HABERLER>İŞ DÜNYASI
31 Mayıs 2017 Çarşamba - 10:36

EBSO ilk 100'de Torbalı farkı

EBSO üretimden satışa 2016 yılında başarılı olan ilk 100 firmayı açıkladı. Listede 12 Torbalılı firma yer almayı başardı. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, “İzmir sanayisinin kalbi olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Devlerin % 12’si Torbalı’da üretim yapıyor” dedi.

EBSO ilk 100 de Torbalı farkı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) 2016 yılında üretimden satışlar kriterine göre 100 büyük sanayi kuruluşunu açıkladı. 2016 verilerine göre listeye 17 yeni firma giriş yaptı. Listeye giriş yapan 17 firmadan 2'si Torbalı'dan. Üretimden satışa Ege Bölgesi’nin 2016 yılındaki ilk 100 firması arasına Torbalı’dan da tam 12 kuruluş yer almayı başardı. Geçen sene listeye 15 firma sokmayı başaran Torbalı, bu yıl da başarısını sürdürdü. Listede en çok firmaya sahip ilçelerden biri olmayı başaran Torbalı, her yıl 10’un üzerinde kuruluşla ilk 100’de yer almayı başarıyor. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Her yıl istikrarlı bir şekilde ilk 100’de dev kuruluşlarımızla yer alıyoruz. Hedefimiz, bu istikrarı sürdürürken firma sayısını da arttırmak” dedi.

İLK 100’DE 12 FİRMA
Ödediği vergi ile 77 ili geride bırakan, 2016 yılında 932 milyon dolarlık ihracat yaparak yine 66 ili geride bırakan Torbalı, önceki gün büyük bir gurur daha yaşadı. Gerçekleştirdiği üretimle dikkatleri üzerine çeken Torbalı, ekonomide her geçen gün değer yükseltmeye devam ediyor. Torbalı, geçen gün Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)’nın açıkladığı “Ege’nin 100 büyük sanayi kuruluşu” listesine damga vurmayı başardı. Torbalı, EBSO’nun açıkladığı “2016 yılı İzmir’in 100 büyük sanayi kuruluşu” listesinde de 12 firma ile kendisine yer buldu. Geçtiğimiz yıl listede 15 firmayla boy gösteren Torbalı, bu yıl 12 firmayla yine gövde gösterisi yaptı.

FİRMALAR YÜKSELİŞTE
700’e yakın sanayi kuruluşuna ev sahipliği yapan Torbalı, EBSO’nun “Ege’nin 100 büyük sanayi kuruluşu” listesinde 12 firmayla yer almayı başardı. İlk 100’deki firmaların 12 tanesi Torbalı’dan olurken, listede yer alan firmalar sırasına göreşöyle; (3)Philsa Philip Morris, (6) JTI Tütün Ürünleri, (25) T.T.L Tütün, (32) Agromey Gıda A.Ş., (33) Sun Tekstil A.Ş., (49) TEZOL Tütün A.Ş. (50) EKOTEN Tekstil A.Ş., 59) Özgörkey Gıda, (69) Zümrüt Tekstil, (78) Tukaş, (87) Batı Basma A.Ş. (89) Larth Havlu. Torbalı’daki firmalardan Philsa geçtiğimiz yıl olduğu gibi ilk 3’te yer alırken, JTİ 6. sıradaki yerini korumayı başardı. Listeye giren firmaların neredeyse tamamı üst sıralara tırmandı. Öte yandan bu yıl listeye Torbalı'dan 2 firma dahil oldu.

“İZMİR SANAYİSİNİN KALBİ”
EBSO’nun açıkladığı rakamları değerlendiren Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “İzmir sanayisinin kalbi olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Devlerin % 12’si Torbalı’da üretim yapıyor. Üretimle ilgili her konuda başarılıyız. İlçemiz, vergide, üretimde, satışta, ihracatta hep rekor kırıyor. EBSO’nun açıkladığı ilk 100 listesinde ilçemizden de 12 firma yer aldı. Gerçekten de çok büyük başarı. Her yıl en az 10 firmayı listede görüyoruz. Bu yıl ayrıca firmalarımızın üretimden elde ettiği satışlarda da oldukça dikkat çekici bir artış var. Üretmeye ve ekonomiye katkı koymaya devam edeceğiz” dedi.

 
Karşıyaka ''çiçek'' açtı, binler akın etti
 
Başkan Pekdaş Ankara'da: 'Sel zirvesi'nde neler konuşuldu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO 100 büyüğü açıkladı: Zirvede gelenek bozulmadı
Ege Bölgesi Sanayi Odası, üretimden satışlarda 2016 yılı performanslarına ...
İzmir'de 'İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi' geliştirildi
SabancıI Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından hayata geçirilen ...
İşyeri sahipleri dikkat: 1 Temmuz'da başlıyor!
Kundura tamircisinden yufkacıya, taksi durağından eczaneye, fırından sepet ...
 
BASİFED Başkanı Akgerman'dan 'imar' çıkışı
Son günlerde İzmir’de gündeme gelen imar planı tartışmalarına Batı Anadolu ...
EBSO Meclisi'nde gündem futbol: Hedef 2024!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis toplantısına konuk alarak katılan ...
İzmir protokolü iftarda buluştu: Esnafın Başkanı’ndan altın öğütler
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (İESOB) tarafından Buca’da iftar ...
 
​​K​​emalpaşalı işadamları Rus pazarına açılacak
Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD), Uluslarası Sertifika ...
Aliağa'da girişimcilik eğitimi
İzmir'in Aliağa ilçesinde 25 girişimci adayına 32 saat süren uygulamalı ...
Egeli madencilerden zeytine imar izni çıkışı: Çözüm değil!
Ege Bölgesi Madenciler Derneği (EBMAD) Başkanı Hakan Ürün, yeni tasarı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva