HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Haziran 2015 Cumartesi - 12:05

Dünya Çevre Günü Bornova’da kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü Bornova’da Kars Halil Atila İlkokulu’nun hazırladığı programla kutlandı. Bornova Kaymakamı Dr. Kadri Canan ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın yanısıra Hayırsever Halil Atila’nın da eşiyle birlikte katıldığı Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte çocuklar çevrenin önemini anlatan gösteriler yaptı

Dünya Çevre Günü Bornova’da kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Kars Halil Atila İlkokulu’nun hazırladığı programla Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde kutlandı. Etkinliği Bornova Kaymakamı Dr. Kadri Canan ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın yanısıra Hayırsever Halil Atila da eşi Yaşar Atila ile birlikte etkinliği izledi. Şiirler, slayt gösterisi, çevrenin önemini anlatan şarkıların söylendiği koro performansı ve ‘mavi masal’ isimli tiyatro gösterisiyle çocuklar büyüklere çevreyi korumanın yollarını anlattı.
 
Çevre değerlerini öncelik alan bir yönetim anlayışını uyguladıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “İzmir’de bu konuda önemli bir duyarlılık var. İzmir Büyükşehir Belediyemiz arıtma sistemleri konusunda önemli çalışmalar yaptı. Bunun sonucunda da şu anda Türkiye’deki arıtma sistemlerinin yüzde 25’inin İzmir’de olduğunu gururla söylüyoruz. Avrupa’nın enerji verimliliği üzerine çalışan en büyük yerel idareler ağı olan Energycities’in üyesiyiz. Bu kurumun yönetim kurulunda başkan yardımlığı düzeyinde temsil ediliyoruz. Gelecek yıl bu prestijli organizasyona Bornova olarak biz ev sahipliği yapacağız. Dünyadaki çevre koruma politikalarının bir bölümü Bornova’da alınan kararlarla belirlenecek” diye konuştu. Başkan Atila, sürdürülebilir kalkınma anlayışı doğrultusunda çevreyi koruyan yatırımlarını sürdürdüklerini söyledi.
 
SON 6 AYDA 20 YENİ PARK YAPILDI
 Bornova’daki yeşil alan oranının kişe başına 7 metrekareyi aştığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Sadece son 6 ayda 20 yeni park açtık. 33 parkımızı da yeniledik. İlçemizde karbon salımını 2020 yılına kadar yüzde 25 oranında azaltma yönünde bir sözümüz var. Bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Evka-3’te güneş tarlası projesini hayata geçirdik.  Bu sayede belediye binalarımız için gerekli enerjinin yüzde 25’ini güneşten elde ediyoruz. Hava kalitesi ölçüm cihazımızın sonuçlarını belediyemizin internet sitesinde yayınlıyoruz. Bitkisel atık yağları, çeşitli yarışmalarla da destekleyerek ayrı topluyoruz. İlçemizdeki ilköğretim okullarında “Bitkisel Atık Yağlar, Ambalaj Atıkları ve Enerji Verimliliği” konularında eğitimler veriyoruz. Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplama Projesi’ni sürdürüyoruz. Belediyemizin ‘Cam Şişeleri Kumbaraya Atın, Hayata Cam Katın’ projesi ile çevreye ve ekonomiye katkı sağlamayı amaçlayan çalışma kapsamında Bornova’nın çeşitli noktalarına 150 adet kumbara yerleştirdik. Diğer atıklardan ayrı topladığımız atık pillerin miktarı 2014 yılında 2654 kilogramı buldu” diye konuştu.


 
KÖYLERDEKİ ORGANİK ÜRETİME DESTEK
 Yeni yasa ile mahalle olan ve bize bağlanan Bornova’nın köylerindeki doğal yapıyı koruduklarını söyleyen Başkan Atila şunları söyledi:
 
“Köylerimizdeki organik üretimi destekliyoruz. Geçen yıl Haziran ayında Beşyol Köyü’nde ilk defa bir kiraz festivali düzenledik. Bu yıl 14 Haziran’da ikincisini gerçekleştireceğiz. Ayrıca bu yıl “çevreyi korumanın en iyi yolunun kirletmemek” olduğu ilkesinden hareketle bir farkındalık projesi başlattık. Belediyemiz ekipleri, gönüllü kuruluşlar, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte mahallelerimizde bahar temizlikleri yaptık. Biz yerel yönetim olarak proje ve hizmetlerimizi çevre değerlerine uygun olacak şekilde düzenlemeye devam edeceğiz. Başta çevre değerleri olmak üzere her konuda Bornovamızdaki yaşam standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz.”
 

 
Masterler kupası Alaybey'in
 
Erdoğan’dan Demirtaş'a: Telefona neden çıkmıyorsun?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’dan şeker gibi kurs
Bornova Belediyesi’nin Bornova Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile düzenlediği ...
Karşıyaka’da uçurtmalar temiz çevre için havalandı
Çocuklara çevre bilinci aşılamaya yönelik faaliyetlerini Dünya Çevre Günü’ne ...
Karabağlar’da Anadolu esintisi
Karabağlar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nde eğitim gören çocuk, genç ...
 
Çiğli’de ‘temiz’ kampanya: Kıyılar pırıl pırıl
Dünyada ve ülkemizde yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekmek için Çiğli ...
İzmir rekor için yola çıktı: Çöpe değil kumbaraya!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TAP işbirliğinde 18.’si düzenlenen Atık ...
Büyükşehir’e Fitch onayı: 2015 karnesi yine pekiyi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü mali yapısı bir kez daha onaylandı. ...
 
Başkan’dan flaş açıklama: 90 dakika kalkacak mı?
İzmir’deki sistem krizi 5.günü geride bırakırken Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan ...
Gaziemir’de örnek çevre atağı
Gaziemir Belediyesi ve ESBAŞ işbirliğiyle düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre ...
Karşıyaka’dan müze önerisi: Nazım’ın eşyalarını getirelim
Taksim'de Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nın olduğu 116 yıllık binanın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Devlet baba nasıl yıkılır 33 yıl önce anlatmıştı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva