HABERLER>GÜNCEL
29 Mart 2012 Perşembe - 19:36

Duruşmadan bir gün sonra 'akıllı'raporu

İzmir'de, 2 yıl önce, 3 gün art arda Esra Yaşar, Ayşe Selen Ayla ve travesti Mustafa Has'ı öldürmekle suçlanan tutuklu sanık Hamdi Ayri'nin, geçen pazartesi yargılandığı duruşmadan bir gün sonra, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun mahkemeye ulaştığı ortaya çıktı. Raporda Ayri'nin akli dengesinin yerinde, cezai ehliyetinin de tam olduğu bildirildi.

Duruşmadan bir gün sonra  akıllı raporu

İZMİR -  2 yıl önce, 3 gün art arda Esra Yaşar, Ayşe Selen Ayla ve travesti Mustafa Has'ı öldürmekle suçlanan tutuklu sanık Hamdi Ayri'nin, geçen pazartesi yargılandığı duruşmadan bir gün sonra, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun mahkemeye ulaştığı ortaya çıktı. Raporda Ayri'nin akli dengesinin yerinde, cezai ehliyetinin de tam olduğu bildirildi.

İzmir 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, geçen pazartesi günü görülen duruşmaya, 'üç kişiyi kasten öldürmek'ten, 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile 'silahla yağma' suçundan 45, 'ruhsatsız silah kullanmak'tan 1 yıl olmak üzere toplam 46 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Hamdi Ayri, avukatı Mert Çelikdemir, ölen Ayşe Selen Ayla'nın babası Sertel Ayla, annesi Hatice Ayla, Esra Yaşar'ın annesi Türkan Yaşar, ablası Tuğçe Tuba Yaşar ile tarafların avukatları katılmıştı.

Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşaviri avukat Birsel Kurt, Siyah Pembe Üçgen Derneği avukatı Kerem Dikmen ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına Sanem Deniz Kural, davaya müdahil olarak olarak katılmak istediklerini belirten dilekçelerini sunmuştu. Mahkeme heyeti, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun müdahilliğini kabul etmezken, diğer iki tarafın müdahilliğinin kabulüne karar verdi. Böylelikle, ilk kez bir davada, Bakanlık müdahil olarak kabul edildi.

Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Dairesi'nden istenen raporun beklenmesine ve sanık Ayri'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı Haziran ayına erteledi.

BİR GÜN SONRA GELDİ
Sanık Ayri'nin, İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Dairesi'nden istenen raporunun, duruşmadan bir gün sonra mahkemeye ulaştığı öğrenildi. Rapora göre, Ayri'nin akli dengesinin yerinde, cezai ehliyetinin de tam olduğu bildirildi. Daha önceki duruşmalarda, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden Ayri ile ilgili gelen raporda, aynı yönde çıkmıştı.

BALİSTİK SONUÇ DA DURUŞMADAN SONRA
Akli dengesinin yerinde olduğuna dair Adli Tıp raporu, geçen pazartesi günü yargılandığı duruşmadan bir gün sonra mahkemeye ulaşan sanık Hamdi Ayri'nin, cinayetlerde kullandığı suç aleti tabancayla ilgili kriminal laboratuvarda yapılan balistik sonuçları da ortaya çıktı. Yine yargılamanın yapıldığı mahkemeye duruşmadan sonra ulaşan balistik raporunda, Esra Yaşar ve Ayşe Selen Ayla'nın ölümlerine neden olan merminin, Adli Emanet'teki tabancadan çıktığı saptandı. Ancak travesti Mustafa Has'ın ölümüne neden olan kurşunun suç aleti tabancadan çıkıp çıkmadığının henüz belirlenemediği, ayrı bir raporla mahkemeye sunuldu.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'na oybirliğiyle beraat!
Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ve eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ...
Okullara Kuran'ı Kerim dersi geliyor
Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in hayatı, ortaokul ve liselerde seçmeli ...
Savcı: Cinayetin DNA'sı Ergenekon ile aynı
Savcı Hikmet Usta mahkemenin Hrant Dink cinayeti kararını temyize götürdü. ...
 
Financial Times: Türkiye'nin gaddar hükümeti
Financial Times gazetesi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidardaki 10 ...
Karaburun'da çiftliklerinden kurtulmanın yolunu bulundu
Balık çiftlikleri ile gündeme gelen Karaburun’un doğal güzelliklerini ...
Balyoz davasında savcı ne kadar hapis istedi?
Balyoz davasında savcı, 920 sayfalık mütalaasını mahkemeye sundu. Savcı ...
 
Suriyeli işadamı insan taciri çıktı
Emniyet Müdürlüğü düzenlediği operasyonla mültecileri hız tekneleriyle ...
Cihaner'in eşine savcıya hakaretten şok ceza!
Erzurum Özel Yetkili Savcısı Rasim Karakullukçu'ya hakaret ettiği gerekçesiyle ...
Çökertilen dolandırıcılık şebekesi Roj Tv'yi de hacklemiş
İzmir'de jandarmanın düzenlediği operasyonda, bankaların ve internet üzerinden ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva