundaki kargo gemisi sürüklendi. ...
 
BİM de cezayı yargıya taşıyacak
Perakende zinciri BİM, Rekabet Kurulu'nun fiyat davranışlarını ihlal ettiği ...
29 Ekim konserinde bıçaklanan 15 yaşındaki Ozan öldü
Adana’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Gülşen’in sahneye ...
AK Partili Dağ'dan dönüşüm mesajı: Tek başına olacak iş değil!
Ziyaret öncesi AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile Rıza Bey ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva