HABERLER>EKONOMİ
26 Haziran 2013 Çarşamba - 10:16

DTO’dan EXPO’ya tam destek

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi meclisi toplandı. Son iki ayın değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda EXPO vurgusu yapıldı.

DTO’dan EXPO’ya tam destek

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısını gerçekleştirdi. Son iki ayın değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda,  “İzmir Kılavuz Kaptan Alma ve Bırakma Mevkileri” düzenlemesi, Hakem ve Bilirkişi listelerinin belirlenmesi, DTO İzmir Şubesi’nin son 10 yılı, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı faaliyetleri gibi konularının yanı sıra 12 Haziran 2013’te Paris’teki EXPO 2020 4. Sunumu da mecliste konuşuldu.

Yönetim Kurulu’nun 2013 Mayıs ve Haziran ayları faaliyetlerini aktaran DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizcilik eğitimi veren okullara büyük önem verdiklerini söyledi. Bu doğrultuda son iki ayda denizcilik eğitimi veren okullarla ilgili yaptıkları çalışmaları aktardı. Aynı zamanda çeşitli kurum ve kuruluşlara nezaket ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirten Öztürk, Gemi Geri Dönüşüm Sanayi ile ilgili veriler verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre Başkan Öztürk’ün ifadeleri şu şekilde; “Aliağa’da faaliyet gösteren gemi söküm işletmeleri tarafından 2013 yılı ilk üç ay içinde 89 adet sökülen gemilerden 226 bin ton hurda metal çıkarılmıştır. Geçtiğimiz yılsonu itibariyle 281 gemiden 927 bin ton kaliteli metal hurda elde edilen bölgede, yine aynı dönem içinde 43 milyon 167 bin ton yükleme ve boşaltma yapılmıştır.”

YILSONUNA KADAR ÜCRET ALINMAYACAK
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün “İzmir Kılavuz Kaptan Alma ve Bırakma Mevkileri” konusundaki düzenleme ile ilgili olarak amacın emniyet olduğu vurgulandı. Ancak farklı yansımaların olabileceği, bu noktada ise Liman kullanıcıları ile Kıyı Emniyet Müdürlüğü’nün ortak paydada bulacaklarının mesajı verildi. Yılsonuna kadar herhangi bir ücret alınmayacağının altı çizildi.

EXPO’YA TAM DESTEK
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Toprak, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ile 40 kişilik heyet Paris’e gitmiş, 12 Haziran günü Paris BIE Genel Merkezi'nde “EXPO 2020 4. Sunumu”nu gerçekleştirmişti. Heyette bulunan DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Géza Dologh, EXPO 2020 için tam gaz çalıştıklarını belirtti. En büyük rakiplerinin Rusya ve Dubai olduğunu söyleyen Dologh, “Yarın İzmir’den 4 yola çıkacak. Heyetlerden birinde ben de varım. Dünyayı dolaşıyoruz ve İzmir’i anlatmaya çalışıyoruz. Desteğimiz tam. Ekim başında da burada uluslararası bir sempozyum olacak” dedi.

Meclis toplantısında aynı zamanda, İzmir’de 2012 yılında en yüksek kurumlar vergisi beyan eden ilk 100 mükellef içindeki İMEAK DTO İzmir Şubesi Üyeleri’ne sertifika ve plaketleri verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Faiz lobisi' operasyonu başladı!
‘Gezi’ eylemleri sürecinde sermaye piyasasında gerçekleşen işlemlere ilişkin büyük takip başladı.
İZKA seçimini yaptı: Çolakoğlu'yla devam!
İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na Kemal Çolakoğlu, yönetim ...
Motosiklet sektöründe hızlı isim: Başterziler Grup
2011 yılında İzmir' de elektrikli motosiklet satışlarıyla motosiklet sektörüne ...
 
On binlerce sözleşmeli personele kadro müjdesi
600 engelli öğretmen alınacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, kamuda çalışan ...
Cepten konuşmaya indirim geldi!
Cep telefonlarında konuşma ücretleri yüzde 20 oranında düşürüldü. Karar, ...
MÜSİAD İzmir Başkanı Çabuk İZKA’ya talip!
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Borsa yine yılın en düşük seviyesinde
BIST-100 global kayıpların etkisiyle yüzde 3,37 gerileyerek yılın en düşük seviyesinden kapandı.
Park Yaşam'da yaza merhaba partisi
Emlak Konut GYO güvencesi ile Türkerler - Durmaz - İzka konsorsiyumu tarafından ...
Orta Afrika Cumhuriyeti Ticaret Bakanı’ndan Esidef’e ziyaret
Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) hem EXPO2020 ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva