HABERLER>EGE
1 Kasım 2015 Pazar - 15:51

Ege'de 1 Kasım heyecanı!

Ege Bölgesi illerinde de sabah erken saatlerden itibaren vatandaşlar sandığa koştu. Oy verme işlemlerinde sıkıntının yaşanmadığı Ege’de özellikle yaşlılar asansör olmayan okullardaki üst katlardaki sandıklara çıkmakta zorlandı.

Ege de 1 Kasım heyecanı!

Ege illerinde de vatandaşlar güne sandık heyecanıyla uyandı. Genel olarak bir sıkıntının yaşanmadığı illerde, sandıklardan güzel manzaralar yaşandı. Kütahya, Simav’ın mahalleye çevrilen Kuşu beldesi yine sandığı boykot etti.

MANİSA’DA 1 KASIM HEYECANI
Manisa'da seçmenler bu sabah saat 08.00'den itibaren sandığın yolunu tuttu.  Manisa'yı mecliste temsil edecek 9 milletvekili için kentteki 1 milyon 10 bin 958 seçmen, saat 08.00'den itibaren yola koyuldu. 3 bin 332 sandıkta oy kullanıldığı belirtildi. Ayrıca katılımın yüksek olduğu gözlendi.   Manisa Valisi Erdoğan Bektaş oyunu, Gazi İlkokulu'nda eşi Esma Bektaş ve oğlu Burhan Bektaş ile birlikte 1242 numaralı sandıkta kulandı. Ardından açıklama yapan Vali Bektaş, şöyle dedi:
 
"Vatandaşlık görevimizi yaptık. Yeni bir genel seçim yapıyoruz. Vatandaşımız tekrar sandığa gidiyor. Bir sıkıntı iletilmedi. Güzel huzurlu bir propaganda dönemi geçirdik. Seçimler demokrasilerde önemli bir unsurdur. Vatandaşımızın da demokratik kazanımlara bağlılığının ciddi bir göstergesidir. Gerçekten üst düzeyde katılım, benimseme ve yönetimde sorumluluk hissetme duygusu ile vatandaşımızın iradesini sandığa yansıtıyor. Umarız hayırlı olur."
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa 1'inci sıra milletvekili adayı Selçuk Özdağ oyunu Ali Rıza Çevik Okulu 1191 numaralı sandıkta kullandı. Sandıkları dolaşanlarla sohbet eden Özdağ, katılımın oldukça yüksek olduğunu söyledi. Özdağ, şöyle dedi:"Saat 21.00'de Ankara'da balkona çıkacağız. Yüzdeleri açıklayamıyoruz. Ama son günlerde oyumuz inanılmaz şekilde arttı. Bu seçimden tek başına iktidar çıkacak. Vatandaşlarımız istikrara oy veriyor. Ekonomik istikrar istiyor."  
 
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel oyunu, Manisa Lisesi 1226 numaralı sandıkta eşi Eczacı Didem Özel ile birlikte attı. Özel, "Ümidimiz bu gelecekteki dört yıl için son olsun. Birbirini takip eden bir seçim çığı ile karşılaşmaktan vatandaşlarımız rahatsızlık duyuyor. Son 1.5 yılda 4 kez sandığa gitmenin verdiği bir yorgunluk ve kendi verdiği talimata rağmen siyasilerin buna direnmesi, bu kararı beğenmeyip 'Gidin bir daha düşünün. Bir Pazar daha oy kullanın' denmesinden fevkalade rahatsızlar" diye konuştu. Katılımın yüksek olduğunu söyleyen Özel, şöyle dedi: "Bugün seçimim tüm Türkiye'de büyük bir katılımla devam ettiğini görüyoruz. Bugün sabah 10.00'da geçen seçimlerdeki 13.30'daki katılım oranındaydık. Sandık başından aldığımız bilgiler böyle gösteriyor. Katılım oranın yüksekliği bizim ümitlerimizi artırıyor. Katılım oranın yüksekliği vatandaşın kendi ve ülkenin kaderine el koyduğu anlamına geliyor. Ben sonuçların iyi olacağını düşünüyorum."

AK Parti Manisa Milletvekili ve ikinci sıra milletvekili adayı Recai Berber oyunu, Yunusemre İlçesi Vestel Ortaokulu 1432 numaralı sandıkta kullandı. Oy kullanma işlemi ardından gazetecilere açıklama yapan Berber, kararı en iyi şekilde milletin vereceğini belirterek, seçimlerin Manisa ve ülkeye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
 
MHP Manisa Milletvekili ve birinci sıra adayı Erkan Akçay da eşi Naciye Akçay ve oğlu Serdar Akçay ile birlikte Yunusemre İlçesi Cemal Ergün İlköğretim Okulu 1372 numaralı sandıkta oy kullandı. MHP'li Akçay, seçimlerin hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

Manisa Lisesi'nde oyunu kullanan adı öğrenilemeyen yaşlı bir kadın, caddede yürürken fenalık geçirdi. Gelen 112 ekiplerince yaşlı kadın Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


MUĞLA’DA SAKİN SEÇİM
Muğla'da seçmenler, 1 Kasım Genel Seçimleri için sabah erken saatlerden itibaren oylarını kullandı Muğla'da, 26'ncı dönem milletvekili seçimi için oy kullanacak vatandaşlar, saat 08.00'den itibaren sandık başlarına gitti. Yaşlılar ve engellilerin daha sonra sıra beklememek için oylarını erken saatte kullanmak için geldikleri görüldü. Kentte 2 bin 81 sandıkta 673 bin 144 seçmenin oy kullanacağı belirtildi. 7 Haziran'daki genel seçimdeki seçmen sayısında 7 bin 536 kişi artış oldu. Seçmen sayısı sıralamasında 334 sandık ve 116 bin 442 seçmen sayısı ile Bodrum ilk sırayı alan ilçe oldu. Kavaklıdere ise 28 sandık ve 8 bin 173 seçmenle ilçeler arasında son sırada yer aldı.

DENİZLİ’DE YAŞLILAR SANDIĞA ZOR GİTTİ
Denizli'de 1 Kasım seçimleri için vatandaşlar, saat 08.00'den itibaren sandığın yolunu tuttu. Bazı yaşlı vatandaşların, üst katlarda bulunan sandıklara giderken zorlandığı görüldü.
 
Denizlili seçmenler saat 08.00'den itibaren sandıklara gitmeye başladı. Oy kullanma işleminin saat 11.00'den sonra yoğunlaştığı görüldü. Denizli'de, il merkezi ve ilçelerde kurulan 2 bin 254 sandıkta, toplam 717 bin 522 seçmenin oy kullanacağı, 7 Haziran'a göre sandık sayısının iki, seçmen sayısının da 4 bin 549 kişi arttığı belirtildi.
 
SABAH ATILAN MESAJ TEPKİSİ
Bu sabah Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci adı ve telefon numarası verilerek vatandaşlara gönderildiği belirtilen "Sevgili hemşerim, sizlerle ve hizmetlerimizle Denizli'mizi yeniden inşa ettik. Bugün oyunu Denizli, Türkiye ve çocuklarımızın geleceğine kullan" mesajı, MHP yönetiminin tepkisini çekti. Seçim yasaklarına rağmen seçmenlere kısa mesaj gönderildiğini söyleyen MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, "Ekonomi Bakanı'nın seçim yasakları başladıktan sonra vatandaşın tercihlerini etkilemek için kısa mesaj göndermesi hukuken ve vicdanen etik değildir. Sayın Bakan, bari mesaja kullanmadığın eski telefon numarasını değil de aktif kullandığı telefonunu yazsaydın da vatandaşların çoğunluğunun seni hayırla yadettiğini kulaklarınla duysaydın" dedi.
 
BAZI YAŞLILAR ZORLANDI
Üniversite öğrencilerinin de 1 Kasım'da oylarını kullanmak için tatili fırsat bilerek memleketlerine geldikleri gözlendi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Aslı Ceren Hınç, ailesiyle birlikte Hacı Halil Bektaş İlkokulu'nda oyunu kullandı. Sandıklarda sakin bir ortam yaşanırken, bazı yaşlı seçmenler sandıklarının ikinci katta olmasından şikayet etti. Bastonlarıyla ikinci kata güçlükle çıkan bazı seçmenler, "Oy kullanmak için çok zorlanıyoruz. Bizi de düşünsünler" diye konuştu.
 
ADAYLAR DA SANDIK BAŞINDA
Milletvekili adayları da sandığın yolunu tuttu. Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli birinci sıra adayı Nihat Zeybekci oyunu, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Eğitim Lisesi'ndeki 1080 nolu sandıkta eşi Ayşen, kızı Fatma ve oğlu Atilla Zeybekci ile birlikte kullandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve birinci sıra adayı Emin Haluk Ayhan oyunu Gazi İlkokulu'nda 1236 nolu sandıkta kullandı. Oy kullanmaya gelen seçmenlerle de sohbet eden Ayhan, "Türk milleti bugün sadece ülkemizin değil, bölgemizin hatta Türk-İslam dünyasının geleceğini etkileyecek bir tercih yapıyor. Vatandaşımızın yapacağı tercih bu yüzden önemli" dedi.

AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da oyunu eşi Berrin ve kızı Esra Zolan ile birlikte Servergazi İmam Hatip Ortaokulu'ndaki 2071 nolu sandıkta kullandı. Türkiye'de bir istikrarsızlığın söz konusu olduğuna dikkati çeken Osman Zolan, "7 Haziran sonrası oluşamayan hükümet inşallah 1 Kasım sonrası milletimizin iradesiyle artık kısa bir zamanda oluşsun. Huzursuzluğa sebep vermemek üzere 4 yıl ülkemiz güzelliklerle taçlansın istiyoruz. Biz de vatandaşlık görevimizi yaptık, oyumuzu kullandık. Hayırlı olsun. Göreve gelecek olanlara da şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

CHP Milletvekili ve ikinci sıra adayı Kazım Arslan oyunu, eşi Nursel Arslan ile birlikte Yaşar Saniye Gemici Lisesi'ndeki 1196 nolu sandıkta kullandı. Arslan, seçimlerin Türkiye ve Denizli için hayırlı olmasını diledi.

CHP Milletvekili ve üçüncü sıra adayı Gülizar Biçer Karaca da oyunu Servergazi İMKB Kız Meslek ve Teknik Lisesi'nde 2077 nolu sandıkta kullandı.
 
AK Parti ikinci sıra adayı Sema Ramazanoğlu oyunu Fitnat Ahmet Engin İlkokulu'ndaki 1182 nolu sandıkta, üçüncü sıra adayı Şahin Tin, Ahi Sinan İlkokulu'ndaki 1206 nolu sandıkta kullandı.  

UŞAKLILAR, SANDIĞA KOŞTU
UŞAK'ta seçmenler, 26'ncı dönem milletvekillerinin belirlenmek için sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitti. Uşak'ta saat 08.00 itibariyle kayıtlı 257 bin 450 seçmen 871 sandıkta oylarını kullanmaya başladı. Ancak, havanın serin olması nedeniyle sandığa ilgi sabah saatlerinde çok fazla olmadı. Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte sandık başlarında yoğunlukta arttı. Oy kullanan seçmenler, seçimin ülke için hayırlı olması dileğinde bulundu.
 
AK Parti Uşak Milletvekili ve birinci sıra adayı Mehmet Altay da oyunu saat 09.30'da Mehmetçik İlkokulu'nda 1090 nolu sandıkta kullandı. Altay'a oy kullanma işlemi sırasında partisinin ikinci milletvekili adayı Alim Tunç ve üçüncü sırada adayı Hüseyin Keskin yalnız bırakmadı. Mehmet Altay oyunu kullandığı sırada diğer vekil adayları da zarfın ucundan tutarak Altay'ın oyunu birlikte sandığa attı. 1 Kasım seçimlerinin ülkeye, millete ve Uşak'a hayırlı olmasını dileyen Mehmet Altay, "Demokraside önemli olan insan iradesinin sandığa yansımasıdır. Biz inanıyoruz ki vatandaşlarımız ülkemizde yaşanan siyasal süreci en iyi şekilde değerlendirmesini yaparak tercihlerini sandıklara yansıtacaklar. Sonuçların bundan sonraki dönemde bizim açımızdan milletimizin verdiği mesajı sorumluluk bilinci içerisinde anlayarak, siyasal duruşumuzu ortaya koymak olacak" dedi.
 
VALİ OKUR EŞİYLE GELDİ
Uşak Valisi Ahmet Okur da eşi Hatice Nur Okur ile birlikte saat 11.00'de Mehmetçik İlkokulu'nda 1085 nolu sandıkta oyunu kullandı. Uşak'ta sükunet içinde bir seçim süreci dilediklerini belirten Vali Okur, "İl genelinde şu ana kadar bir sıkıntı yaşanmadı. 871 sandıkta yaklaşık 260 bin civarında vatandaşımız oy kullanacak. Uşak'ta çok güzel bir seçim ve propaganda süreci geçirildi. Siyasi partilerin tüm mensupları ve milletvekili adayları çalışmalarını tamamladı. Artık bugün karar ve oy verme günü. Seçim sonuçlarının ilimize ve Türkiye'mize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah güzel sonuçların ortaya çıkacağı bir seçim dönemini atlatmış oluruz" diye konuştu. (dha)
 

 
Selçuk 'Uluslararası Turnuva' kenti olacak
 
Bu seçimin modası belli oldu: EVET
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marmaris'te sandık sonrası deniz keyfi
Marmaris'teki seçmenler, sabahın erken saatlerinde sandığın yolunu tuttu. ...
Ege sularında facia bitmiyor: 6'sı çocuk 11 ölü!
Yunanistan'ın Sisam (Samos) Adası açıklarında bugün yaşanan göçmen faciasında ...
Oyunu sandığa attıktan sonra kalbi tekledi!
Aydın'da oyunu kullandıktan sonra kalp krizi geçiren 51 yaşındaki Dilek ...
 
Aydın'daki öğrenci evinde can pazarı!
Aydın'da, bir apartmanın 6'ncıı katındaki kız öğrenci evinde, henüz belirlenemeyen ...
Manisa’yı sarsan ölüm: 16 yaşında canına kıydı
Manisa’nın Yunusemre İlçesi'nde lise öğrencisi 16 yaşındaki Mert Kocabaş, ...
Kuşu’da direniş tam gaz: Halk yine sandığa gitmedi
Yerel Yönetimler Yasası kapsamında nüfusu 2 binin altına düştüğü için ...
 
Saman yüklü TIR'dan 21 bin paket sigara çıktı!
Uşak'ta, polisin durdurduğu saman yüklü TIR'da 21 bin 200 paket gümrük ...
Çanakkale'de feribot seferleri iptal
Çanakkale'de olumsuz hava şartları nedeniyle bugün Gökçeada-Kabatepe, ...
Ekim güneşi turistleri güldürdü
Muğla’nın tatil yapan yabancı turistler, güneşli ve sıcak havanın tadını çıkardı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva