HABERLER>EGE
24 Mart 2016 Perşembe - 15:23

Ege’de fırtına kabusu!

Şiddetli lodos fırtınaya dönüştü, yaşam felç oldu.

Ege’de fırtına kabusu!

Muğla Fethiye'de güney yönlerden şiddetini artıran lodos, gece saatlerinde fırtınaya dönüştü. Saatteki hızı 69 kilometreye ulaşan rüzgar, Pazaryeri, Karaçulha ve Çamköy Mahallesi'nde örtü altı domates üretimi yapılan seralara zarar verdi. Seraların naylon örtüleri şiddetli rüzgar nedeniyle yırtılırken, bazı seralar tamamen yıkıldı. Seralarda hasada yaklaşan tonlarca domates ise kullanılmaz hale geldi. İlçede 20'den fazla seranın fırtınadan etkilendiği belirtilirken bazı evlerin çatıları da hasar gördü. Değirmenbaşı mevkiinde geçen yıl yapımı tamamlanan Fatih Anadolu Lisesi'nin çatısından kopan parçalar ise bahçeye düştü.

"75-80 BİN LİRA ZARARIMIZ VAR"
Fırtına nedeniyle Çamköy Mahallesi'nde kardeşi Mehmet Kaşıkcı'ya ait 1 dönüm serası tamamen yıkılan Hüseyin Kaşıkçı, zararının 75- 80 bin lira olduğunu söyledi. Serada hasada yaklaşan tonlarca domatesin kullanılamaz hale geldiğini anlatan Kaşıkçı, devlet yetkililerinden yardım beklediklerini kaydetti. Seranın yeniden ayaklanmasının imkansız olduğunu aktaran Kaşıkcı, "Seranın baştan kurulması gerekiyor. Çok fazla borcumuz vardı. Domates üreticileri olarak zaten kötü bir dönemden geçiyorduk. Zararımız büyük" dedi.

Çok şiddetli fırtınanın seralarını tamamen yıktığını anlatan Yadigar Kaşıkçı, "25 ton domates şu an yerde. Diğer seralarımızda da büyük zarar var. Ancak Allah'tan gelene razıyız. Başka çaremiz yok" dedi.

"7 TON MAHSULÜM KAYIP"
Pazaryeri Mahallesi'ndeki 1 dönüm serasının 4'te 3'ü yıkılan Bayram Karakaş ise "Dün saat 19.30 sırlarında çok kuvvetli fırtına geldi. Dinamit atmış gibi serayı bir tarafından bastırdı, diğer tarafından patlattı. Demirler bile sağa sola savruldu. 7 ton mahsulüm kayıp. 10 bin liranın üzerinde zararımız var" dedi.

AĞAÇ OTOMOBİLİN ÜZERİNE DÜŞTÜ
Bodrum İlçesi'nde etkili olan şiddetli fırtına bir ağacı kökünden sökerek otomobilin üzerine devirdi. İlçenin farklı noktalarında fırtına nedeniyle yaşanan aksilikler güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Bodrum'da dün etkili olan fırtına günlük yaşamı olumsuz etkilerken, bazı ilginç görüntüler güvenlik kameralarına yansıdı. Kumbahçe Mahallesi'ndeki bir sitenin otoparkında kökünden sökülen ağaç önce bir otomobilin üzerine devrildi ardından fırtınayla savruldu. Şiddetli rüzgar ilçede bazı noktalarda ağaçların ve tabelaların devrilmesine neden oldu. Güvenlik kamerasına yansıyan bir başka görüntüde ise tekerlekli çöp konteyneri cadde üzerinde ilerledi. Yokuş aşağı giden çöp konteynerini gören bir polis, herhangi bir olumsuzluğa neden olmaması için tutup kenara çekti.



DENİZLİ’DE YAŞAMA FIRTINA DARBESİ
Denizli’de, dün başlayan ve bugün de aralıklarla etkili olan rüzgar, çöp konteynerlerini caddelere savurdu, elektrik direklerini devirdi, ağaç dallarını kırdı.

Kent merkezinde dün başlayan rüzgar, bugün de aralıklarla etkili oldu. Saatteki hızı 68 kilometreye kadar çıkan rüzgar nedeniyle çöp konteynerleri caddelere savruldu, bir elektrik direği devrildi. Bazı mahallelerde de ağaçların dalları kırıldı. Rüzgarın bu akşama kadar etkisini göstereceği belirtilirken, yetkililer soba zehirlenmelerine karşı halkı uyardı. (dha)

 
Denizli öğretmen haklı çıktı: O soru iptal!
 
Sosyal medya o tabelaları konuşuyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli öğretmen haklı çıktı: O soru iptal!
ÖSYM, 13 Mart'ta gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) ...
Mardin’deki ateş Balıkesir’i yaktı!
Mardin’in Nusaybin İlçesi'nde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda ...
Manisa 19 Mayıs'ta zemin kabusu bitmiyor!
Spor Toto Süper Lig'de Avrupa kupalarını hedefleyen Akhisar Belediyespor ...
 
Salihli’yi fırtına vurdu!
Manisa’nın Salihli İlçesi'nde etkili olan şiddetli rüzgar, kent genelinde ...
Gazinoda çalıştırmaya zorlayan sevgilisini öldürdü
Uşak’ta sevgilisi tarafından tabancayla vurulan 30 yaşındaki Ümit Sarıdemir ...
Manisa’da eşzamanlı PKK baskını: 12 gözaltı
Manisa’da terör örgütü PKK/KCK ile örgütün kentlerdeki gençlik yapılanması ...
 
Kermes pilavı 25 öğrenciyi hastanelik etti
Aydın’ın Nazilli İlçesi'ndeki bir ortaokulda öğlen tavuklu pilav yiyen ...
Marmaris’te turizme terör darbesi!
Muğla’nın Marmaris İlçesi'ne geleceği duyurulan 3 transatlantik yolcu ...
Bodrum’da 2 projeye tepkiler sürüyor!
Bodrum’un Ortakent-Yahşi Mahallesi'nde yapılmak istenen İslam Tanıtım ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva