HABERLER>EKONOMİ
12 Aralık 2012 Çarşamba - 17:28

EGİAD’da TÜGİAD sancısı: Bölme planı mı?

İzmir’de yapılanmak için harekete geçen TÜGİAD (Türkiye Genç İşadamları Derneği) geçtiğimiz günlerde kıran kırana bir başkanlık yarışına sahne olan EGİAD’da (Ege Genç İşadamları Derneği) sancı yarattı.

EGİAD’da TÜGİAD sancısı: Bölme planı mı?

EGEDESONSÖZ - Bir süredir İzmir’de şube açmak için girişimlerini sürdüren Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) sonunda bu amacına ulaştı. Ankara, Bursa ve Çukurova’da Şube açmayı başaran İstanbul merkezli derneğin İzmir merkezli Ege şubesi için harekete geçtiği bilinirken EGİAD Üyesi Musa Turan’ın TÜGİAD Ege Temsilcisi olarak görevlendirildiği öğrenildi.

Kulislerde TÜGİAD’ın başta EGİAD olmak üzere İzmir’deki Genç İşadamları Dernekleri için alternatif olması amacıyla kurulduğu hatta TÜSİAD’a yakın bu yapılanma üzerinden EGİAD’ın bölünmek istendiği senaryoları konuşuldu.

Bu senaryo EGİAD’ın eski ve yeni başkanlarını kızdırırken Fatih Dalan, Cemal Elmasoğlu, Seda Kaya ve başkanlık yarışını burun farkıyla kaybeden Kenan Doğan, TÜGİAD yapılanmasını hedef alan açıklamalar yaptı. TÜGİAD Ege Şube Başkanı olmak için yola çıkan EGİAD üyesi Turan ise derneğin alternatif olmayacağını egedesonsoz.com’a anlattı. 


DALAN: BİZ DE İSTANBUL’DA ŞUBE KURALIM O ZAMAN
TÜGİAD yapılanmasına ilk ve en sert tepki EGİAD’ın Eski Başkanı Fatih Dalan’dan geldi.
İzmirli işadamlarının EGİAD çatısı altında toplandığına dikkat çeken Dalan, EGİAD üyelerinin bu oluşumda yer almasını doğru bulmadığını söyledi. Dalan şöyle devam etti:
Ömrünün yüzde 40’ını GİAD’lara adayan bir kişi olarak, EGİAD’la TÜGİAD arasında gözle görülen çok büyük farklar olduğunu düşünüyorum. Gerek üye sayısı, gerek bütçesi gerekse de sahip olduğu mal varlığı bakımından EGİAD TÜGİAD’ın çok ama çok önündedir.
İzmir’de sivil toplum örgütü olarak genç işadamlarını toplayan, temsil eden kurum EGİAD’dır. Sanayici işadamlarını toplayan, temsil eden kurum ESİAD ve İZSİAD’dır. Nasıl ki aynı kulvarda olan TÜSİAD’ın ESİAD ve İZSİAD varken İzmir’de şubeleşmesine gerek yokken TÜGİAD’ın da kentte şubeleşmesine gerek yoktur. İzmir’deki genç işadamlarının neredeyse kamamı EGİAD çatısı altında bir araya gelmişlerdir. Ben asla ve asla bu oluşumun içinde olunmaması gerektiğini düşünüyorum. Bilhassa da EGİAD üyelerinin bu oluşuma dikkat etmesinde yarar görüyorum. Ayrıca yeni seçilen başkanımıza bir önerim olacak. Madem İstanbul merkezli TÜGİAD İzmir’de şubeleşmek istiyor. Benim bildiğim EGİAD üyelerinin yüzde 10’u İstanbul’da yaşıyor. Bizler de EGİAD’ın İstanbul şubesini açalım. Hiç olmazsa üyelerimize daha yakın oluruz’. 

ELMASOĞLU: TÜGİAD’A GEREK YOK!

EGİAD’ın Eski Başkanlarından Cemal Elmasoğlu da TÜGİAD yapılanmasına ateş püskürdü. Elmasoğlu, EGİAD’ın İzmir ve Ege’de temsil sorunu olmadığını vurgulayarak, “EGİAD’ın içinde yer aldığı EGİFED var. Yani Ege Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu… Burada Ege’nin tüm illerinde yer alan Genç İşadamları Dernekleriyle birlikte harekete ediliyor. Federasyonun başkanlığını EGİAD temsilcisi yapıyor. Öte yandan federasyonla birlikte TÜGİG (Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu) var. Orada da EGİAD olarak temsil ediliyoruz. Halen Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekilliğini ben yürütüyorum TÜGİG’in. TÜGİAD ise İstanbul merkezli bir GİAD. İzmir’de şubeleşmesinin bir anlamı da gereği de yok. Şube gibi görünse de ayrı bir dernek gibi kuruluyor. EGİAD gibi federasyon, konfederasyon çatısı altında örgütlenmiş köklü, güçlü bir dernek varken yeni bir yapılanmaya gerek yok. Böyle bir yapılanma en fazla zararı EGİAD’a verecek. Üye ihtiyacını EGİAD’ın üye tabanından karşılayacak çünkü.
 


KAYA: İZMİR’İN GERÇEK DERNEĞİ EGİAD’DIR

EGİAD Başkanı Seda Kaya da TÜGİAD’ın İzmir’de şubeleşmesinden duyduğu rahatsızlığı şu sözlerle dile getirdi: EGİAD, sadece İzmir'in ve bölgenin değil Türkiye'nin en büyük genç iş işadamı derneklerinden biridir. Fiziksel imkanları, bütçesi, personel yapısı ve üye profili ile bu kadar güçlü bir derneğin üyesi olmayı bizler bir ayrıcalık olarak görüyoruz.İzmir’in iyi yetişmiş, yeni nesil genç işadamlarının biraraya gelerek sivil toplum çalışmaları yapacakları adres EGİAD’dır. 1990 yılında kurulan derneğimiz zamanında İstanbul’un bir şubesi olmayı reddetmiş büyüklerimizin girişimidir. Bugün EGİAD’ın geldiği nokta bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu göstermektedir. Bu sebeple zamanında kurucularımız tarafından gösterilen kararlılığı ve hassasiyeti aynen benimsiyoruz.

EGİAD’ın son dönemde genç iş insanlarının yoğun olarak üye olmak için tercih ettikleri bir dernek olması gücünün, yarattığı saygınlığın ve doğru işler yapıyor olmasının bir göstergesidir. EGİAD her türlü sivil toplum hareketini desteklemektedir. Şube vb. çatılar altında faaliyet göstermek isteyen kişiler kararlarında özgürdür. Ancak,İzmir’in gerçek genç işadamı derneği EGİAD’dır. 



DOĞAN: BAŞARILAR DİLERİM AMA İZMİR’DE ZOR

EGİAD’daki başkanlık yarışında 4 oy farkla kaybeden Eski Başkan Vekili Kenan Doğan da TÜGİAD yapılanmasından kendilerinin de haberdar olduğunu söyledi. EGİAD Üyesi Musa Turan’ın kendilerine de bu yapılanmadan söz ettiğini dile getiren Kenan Doğan, “Demokrasilerde sivil toplum örgütlerinin önemi çok büyük. Elbette ki daha fazla sayıda dernek olmasının kimseye hiçbir zararı olmaz. Kişisel olarak böyle düşünüyorum. Ancak EGİAD gibi güçlü, köklü bir kurum varken başka bir kurumu burada güçlendirmek çok kolay değil. Kendilerine başarı diliyorum” dedi.



AYNI ZAMANDA MÜSİAD ÜYESİYİM
Üyelerinden bir kaçının daha TÜGİAD saflarına geçmesi EGİAD camiasında bölünme sancısı yaratırken TÜGİAD Ege Şube Başkanı sıfatıyla kuruluş çalışmalarını sürdüren turizmci Musa Turan, amaçlarının EGİAD ya da İGİD’e rakip ya da alternatif olmak olmadığını söyledi. Kendisinin EGİAD’ın yanı sıra MÜSİAD üyeliğinin de bulunduğunu hatırlatan Turan, TÜGİAD Ege Şubesi’ni kuruyoruz. Tabi ki sadece İzmir’den değil Ege’nin tüm illerinden yeni üyelerle TÜGİAD’ı İzmir’de de aktif hale getirmeye çalışıyoruz’ dedi.

KLASMAN FARKI VAR
İzmir’deki derneklerle TÜGİAD’ın klasman farkı bulunduğunu söyleyen Musa Turan, “Şöyle düşünün. Futbolda tuttuğunuz bir İzmir takımı bir de İstanbul takımı var. Bizim için durum bu kadar nettir. EGİAD üyesiyim ama TÜGİAD’ı tutuyorum. EGİAD’a rakip olmayı değil birlikte olmayı arzu ederiz. 52 üyeye şimdiden ulaştık. Ayrıca TÜGİAD olarak her fikre her düşünceye açığız. Derneğimizin tek amacı Ankara ile sıkı ilişkiler kurmak, üyelerimizin ticaret hacmine her açıdan katkı sağlamaktır’ diye konuştu.

TÜGİAD’IN NEV YORK’TA, TORONTO’DA TEMSİLCİSİ VAR
İşadamları derneklerinin bir araya gelip sohbet etme yeri olmadığını söyleyen Turan, “Biz iş yapmak istiyoruz. Hem kendi aramızda hem de uluslar arası arenana daha çok iş yapmak. TÜGİAD ile tüm Ege’deki genç işadamlarını bir araya getireceğiz. Ankara’ya doğrudan ulaşmak, üyelerimizin sorunlarını aracı kullanmadan çözmek en büyük amacımız. Ayrıca New York, Toronto, Shangay, Dublin, Tebriz ve Brüksel’de temsilciliklerimiz var. G20’de ve Avrupa Genç Girişimciler Konseyi’nde icra kurulu üyesiyiz. Tüm bunlar TÜGİAD Ege’nin farkını ortaya koymaya yetiyor. Ege yapılanmasını kurarken kimseye rakip ya da alternatif olmayı düşünmediklerini ısrarla savunan İşadamı Turan, ‘TÜGİAD gibi güçlü bir derneğin Ege’deki temsilciliğini kurmamızdan kimlerin neden rahatsız olduğunu anlayabilmiş değilim’ dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Başarılar diliyorum 13 Aralık 2012 Perşembe 10:05

Tügiad'ın İzmir'de şubeleşmesi diğer derneklerin de kendilerini toparlamasına sebep olacaktır.

Yorumu oyla      13      7  
Osman Özdemir 13 Aralık 2012 Perşembe 09:50

Yıllarca STK'larda görev yapmış biri olarak TUGİAD'ın ve onu İZMİR'e açmak isteyenlerin siyasi hedefleri olduğunu anlamamak çok zor. Görünen köy klavuz istemez. Bi de klavuzu karga olanın ?

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in lezzetleri tescil bekliyor
İzmir Ticaret Odası, İzmir ile özdeşleşen boyoz, tulum peyniri, lokma ...
'SPK Başkanı'nı aldık, borsa rekor kırdı'
Başbakan Yardımcısı Babacan, SPK Başkanı'nı görevden aldıktan sonra borsanın ...
Folkart Towers'a Exclusive Homes'tan en iyi yorumu
İnşaat sektörünün en kapsamlı ve kaliteli yayınlarından biri olan Exclusive ...
 
MYVIA'ya yoğun ilgi devam ediyor
“Böylesi İstanbul’da Bile Yok” sloganıyla Eylül ayında satışa sunulan ...
Geleceğin 'mimarları asma bahçeleri'ni gezdi
İnşaat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen teknik gezi kapsamında ...
Konyalı Ahmet Usta ‘İzmir’i sarıyor’
Konyalı Ahmet Usta, kısa bir süre önce Menemen şubesini de hizmete açtı, ...
 
Cari açıkta sevindiren düşüş
Cari açık Ekim ayında 1.96 milyar dolarla beklentilerin altında gerçekleşti. ...
Şimşek’ten 2013 bütçe rotası: Didik didik inceleme ve tedbir
TBMM'de bütçe sunumu yapan Maliye Bakanı Şimşek, "Harcamalar tek tek gözden ...
OTOKENT'İN vizyonunu güneş enerjisi çizecek
İkinci el araç satışında Türkiye’nin önde gelen merkezlerden biri olan ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva