HABERLER>EKONOMİ
13 Nisan 2016 Çarşamba - 14:14

Ege Zeytin Birliği’nde şok istifa!

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin Mali Genel Kurulu’nda Başkan Renklidağ, sürpriz kararla istifa etti. Renklidağ, ihracat sektör bileşenlerindeki anlaşmazlığa gönderme yaparak “Eğer masa başında otursaydık ihracatımız 20 ton olurdu” dedi.

Ege Zeytin Birliği’nde şok istifa!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ege İhracatçı Birlikleri’ne (EİB) bağlı 12 birliğin genel kurul sürecinde Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği 2015 yılı Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi.

RENKLİDAĞ VEDA ETTİ
Genel Kurul’da ilk söz alan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ sürpriz bir kararla görevden ayrılacağını açıkladı. Renklidağ, “Göreve geleli 2 yıl oldu. Biz göreve gelirken bir ilke imza attık. 25 yıldır değişmeyen yönetim anlayışını değiştirerek bir ilke imza attık. Görevi bırakırken de yine bir ilke imza atarak bırakacağım. Son 3 aydır eşimin rahatsızlığı nedeniyle görevimi yerine getiremiyorum. Burada görev yapmak çok onurlu bir görev ama bunu layığı ile yerine getirmek gerekir” sözleriyle veda etti.

SAVAŞARAK DEĞİL MASA BAŞINDA
Başkan sıfatıyla son konuşmasını gerçekleştiren Renklidağ, Türkiye’de düşen zeytin ve zeytinyağı ihracatı üzerinde durdu. Zeytin fiyatlarının belirlenmesinde Tariş, Marmara Birlik, Ege Birlik gibi kuruluşlar ve ihracatçıların bir araya gelmesi için çalıştıklarını ifade eden Renklidağ, “Biz yönetime geldiğimizden beri yönetim anlayışını değiştirdik. Dedik ki biz kimse ile basın üzerinden tartışmayacağız. İnsanlar birbirlerine karşı savaş açıyorlar. Sonra aynı masanın etrafında zafer edasıyla anlaşma imzalıyorlar. ‘Biz savaşmadan masaya oturup çözüm aramanın çaresini arayacağız’ dedik. Biz sektörü hep masa etrafında tartıştık. Bizim için önemli olan ihracat. Bunun için çalıştık, bakanlıklarla görüşmeler yaptık. Zeytinin fiyatı Mısır’da 1 TL, Tunus’ta 1 TL, İspanya’da 2 TL iken Türkiye’de 4 buçuk TL olduğu sürece; sızma yağın litresi Mısır’da 6 TL, Tunus’ta 7 TL İspanya’da  10 TL iken Türkiye’de 16 TL olduğu sürece bu rakamların artması çok zor” diye konuştu.

EĞER OTURUP KONUŞSAYDIK 20 TONU BULURDUK
Türkiye’de hammadde sorununa ve fiyat dengesizliği hakkında konuşan Renklidağ, “Ham madde fiyatı böyle olunca ihracat yapmak mümkün değil. Eskiden sektör kendi arasında hasım gibi görüyordu. En azından hasım anlayışından kurtulduk. Bizim atmış olduğumuz adımlardan sonra sektörün çok iyi bir araştırma yapması lazım. Sezon başında zeytinyağının litresini 16 TL olarak açıkladılar. Şu an Aydın’da 9 TL. Sektör kaybetti. Ben iki fiyata da karşıyım. Sektörün oturup konuşarak sorunları aşması gerekiyor. Yeni gelecek başkan, gelmiş olduğumuz noktanın sebeplerini araştırsın. Yoksa bunun dışında bakanlıklarda her türlü  görüşmeyi yaptık. Eğer biz hepimiz bir araya gelip bunları tartışsaydık, sezon başında 12 lira deseydik, ihracat rakamları 3.9 ton yerine 20 tonu bulurdu” dedi.

Genel Kurul’un ardından 2015 yılı sürecinde Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne bağlı ambalajlı zeytin ve ambalajlı zeytinyağında en fazla ihracat yapan 10 firmaya ödül verildi.

 
'Avrupa’nın en büyük mutfağı' yeni binasına geçiyor!
 
Gece kulübü küle döndü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Avrupa’nın en büyük mutfağı' yeni binasına geçiyor!
“Avrupa’nın en büyük mutfağı” unvanına sahip BORTAR GROUP, günlük 100 ...
Demirtaş'tan 'Cansuyu Paketi'ne teşekkür
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, zor günler ...
İLGEO’da Aykut Yenice’den toplu salvo!
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Aykut Yenice, oda ...
 
Flaş! Türkiye ve Rusya ‘doğalgaz’da anlaştı
Gazprom ve Türkiye'nin özel doğalgaz şirketlerinin Rus doğalgazının fiyatına ...
Ünlü marketler zinciri iflas erteleme istedi
Alman perakende devi Metro Group’un Türkiye’deki Real mağazalarını satın ...
Bilim kahramanlarına İZFAŞ desteği
Türkiye’nin en modern ve en büyük fuar merkezi Fuar İzmir, 23 Nisan Ulusal ...
 
Egeli balıkçılar isyanda: Kimse ‘balık yiyin’ demiyor!
Sezonu beklentinin altında kapatmaya hazırlanan Egeli balıkçıların başkanı ...
Turizm sektörüne İŞKUR müjdesi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Antalya ve Muğla'da ...
İZİKAD’tan yeni projeler
İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) yeni dönemde Ege Orman Vakfı işbirliği ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva