HABERLER>POLİTİKA
13 Kasım 2015 Cuma - 11:34

Egeli vekillerden Kılıçdaroğlu’na ‘5 fireli’ destek bildirgesi

1 Kasım sonrası olağanüstü kurultay çağrıları ve 3 ismin adaylığını açıklamasıyla hareketli günler geçiren CHP’de 77 il başkanının ardından Egeli milletvekillerinden de Kılıçdaroğlu’na destek mesajı geldi. Bildirgede aday olan Balbay dışında biri genel başkan yardımcısı 4 ismin imzası yer almadı. Toplantı sonrası CHP İzmir'den Bülent Tezcan'ın durumu hakkında açıklama geldi.

Egeli vekillerden Kılıçdaroğlu’na ‘5 fireli’ destek bildirgesi

EGEDESONSÖZ – AK Parti’nin 1 Kasım genel seçimlerinde tek başına iktidar vize almasının ardından muhalefet cephesinde ‘hesaplaşma’ yaşanıyor.

Seçim sonrası peşi sıra olağanüstü kurultay çağrılarıyla hareketlenen CHP’de İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İstanbul Eski Milletvekili Umut Oran ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce adaylıklarını açıklarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na da destek mesajları yağıyor.

77 il başkanının Ankara’da yapılan toplantı sonrası gelen destek açıklamasının 1 gün sonrası Egeli milletvekilleri basının karşısına geçti.  
 
CHP Ege Bölgesi milletvekilleri İzmir İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini ve kurultay sürecinin olağan takvime göre işlemesi gerektiğini içeren bir bildiriyi kamuoyuyla paylaştı.



KILIÇDAROĞLU’NUN YANINDAYIZ
Bildirgede şu ifadeler yer verildi: Halkımız son vekil seçimlerinde bunalım kaos çekincesiyle 6 ay önce cezalandırdığı AKP'yi 1 Kasım'da iktidar yaptı. Karşısına da ana muhalefet olarak partimizi koydu. Diğer partiler önemli kayıplar yaşadı, partimiz az da olsa oyunu arttırarak yerini korudu. AKP'nin ülke için hayati önemi olan iç ve dış sorunlar karşısında yanlış politikalarına en güçlü direnç noktası CHP olacaktır. Bizlere düşen bu direnç kalesini yıpratmadan güçlendirerek korumaktır. Seçimlerin hemen ardından daha birinci gün başlayan Genel Başkan değişiklik isteklerini gereksiz buluyoruz. Bu anlamda devam eden kongreler süreci tamamlanmalıdır. Partimizin kurultay delegeleri hangi dönemde seçildiklerine bakılmaksızın gereğini yapacaklardır. Önümüzdeki dönem bize düşen yılmadan bıkmadan doğruları halka anlatmaktır. Önümüzdeki olağan kurultayda varsa eksik kalmış politikaları gözden geçirerek belirlemek bu görevi yapacak ve örgütü canlı tutacak, daha dinamik genel merkez kadrolarını belirlemek olacaktır. Bizler Ege Bölgesi Milletvekilleri Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğumuzu partililerimize ve kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz…

24 İMZA
Bildiriye imza atan isimler ise şöyle: İzmir Milletvekilleri Selin Sayek Böke, Tuncay Özkan, Özcan Purçu, Musa Çam, Tacettin Bayır, Ali Yiğit, Murat Bakan, Zeynep Altıok, Zekeriya Temizel, Aytun Çıray, Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır, Aydın Milletvekilleri Hüseyin Yıldız, Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Mehmet Tüm, Denizli Milletvekilleri Melike Basmacı, Kazım Arslan, Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Tur Yıldız Biçer, Uşak Milletvekilleri Özkan Yalım, Muğla milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir...
 
ADAY OLAN BALBAY VE 4 İSİM İMZA ATMADI
İzmir Milletvekili olan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla birlikte bölgede toplam 30 vekili bulunan CHP’de destek bildirgesinde 5 isim yer almadı.

Kurultayda Kılıçdaroğlu’na rakip olacağını açıklayan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay dışında Aydın Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın Milletvekili Metin Ülkü Baydar, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu bildirgeye imza atmadı.

CHP İZMİR ‘SEHVEN’ DEDİ
Bildiri toplantısının ardından CHP İzmir’den yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada bildiride Aydın Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın isminin destek verdiği halde sehven yer almadığı bildirildi.

 
İzmir’de Hadise izdihamı!
 
Sadun Boro'ya vefasızlık!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal bey 14 Kasım 2015 Cumartesi 01:42

Hadi bu Kemal'in vekilleri oy kullanacaklar anladıkta, o 77 il başkanına ne oluyor onu anlamadım. Hangisi seçilerek geldi acaba. Hangisi kurultay delegesi acaba. Hesap vakti geldi efendiler. Ataköydeki residanslardan başlanılacak önce sırayla aday adaylarından alınan paralar masaya yatırılacak. CHP'nin 17 aralığı yaklaşıyor arkadaşlar. İlk kurultayda Recep bey diye dalga geçiyordun ya şimdi Kemal beyi görme vakti.

Yorumu oyla      12      5  
Selanikli 13 Kasım 2015 Cuma 16:10

genel başkan adayımız Baykal veya İnce

Yorumu oyla      16      13  
Sinan s 13 Kasım 2015 Cuma 14:42

gençlik gelecek gelecek muharrem ince

Yorumu oyla      23      14  
izmirli 13 Kasım 2015 Cuma 13:54

Hadi izmirli üye atalım şunlara tokadı.

Yorumu oyla      19      6  
menderesli 13 Kasım 2015 Cuma 13:45

vatandaş sizin bu yüzünüzü gördüğü için yeni chp ye oy vermiyor.Kılıçtaroğluna neden destek açıklaması yapıyorlar çünkü milletvekili yaptı diye sadakat milletvekili yaptığı için genel başkana değil ülke çıkarları ve ülke geleceğine sadakat esasdır.Gerçek olan, bu seçimde kaybeden YENİ CHP dir.Bunun için Kılıçtaroğlu ve ekibi ONURLU BİR DURUŞ GÖSTEREREK İSTİFA ETMELİDİR VE SEÇİMLİ OLAĞAN ÜSTÜ KURULTAY KARARI ALMALIDIR..

Yorumu oyla      26      10  
TC misafir 13 Kasım 2015 Cuma 12:48

Gerçek demokrasilerde alınan seçim başarısızlığı sonucunda mevcut genelbaşkan istifa edip genel kurula gider olması gereken de budur istifa mekanizmasının ve demokrasinin işlemesi için daha kaç seçimin kaybedilmesi gerek? Genel kurula Sayın Kılıçdaroğlu genel başkan sıfatıyla değil genel başkan adayı sıfatıyla seçime girmesi daha doğru ve adil olur.

Yorumu oyla      24      7  
Lombak 13 Kasım 2015 Cuma 12:22

Kılıçdaroğlu sayesinde oradalar da ondan. Sorun yok. Süreç devam ediyor. Büyük tokat yaklaşıyor.

Yorumu oyla      27      7  
vatandaş Rıza 13 Kasım 2015 Cuma 12:18

Balbay'ı milletvekili seçtirdi,genel başkan üstelik beş kuruş masraf etmedi Balbay bu süre içinde aldığı parayı kendini buraya taşıyana karşı harcayacak işte vefasızlık tarihine geçecek bir vaka...

Yorumu oyla      22      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de 8 ilçede büyük heyecan: Kimler delege oldu/olamadı?
CHP İzmir'de delege seçimi maratonu haftasonu tamamlanıyor. Cumartesi ...
Flaş! Dervişoğlu duyurdu: MHP’de o isim Bahçeli’ye rakip
1 Kasım sonrası muhalif çıkışlarıyla dikkat çeken MHP İl eski Başkanı ...
Lübnan'da çifte intihar saldırısı: 37 ölü
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen iki patlamada, ilk belirlemelere ...
 
Fişeğin Yüksekdağ'ın kafasına isabet etme anı kamerada
Silvan'da sokağa çıkma yasağı uygulanan mahallelere girmek isteyen HDP'lilere ...
Flaş! Umut Oran Kılıçdaroğlu'ndan ne istedi?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa adaylığını açıklayan Umut Oran ile bir araya geldi.
Arınç'tan 'kadınlara kelepçeli gözaltı'na ilk yorum!
Başkan eski Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa’da ’paralel devlet yapılanması’ ...
 
Hotar mazbata için İzmir’e geliyor
1 Kasım seçimlerinde sonra kente ilk kez gelecek olan AK Parti Genel Başkan ...
Yıldırım’dan Meclis’e cevizli pestilli giriş!
AK Parti İzmir milletvekilleri, kayıt için gittikleri mecliste incir, ...
Flaş! MHP’de o isim Bahçeli’ye rakip oluyor
Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın genel başkanlığa adaylığını açıklayacağı bildirildi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva