HABERLER>POLİTİKA
27 Ocak 2019 Pazar - 12:44

Ege’deki iki başkan ‘yuva’ya mı dönüyor?

Demokrat Parti’nin Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e 31 Mart yerel seçimlerinde adaylık noktasında teklif götürdüğü iddia edildi. İki transferin gerçekleşmesi halinde ilçelerdeki dengelerin alt üst olacağı aktarıldı.

Ege’deki iki başkan ‘yuva’ya mı dönüyor?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlendi. Bugüne kadar bir yandan aday belirleme çalışmalarını diğer taraftan da ittifak görüşmelerini yürüten partilerin şu aşamadan sonra artık propaganda dönemi hazırlıklarına başlamaları bekleniyor. Seçime az bir süre kalmasının yanında bir de gözler eski güçlerinde olmayan fakat etkileri hala hissedilen partilere çevrildi. Partilerinden yeniden aday gösterilmeyen ve görevde olan kişilerin kırgınlıklarından dolayı adres değiştirmelerinde bu partilerin göstereceği refleks şimdiden merak ediliyor.

Çok partili yaşama geçişte aktif bir rol alan Demokrat Parti (DP) Türkiye’nin yakın siyasi tarihine bakıldığında eski gücünden yoksun gibi görünse de hala kitle partisi olma özelliğini koruyor. Genel Başkan Gültekin Uysal liderliğinde aktif saha çalışmalarını yürüten DP’nin Ege Bölgesi’ndeki etkisi hissediliyor.   

İzmir ziyareti sırasında, “Azami düzeyde adayımızı açıklayacağız. Afaki durumlara gerek yok. Gücümüz neye yetiyorsa onu uygulayacağız. İzmir’de hem büyükşehir hem ilçelerde çalışmalarımız sürüyor. Ama isim vermeyeyim. Burada her yerde aday çıkarma üzerine bir planımız var. Önümüzde 1 aylık zaman var. Karar vereceğiz. CHP’nin İzmir’deki keyfi uygulamalarına İzmirli ne kadar müsamaha gösterir, onu bilmiyorum” diyerek kararlı adımlar attıklarının sinyalini veren Genel Başkan Uysal ve partisinin Ege il ve ilçelerindeki bazı isimlerle temasa geçtiği öne sürüldü.

Bazı temaslardan sonuç alınmasından dolayı kamuoyuna açıklanan gelişmelerden daha farklı transferlerin de ilerleyen günlerde gerçekleşmesinden söz ediliyor. Uysal henüz DP’ye geçişi kesinleşmeyen, temas halindeki başkanların isimlerinden bahsetmekten kaçınıyor.  Bu isimlerin kendi partileriyle bir süreç yürütmelerinden dolayı net bir açıklama yapılmadığı aktarıldı.

Genel Başkan Uysal ayrıca İzmir ziyareti sırasında, “Partiler biraz ‘odun koysam seçilir’ mantığında. Ama bu dönem biraz daha fazla odun koyuyorlar! Bazı bölgelerde hazırlık yapıyorsunuz, genel merkez, ‘biz orada adayı çektik’ diyor. Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil ki! Bu ne kadar işler? Ben uzun süre işlemeyeceğini düşünüyorum. Aralara girmek lazım. İttifaklar pazarlık üzerinden bir oyun haline geldi” açıklamasına da imza atmıştı. Uysal’ın son günlerde Ege illerindeki temaslarını arttırması bazı iddiaları da beraberinde getirdi.DP, GÖZÜ BODRUM VE TİRE’YE DİKTİ!
Aydın’ın Efeler ve Söke ilçelerinde mevcut belediye başkanlarının DP’ye geçmesi kesinleşmişti. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, DP’den başkan adaylıklarını açıkladı. Bu gelişmeler üzerine “Ege Bölgesi’nde başka belediye başkanları da DP’yi tercih edecek mi?’ sorusu ortaya çıktı. Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile yıldızı barışmayan, parti içinde giriştiği büyükşehir adaylığı yarışını kaybeden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eski partisi DP’ye geçeceği öne sürüldü. Kocadon’un DP’ye geçmesi sonrasında Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı noktasında bir tavır sergilemesi beklenirken, yeniden Bodrum’a dönme ihtimalinden de söz ediliyor. İkinci ihtimal gerçekleşirse, İYİ Parti ve CHP’nin adaylarının ayrı ayrı yarışacakları göz önüne alınırsa, Kocadon’un da ilçedeki karşılığı hesaplanırsa DP’nin Bodrum’da ipi göğüslemesinin sürpriz olmayacağı konuşuluyor. Diğer yandan İzmir’de yarım yüzyıldan fazladır CHP’nin seçim kazanmaya hasret çektiği Tire’de başarıya ulaşmış Başkan Tayfur Çiçek’in de DP’nin yolunu tutabileceği aktarıldı. Geçmişte Anavatan Partisi (ANAP), DP ve CHP gibi 3 farklı partiyle zafer kazanmış olan Çiçek’in Tire’nin İYİ Parti’ye bırakılmasından dolayı kırgınlık yaşadığı biliniyor. Olası bir DP’ye transferin ilçedeki tüm dengeleri alt üst edebileceği belirtildi. Çiçek’in ilçe yerelinde de karşılığı olduğu ve seçimi kazanabileceğine de vurgu yapıldı. Kulislerdeki bu bilgilere göre; DP’nin Ege’de iki önemli ilçe olan Bodrum ve Tire’de sonuç alabileceği belirtildi. Ayrıca partinin bölgedeki çalışmalarının hala sürdüğü ve ilerleyen günlerde yapılacak resmi açıklamalarla vatandaşların bilgilendirileceği öğrenildi. 

 
Sigara içen din görevlilerine diyanetten kötü haber
 
Güvensiz bulunan 18 milyon ürün Türkiye'ye sokulmadı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÜLKÜ GÜMÜŞ 31 Ocak 2019 Perşembe 21:05

YOLUNUZ VE YOLUMUZ AÇIK OLSUN CENABI ALLAH UTANDIRMASIN GENÇ BİLGİLİ TECRÜBELİ DÜYA BAKIŞ UFKU GENİŞ DÜNYAYLAN BARIŞIK GÜZEL İNSANI MAHÇUP ETME. YARABBİ

Yorumu oyla      9      5  
Egeli 27 Ocak 2019 Pazar 13:04

Mevcut Chp li belediyeyi baska bir partiye birakip ; belediye başkanını aday gostermezlerse ne olacagini zannediyotlardi acaba!!!

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli bilim insanlarından 31 Mart öngörüsü: Partiler için çarpıcı veriler!
Ege Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Tanju Tosun ve Prof. Dr. ...
İYİ Parti'nin 4 İzmir adayı açıklandı
İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimleri için 5'i büyükşehir, 3'ü il merkezi, ...
Ve CHP'nin İzmir adayı resmen açıklandı!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer olarak MYK'dan ...
 
Zeybekci: 1 Nisan'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak devam edeceğiz
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, " "Denizli'de ...
Vatan Partisi'nin İzmir adayı belli oldu!
Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek bugün 13.00’da Vatan Partisi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mülteciler konusunda insanlık dersinin ...
 
CHP’li o yöneticiden flaş çıkış: İzmir çantada keklik değil
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çalışkan Büyükşehir ve ilçe adayları ...
Bakan Akar'dan yeni askerlik sistemi açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemi ile ilgili yaptığı ...
'Silah fabrikası özelleştiren başka ülke yok'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Bursa Büyükşehir Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva