HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2014 Çarşamba - 10:03

Ege’nin iki yakası Konak’ta buluşacak

Selanik Belediyesi’nin davetlisi olarak Belediye Meclis Üyeleri’yle birlikte Yunanistan’a giden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ege’nin iki yakasını buluşturacak ve barışı daim kılacak bir girişime öncülük etti. Pekdaş, İzmir ve Selanik arasındaki dostluk köprüsünü güçlendirmek adına Konak Belediyesi olarak ‘Selanik Günleri’ adı altında düzenlenecek büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi.

Ege’nin iki yakası Konak’ta buluşacak

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 76.yılında doğduğu topraklarda anan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kendilerini şehre davet eden Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris’i makamında ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Zeki Günen, AK Parti Grup Başkan Vekili Ömür Şanlı ve Konak Belediye Başkan Yardımcısı Celil Durdu’dan oluşan heyetle ev sahibi Belediye Başkanı Boutaris’e konuk olan Pekdaş, görüşme öncesi modern mimarisi ve ferah iç tasarımıyla öne çıkan belediye hizmet binasını gezdi. Konak Belediyesi’nin Tepecik’te yapmayı planladığı yeni hizmet binası için önerilerin de alındığı gezi sonrası gerçekleşen buluşmada Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris, yürüttükleri çalışmalar hakkında Konak heyetine bilgi verdi. Başkent Atina’dan sonra Yunanistan’ın en büyük ikinci şehri olan Selanik’in bağımsız Belediye Başkanı Boutaris ile yaklaşık bir saat süren görüşmede Başkan Pekdaş, iki günlük Selanik gezisi sırasında edindikleri izlenimleri aktarırken, Türk-Yunan ilişkilerini güçlendirecek bir de proje önerisinde bulundu.

“AYNI COĞRAFYANIN İNSANLARIYIZ”
Henüz fikir aşamasında olan projenin, ‘Selanik Günleri’ adı altında düzenlenebileceğini kaydeden Pekdaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle iki şehri buluşturacak bu birlikteliğe imza atmak istediklerini belirtti. Selanik ve İzmir’in birçok yönden birbirine benzeyen iki şehir olduğunun altını çizen Pekdaş, proje sayesinde sağlanacak yeni işbirliklerinin bu benzerlikleri pekiştireceğini söyledi. Selanik Günleri’nin iki şehir arasındaki kültürel ve ekonomik işbirliğini arttıracağı gibi, kurulacak diyalog köprüsünün de Ege’de esen barış rüzgarlarını güçlendireceğini belirten Başkan Pekdaş, Konak Belediyesi olarak bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyacaklarını dile getirdi. Pekdaş, iki belediye arasında koordineli yürütülecek ve çeşitli etkinliklerle süslenmiş zengin bir içeriğe sahip proje sayesinde aynı coğrafyadaki iki şehrin insanlarının birbirlerini daha yakından ve daha iyi tanıyacağını vurguladı.
 


YUNANLI BAŞKAN’A FİNCAN TAKIMI
Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris de Ege’nin iki yakasını buluşturacak etkinlik fikrine sıcak baktıklarını, atılacak her adıma karşılık vermeye hazır olduklarını söyledi.  İzmir’i sık sık ziyaret ettiğini ve kent hakkında çok geniş bir bilgiye sahip olduğunu belirten ev sahibi Belediye Başkanı; yakın bir zamanda Konak’ı da ziyaret ederek, söz konusu proje için diplomatik girişimleri başlatmak istediğini dile getirdi. Keyifli geçen görüşme sonunda iki belediye başkanı da bir birlerlerine günün anısına çeşitli armağanlar takdim etti. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kendilerini son derece iyi ağırlayan Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris’e üzeri el işi işlemeli üçlü kahve fincan takımı hediye ederken, ev sahibi belediye başkanı ise Selanik’in tarihi mekanlarını içeren özel tasarım bir katalog sundu.
 
“BARIŞA KÖK SALSIN”
Başkan Pekdaş öncülüğündeki Konak heyetinin bir sonraki durağı Selanik’in merkez ilçesi Pilea-Hortiatis oldu. Belediye Başkanı Ignations Kaitezidis tarafından karşılanan heyet, ilk olarak yapımı yeni tamamlan belediye hizmet binasını gezdi. Tıpkı Konak gibi yoğun bir nüfusun yaşadığı Pilea-Hortiatis’in avukat belediye Başkanı Kaitezidis, meslektaşı Pekdaş’a iki ülke arasında giderek güçlenen barış ve dostluk ilişkilerini simgelemesi adına zeytin ağacı fidesi armağan etti. Verilen hediye karşında oldukça mutlu olan Başkan Pekdaş; “Zeytin ağacı Ege’nin iki yakasını birleştiren, barışın sembolüdür. Biz kardeşliğimizin, dostluğumuzun güçlenerek sürmesini diliyoruz. Zeytin gibi köklensin, zeytin gibi bereketli olsun” dedi. Kendisinin Anadolu’dan göç ederek Selanik’e gelmiş bir ailenin evladı olduğunu dile getiren Pilea-Hortiatis Belediye Başkanı Ignations Kaitezidis de tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmasında; “Sizlerin buraya gelmesi bizleri son derece sevindirdi. Bu sembolik ağaçla inşallah İzmir’de bir park yaratırız. Bu parktaki ağaçlar büyüdükçe bizim de arkadaşlığımız ve kardeşliğimiz büyür” diye konuştu. Zeytin ağacı fidesini Pekdaş’a armağan eden Kaitezidis, en kısa zamanda İzmir’e gelmek istediğini de söyledi. İki başkan daha sonra Selanik’i panaromik seyretme zevki sunan tepede inşa edilen belediyeye ait sosyal tesisi gezdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU ve ESHOT’a dev bütçe: Aslan payı ulaşıma
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT'a, 2015 yılı için, toplam 5 ...
Karşıyaka’da en güzel şarkılar Atatürk için
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ncı ölüm yıl dönümü nedeniyle, hafta ...
Başkan Hasan Arslan’dan çalışmalara yakın takip
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, ilçeyi mahalle mahalle, sokak sokak ...
 
Doğal Yaşam’ın yeni gözdesi lemur ve mirketler
Sasalı’daki İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nın sevimli ...
‘Çeşme TOKİ askısı’na sert tepki: Açıkça suç!
Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen planları askıya çıkartılan ...
Selçuk’ta Sarızeybek rüzgarı
Mustafa Kemal Atatürkölümünün 76. Yılı’nda Selçuk’ta “Sarı Zeybek” gösterisiyle ...
 
Foça’da genç sporculara büyük destek
Foça Belediyesi, Yeniköy’de yaşayan gençlerin sportif eğitimlerine destek verdi.
Konak'ta Ata'nın anısına kırmızı-beyaz gece
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76'ncı ...
Güzelbahçe’de Ata’ya saygı konseri
Güzelbahçe Belediyesi Türk Müziği Korosu, Atatürk’ü şarkı, türkü ve marşlarla andı.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva