HABERLER>EKONOMİ
1 Ekim 2016 Cumartesi - 10:54

DTO’da kruvaziyer zirvesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Şelvi, İMEAK DTO İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, Yönetim Kurulu Üyesi Argun Gündüç'ün görüş ve önerilerini dinledi.

DTO’da kruvaziyer zirvesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve kruvaziyer sektörünün temsilcileri, Türkiye'ye gelecek yıl ve sonraki yıllarda daha fazla kruvaziyer gemi gelmesi için harekete geçiyor. Bu kapsamda Bakanlık yetkilileri ve Türk kruvaziyer ve denizcilik sektörünün temsilcilerinden oluşacak bir heyet, yeni bir düzenleme için çalışmalar yapacak.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ni ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli'den Türkiye'nin kruvaziyer turizminde yeniden cazip bir destinasyon haline gelmesi çalışmalarına tam destek geldi.



Şevli, İMEAK DTO İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, Yönetim Kurulu Üyesi Argun Gündüç'ün görüş ve önerilerini dinledi. Ziyarette 2017/2018 kruvaziyer sezonunda Türkiye'yi kruvaziyer turizminde çekim merkezi yapmak için yoğun mesai harcanması konusunda fikir birliğine varıldı. Her zaman olduğu gibi Bakanlık ile sektör temsilcilerinin yakın işbirliği yapması gerektiğine vurgu yapıldı. Yapılacak çalışmalar için bir takvim kapsamında acil eylem planı oluşturulması ele alındı.  

DOĞRUDAN İLETİŞİME GEÇİLECEK
İMEAK DTO İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, ziyarette Türkiye'nin daha etkin bir kruvaziyer politikasının oluşturulması üzerinde durduklarını söyledi. Öztürk, "Dünyanın önde gelen kruvaziyer şirketlerinin beklentilerinin net şekilde ortaya konması için Dünya Kruvaziyer organizasyonlarına Devlet temsilcilerinin, Odamız ve Kruvaziyer sektör temsilcileri ile beraber katılmasını planlanmalıdır. Kruvaziyer operatörleri firmalarla onların merkezine giderek doğrudan iletişime geçebilir. Böylece ülkemizden beklentiler ilk ağızdan öğrenilecek. Buna göre oluşturulacak acil eylem planı kapsamında adımlar atılacak. Deniz Ticareti Genel Müdürümüz Sayın Cemalettin Şevli'ye verdiği destek ve kruvaziyer sektörüne gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi.

Atılacak en küçük adımın bile Türk kruvaziyer sektöründe önemli canlanma yaratacağına dikkat çeken Öztürk, küresel değişim ve bölgesel güvenlik endişelerinden dolayı Uzakdoğu'ya giden gemilerin, etkili çalışmalar sayesinde yeniden Akdeniz'e döneceğine inandıklarını söyledi. Öztürk, "Kruvaziyerde yaşadığımız kan kaybı geçicidir. Antik çağdan bu yana dünyanın en zengin ve en güzel coğrafyası olan Akdeniz ve Anadolu, kruvaziyer gemileri ve yolcuları için yeniden cazip bir destinasyon haline gelecektir" diye konuştu.

 
AK Partili Başkan o geceyi anlattı: Savaş gemilerini…
 
Flaş! Ödüllü yazar gözaltına alındı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 1 Ekim 2016 Cumartesi 18:16

Ya o yük limanı alsancaktan taşınıp Kruvaziyer limanı için yeni yapılandırılacak yada kruvaziyer limanı üçkuyular ve bayraklı gibi potansiyel bölgelere taşınacak. Bunun başka çaresi yok. Zaten 4.5 milyonluk bir şehirin merkezinde koca koca tırların geçtiği yük limanı ne arıyor anlamak zor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İspanyol uçak gemisi Aliağa'da sökülecek
İspanya'nın hurdaya çıkarılan "Principe de Asturias" adlı ünlü uçak gemisinin, ...
Eylül ayı ihracat rakamları açıklandı
Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, eylül ihracatı geçen yılın ...
Ferrari'nin yeni yıldızı görücüye çıktı
İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari'nin 4 koltuklu ilk modeli ...
 
Koyun-Keçi Birliği'nden kayyum açıklaması
İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin mahkeme kararının ...
Altın ihracatı 4 yılın zirvesinde!
Fiyatı bu yıl rekor üstüne rekor kıran altında, yılın 8 ayında üretim ...
Yorgancılar'dan 'opera binası' mesajı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ilklerin ...
 
Tariş’te 28 bin üreticinin tasarım gururu
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) bu yıl da ambalajın ‘Oscar’larını belirledi. ...
Zeytin ve zeytinyağında rahatlatan rekolte tahmini!
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi tahmin raporuna göre, Türkiye’nin ...
Emekliye ne kadar promosyon verilecek?
SGK ile bankalar arasında yürütülen görüşmelerde sona gelindi. Emeklilere ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva