HABERLER>POLİTİKA
3 Nisan 2024 Çarşamba - 17:33

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı. İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Bu mazbata 16 milyonundur" ifadelerini kullandı. İstanbul Adliyesi önünden vatandaşlara da seslenen İmamoğlu, "Önümüzdeki 5 yılda şehrimizin dünyadaki konumunu çok daha yüksek seviyelere taşıyacağız. Uluslararası alanda bölgesine liderlik eden, iyi duygularda liderlik eden, demokraside, dayanışmada, bilimde teknolojide liderlik eden çok özel dünya kenti hale gelmeye devam edeceğiz" dedi

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı. İmamoğlu mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Bu mazbata 16 milyonundur. Mazbata şehrimize hayırlı olsun ve elbette ki Allah beni mahcup etmesin" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, mazbatasını almasının ardından İstanbul Adalet Sarayı önünde vatandaşlara seslendi. İmamoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bu süreci destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Başta sevgili eşime, çocuklarıma, anneme, babama, kardeşlerime ve yakınlarıma teşekkür ediyorum. Başta eşim ve çocuklarım en fazla ayrı kaldığımız sürecin en zorunu yaşayan onlar oldular.

"GENÇLERİMİZ GENÇLİKLERİNİ DOYA DOYA YAŞASIN DİYE ÇOK ÇALIŞACAĞIM"
Allah sağlık sıhhat verir önümüzdeki 5 yılda çok değerli bir süreci yaşıyor olacağız. Yeni dönemde en önemli şey 16 milyon insanımızı eşit görerek, halkın parasını halkın çıkarı için kullanarak, bu şehrin çocukları hayata hazırlanabilsinler diye, gençlerimiz gençliklerini doya doya yaşasın diye çok çalışacağımı hepinizin huzurunda söz veriyorum.

Şimdi daha çok bir araya geleceğiz, konuşacağız. Bu şehrin annelerinin, babalarının, içlerinin huzurlu olduğu bir dönemi vaat edeceğiz. Bu şehirde kimse kendisini yalnız hissetmesin diye çalışacağız. İstanbul'da her insanımız, özgürlüğü, mutluluğu, huzuru, kardeşliği hissedecek. Daha iyilerini yapacağız.

"ŞEHRİMİZİ ÇOK DAHA YÜKSEK SEVİYELERE TAŞIYACAĞIZ"
Önümüzdeki 5 yılda şehrimizin dünyadaki konumunu çok daha yüksek seviyelere taşıyacağız. Uluslararası alanda bölgesine liderlik eden, iyi duygularda liderlik eden, demokraside, dayanışmada, bilimde teknolojide liderlik eden çok özel dünya kenti hale gelmeye devam edeceğiz.

Geçtiğimiz 5 yılda İstanbul'un bu tam yol ileri sürecini dönem dönem yavaşlatan, engelleyen girişimlere maruz kaldık. Umuyorum ve diliyorum ki, milletimizin seçimleri, milletimizin tercihleri, ortaya koyulan sonuçla sağduyu aynı şekilde Ankara'da merkezi idarede, hükümete ve sayın Cumhurbaşkanına da mesaj olur.

Bu işin bir masada oturmak zorunda olduğumuz, birlikte hareket etmemizin, milli bir tavır olduğunu buradan bütün yöneticilere iletiyorum. İnşallah bu engelleme girişimleri bir daha olmaz, inşallah buna son verirler. Hükümet ve belediye ilişkilerine işbirliğine dayalı saygılı ve özenli bir dönemi hep birlikte var ederiz. Temennim budur. Bu büyük bir kazanım olur.

İstanbullular 31 Mart'ta bu mesajı çok güçlü bir şekilde verdi mi? Bu sesin Ankara'dan duyulacağını; vatandaşla inatlaşmanın asla ve asla kendilerine fayda vermediğinin farkına varırlar. Önümüzdeki süreçte de icraat, hizmet ve yatırımla dolu yoğun bir dönemi devam ettireceğiz. Daha çok metro, altyapı, yeşil alan, kültür sanat, dayanışma, sosyal destek, tarihi yapıların restorasyonu her alanda rekor düzeyde başardığımız işleri önümüzdeki dönemde çok daha fazlasını hepinizin huzurunda mazbatayı aldıktan sonra bir kez daha vaat ediyoruz.

İSTANBUL İTTİFAKI AÇIKLAMASI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ailemize teşekkür ediyoruz. Çalışanlarımıza, yöneticilerimize. Onların sorumluluk duyguları bizim için çok önemli. Onların bilgileri, tecrübeleri ile birlikte geleceğe daha umutla bakıyorum. Hem 5 yıla teşekkür hem önümüzdeki 5 yılda çok daha fazla çalışacaklar.

Her zaman kendimi 2019'dan bu yana kocaman İstanbul halkının ve ittifakının adayı olarak tarifledim. Siyasi partilerin ötesinde doğruluktan, güzellikten yana büyük bir vicdan ve haysiyet ittifakının altını çizdim. Her siyasi görüşten, her renkten sesleri barındıran inanılmaz derecede keyifli halkı kapsayan süreç. Kendi rengini sesini üretip büyük bir buluşmaya dönüştü İstanbul ittifakı. Allah'ın izniyle daha da bunu büyüteceğiz. Bu ittifak ülkemize de iyi geliyor öyle değil mi? Buradan kendisini bu kıymetli İstanbul ittifakının bir parçası gören her bireye yürekten teşekkür ediyorum.

Elbette bu güzel ittifakın öncü gücü ve enerji kaynağı olan ve her zaman içi kıpır kıpır insanlarla dolu İstanbul Gönüllüleri'ne de teşekkür ediyorum. Yüce gönüllü olmanın ne demek olduğunu her zaman gösterdiler. Bütün bu süreci başlatıp, böylesi güzel bir erdemli zaman dilimiyle taçlandıran CHP ve siyasi yol arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. En başta sayın genel başkanım sayın Özgür Özel'e teşekkür ediyorum. Bütün genel merkez yöneticilerini, milletvekillerini Türkiye'den bize destek sunan üyeleri, her sandığa sahip çıkan, başarının altına imza atan İstanbul örgütüne ve tabii ki il başkanımız Özgür Özel'e herkesin üzerinde teşekkür ediyorum. (Habertürk)

 
Kılıçdaroğlu'ndan MHP'li milletvekiline uyarı!
 
Wanda Nara ve Paris Hilton birbirine girdi: Beni kopyalamayı seviyorsun!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan MHP'li milletvekiline uyarı!
CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, isim vermeden MHP Kayseri Milletvekili ...
CHP'li Demir mazbatasını aldı, aracını bağışladı... Halkçı belediyecilik vurgusu!
Torbalı Belediye Başkanı seçilen Övünç Demir, mazbatasını alarak bugün ...
İzmir'de 'Özel' heyecan!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün hava yolu ile İzmir’e gelecek. Partililer ...
 
Selçuk’ta sandık düğümü… Oylar yeniden sayılıyor!
Selçuk ilçesinde 367 oyla seçim kaybeden bağımsız aday Vefa Ülgür’ün seçimin ...
Burcu Köksal törenle mazbatasını aldı
Afyonkarahisar'da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde belediye ...
Güzelbahçe’de şok! ‘Mazbatamı gasp ettiler’
31 Mart Yerel Seçimlerinde İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yüzde 49.83 oyla ...
 
İtiraz etmişlerdi... Seçim sonuçları değişmedi!
Kütahya'nın Emet ilçesinde, AK Parti'nin belediye başkanlığı seçim sonuçlarına ...
CHP'li Yüksel'den ‘oy vermeyen seçmen’ çıkışı: Soyer’le telefonda tartıştık!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim sürecindeki tutumunu ...
Ödemiş seçiminde dikkat çeken ‘Kırat’ detayı… Güleç salladı, yıkamadı!
Ödemiş'te 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan yerel seçimde Demokrat Parti'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva