HABERLER>GÜNCEL
27 Mart 2024 Çarşamba - 08:44

Düştü mü atıldı mı? 'Kedi Faruk için adalet'

Terakki Vakfı Okulları’nın İstanbul Levent’teki kampusunun maskotu olan kedi Faruk, sınav için okul dışından görevlendirilen gözetmenin kontrolsüz müdahalesiyle ikinci kattan düştü. Öğrenciler ve veliler, katilinin cezasız kaldığı Eros’u hatırlatarak ‘Faruk için adalet’ sloganıyla sosyal medyada kampanya başlattı.

Düştü mü atıldı mı?  Kedi Faruk için adalet

İstanbul Levent’te geçen hafta cumartesi günü Terakki Vakfı Okulları’nda lise öğrencileri için her yıl uygulanan ve üniversitelerin hazırlık sınıflarından muafiyeti sağlayan IELTS sınavı düzenlendi. İkinci katta bulunan sınıfa pencereden girmeye alışık olan kedi Faruk, her zamanki gibi yine aynı pencereden girip kapıdan çıkmak istedi. Ancak ilgili kurumdan sınav için gönderilen gözetmen F.A., iddiaya göre, kediyi geldiği pencereden dışarı çıkarmak istedi ve ikinci kattan düşmesine neden oldu. Öğrencilerin asıl tepkisini çeken ise gözetmen F.A.’nın hiçbir şey olmamış gibi sınava devam etmek istemesi oldu. Kedi Faruk’a anında müdahale edildiğini söyleyen lise müdürü Fırat Güllü olayı şöyle anlattı:

‘RUTİNLERİNE ALIŞIK DEĞİLDİ’
“Okulumuzda bakımlarını düzenli yaptığımız kedilerimiz var. Okul içindeki ihtiyaçları karşılanıyor, bazıları sınıflarımıza da girip çıkıyor. Olayın yaşandığı yer olan ikinci kattaki sınıfımızda da kedi Faruk her zaman yaptığı gibi camdan içeri girmiş. Rutinlerine alıştığımız için onun pencereden girip kapıyı açtığımız takdirde dışarı çıkmasına biz alışkınız. Kedi Faruk içeri girip çocukların dikkati dağılınca gözetmen de sınav güvenliği bozuluyor diye düşünüp kapı yerine geldiği yerden, pencereden çıkarmaya çalışmış. Önce kediyi kucağına almış ama Faruk çırpınınca, geldiği yerden çıkması için kontrolsüz şekilde pencerenin dışına koymuş. Faruk da panikle aşağı düşmüş. Kedi Faruk teknik ekibimizin olduğu alana düşünce arkadaşlarımız hemen fark ediyor. Öğrenciler de dışarıda bir canlı bu durumdayken görevlinin hiçbir şey yapıyor olmamasına kızıyor.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK
Gözetmeni okulumuza gönderen firmaya bu durumu onaylamadığımızı, bu kişinin okulumuzda bir daha asla bulunmasını istemediğimizi ilettik. Hukuk birimimiz hukuki süreci başlatacak.

IELTS, uluslararası geçerliliği olduğu için güvenliği de üst düzey olan bir sınav. Böyle sınavlarda yetkilendirilmiş firmalardan görevliler, gözetmenler sınav sürecine dahil olur. Bu gözetmenler sınav güvenliğini sağlamak için eğitimlerden geçerler.”

İLİŞİĞİ KESİLDİ
Sınav gözetmenini görevlendiren IDP Türkiye de gözetmenin kurumla ilişiğinin kesildiğini açıkladı. IDP Türkiye’den yapılan açıklamada “Olayda yaralanan kedinin tüm masraflarının kurumumuz tarafından karşılanması için gerekli bağlantıları kuruyoruz” denildi.

‘ARAMIZA DÖNECEĞİNİ UMUYORUM’
- Kediyi olaydan hemen sonra Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı veterinerlik birimine götürdüklerini söyleyen Fırat Güllü, “İlk müdahalesinin ardından da iki gün sonra özel bir kliniğe yatırdık. Ayaklarında iki kırık ve iç kanaması vardı. Kritik bir süreçten geçtik, ilk 72 saat çok önemliydi. Hayati durumuyla ilgili kesin bir şey söylemek mümkün olmasa da şimdi daha iyi haberler alıyoruz. Ben aramıza döneceğini umuyorum” dedi. (Hürriyet)

 
Menzil Cemaati'nde 'şeyhlik' kavgası İstanbul'a taşındı
 
Yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nde 'şeyhlik' kavgası İstanbul'a taşındı
Türkiye'nin birçok şehrinde on binlerce mensubu bulunan Menzil Cemaati'nde sular durulmuyor.
İZBAN seferlerine seçim ayarı!
İZBAN, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak seçimlerde görevlilerin ulaşımlarını ...
Milletvekilinden hayat kurtaran müdahale!
Elazığ'da nefes borusuna şeker kaçan çocuk, AK Parti Milletvekili Prof. ...
 
Bakan Güler: Terör bataklığını kurutacağız
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Yurt içinde ve sınır ötesinde icra ...
Kaçak avlanan 8 ton istavrit balığına el konuldu
İstanbul Fatih Yenikapı'da Sahil Güvenlik ekipleri, kaçak avlandığı tespit ...
Hatay'da 'Mahzen-21' operasyonu: 13 gözaltı
Hatay’da eş zamanlı olarak düzenlenen "Mahzen-21" operasyonunda "Alevler" ...
 
Yunan itti... Sahil Güvenlik kurtardı
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında can salındaki 2'si çocuk 36 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Bakanlıktan 'İsrail ile ticaret yapıldı' iddialarına yalanlama
Ticaret Bakanlığı'nca, 'İsrail ile ticaret yapıldı' iddialarıyla ilgili açıklama yapıldı
İzmir'de zehir tacirleri tutuklandı!
İzmir'in Buca ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva