HABERLER>POLİTİKA
16 Mayıs 2022 Pazartesi - 09:32

DSP'li Karakülçe'den 'rozet törenine' tepki: Siyaset bunu kabul etmez!

Cumhuriyet Halk Partisi bünyesine geçtiğimiz günlerde katılan ve rozet takımı sırasında eski partisine yönelik kullandığı sözler sonrası eleştirilen Demokratik Sol Parti eski İl Başkanı Ramazan Solmaz'a tepki gösteren DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, söylemlerin doğru olmadığını belirtirken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Genel Merkezi'ne ise 6'lı masa üzerinden tepki gösterdi.

DSP li Karakülçe den  rozet törenine  tepki: Siyaset bunu kabul etmez!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Demokratik Sol Parti'den (DSP) Nisan ayında yaşanan toplu istifalar sonrası DSP İzmir'in eski il başkanı Ramazan Solmaz, Bornova eski İlçe Başkanı Ahmet Coşkun, Menderes eski İlçe Başkanı İbrahim Ünlübaş ve Buca eski İlçe Başkanı Mehmet Toprak 14 Mayıs tarihinde düzenlenen törenle Cumhuriyet Halk Partisi bünyesine katıldı.

Katılım toplantısına CHP'den birçok siyasi isim katılırken, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen rozet takım töreninde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Ramazan Solmaz açıklamalarda bulundu. Solmaz'ın hedefinde ise DSP yer aldı.

Rozet töreninde yapılan açıklamalar siyasiler tarafından tepki ile karşılanırken, Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe de duruma sessiz kalmadı. Solmaz'ın söylemlerinin yanlış olduğunu belirten Karakülçe, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e de sorularını yöneltti.

ECEVİT'İN KOLTUĞUNDA OTURDUĞUNU SÖYLEYİP…
DSP'nin eski il başkanı Ramazan Solmaz'ın 6'lı masa ile ilgili söylediği "Rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit yaşasaydı, bugün 6'lı masa kurulduysa gelen diğer partili arkadaşlar gibi DSP'nin, hiçbir çıkar düşünmeden o masanın en başında olmasını isterdi" sözlerine yanıt veren Karakülçe, "Çok doğru bulmuyorum. Bugün Sayın Ecevit olmadığına göre, onun yokluğunda Ecevit'in yolundan yürümeye çalışanlar var. Onların gayreti ve çabasıyla... Toplum zaten kendi içerisinde takdirini yapıyor. Ancak bu ittifak konusu zaten sadece Sayın Ecevit'in karar verebileceği bir noktada da bulunmuyor. Ecevit'in koltuğunda oturduğunu söyleyip, onun fikirlerini benimsemeden ve Sayın Ecevit'in politikalarını bugüne kadar dışlamış olan birilerinden partimizi anlamasını bekleyemeyiz" dedi.

ALLAH HERKESİN KENDİ YOLUNU AÇIK ETSİN
DSP'de siyaset yapmanın zorluğuna dikkat çeken ve devletten hiçbir yardım almadan çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlatan Karakülçe, partilerinin herhangi bir partinin yol çizmesine ihtiyaç duymadan kendi yollarını çizdiğini vurgularken, "Bu işin tarihini ve başlangıçlarını bilmek gerekiyor... Bugün Millet İttifakı diye anılan ittifakının temelleri zaten bizim Demokratik Sol Parti tarafından atıldı. Ancak ne yazık ki bugün ittifakın ana unsuru olan Cumhuriyet Halk Partisi her zaman Demokratik Sol Parti'yi yok saydı. Bunun nedeni de muhtemelen kendine alternatif ya da rakip olarak görmesidir. Bu şartlarda da DSP kendi yolunu yürümek zorundadır. Bizler birilerinin lütfedip de bir yerlerde değerlendirmesini beklemek yerine kendi yolumuzu çizmek zorundayız. Partimiz de tam olarak bunu yapıyor. Bunun birileri tarafından anlaşılmaması bizim çok önemsediğimiz bir konu değil. DSP kendi ilkeleri çerçevesi içinde, Anayasanın ilk 4 maddesi ile sıkıntısı olmayan, Türkiye'nin laik rejimi ile sıkıntısı olmayan herkesle yan yana gelebilir. DSP Türkiye'de parlamenter sistem çalışmasını ilk olarak yapan partidir ve tüm partilere bunu götürmüştür. Parlamenter sistem bizim için zaten çok önemlidir. Siyaset yaparken ayrıntıları iyi okumak gerekiyor. Bu arkadaşlar benim yıllardır siyaset yaptığım insanlar. Benim fikrimce gitmekle doğru bir karar almamışlardır. Tabii ki gitmek kendi kararlarıdır ve buna saygı duyarız. Terk ettiğiniz mecraya böyle söylemler kullanırsanız siyaset mecrası bunu kabul etmez. Tabii ki DSP'de siyaset yapmak oldukça zordur. Devlet imkanlarından faydalanmayan, uzun yıllardır destek almadan kendi imkanları ile siyaset yapan bir partidir DSP. Bu arkadaşlarımız ada bunu çok iyi biliyor aslında. Birlikte 10 yıl siyaset yaptık. Allah herkesin kendi yolunu açık etsin" diye konuştu.

BİZ KARARLI DURUŞUMUZU HER ZAMAN SERGİLEDİK VE SERGİLEMEYE DE DEVAM EDİYORUZ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e de 6'lı masa üzerinden tepki gösteren ve yanıtlaması için soru yönelten Karakülçe, "Açık ve net bir şekilde Sayın Deniz Yücel'e soruyorum... Kendisi ve mümkünse genel merkez yöneticileri soruma yanıt versin... Bize 6'lı masa diye adlandırılan görüşmeler ile ilgili soru yöneltildiğinde 'davet edilmedik' yanıtı veriyoruz. Ancak masaya baktığımızda bütün sağ partiler… Ki bunların geçmişine baktığımızda özelliklerini zaten kamuoyu biliyor. Bunlar bilindiği halde, 6'lı masaya bu siyasi partiler davet edip, bunları demokrasi havadisi gibi topluma sunan Cumhuriyet Halk Partisi, acaba başta Ekmeleddin İhsanoğlu ve referandumlar olmak üzere aynı yönde hareket etmiş DSP'yi neden o masaya davet etmedi? Bu sorunun cevabı bizde değil! Biz kararlı duruşumuzu her zaman sergiledik ve sergilemeye de devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde ittifak olur ya da olmaz bilemeyiz ancak DSP öncülüğünde kurulacak 3'üncü veya 4'üncü bir ittifak için de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu sonuçlanır ya da sonuçlanmaz bilemeyiz ancak, Türkiye'de eğer siyaset konuşacaksak CHP yetkilileri bunun cevabını vermeli.  Herkes her şeyi biliyor ancak kimse bir şey bilmiyormuş gibi davranıyor. Bizler yıllardır bu emeği veriyoruz ve gücümüz yettiğince de vermeye devam edeceğiz. Türkiye'de doğru tektir. Anayasanın ilk 4 maddesi ve Türkiye'nin aşil tendonu olan laiklik tartışlılaşmaz. Bunları tartışanlar ile de DSP'nin işi olmaz! Bazı arkadaşlarımız yorulur görevi bırakırlar, bazı arkadaşlar da başka partilere geçerler hepsine başarılar dileriz. Ancak 2002'den bu güne toplumda her türlü saldırı, ekonomik açmaza rağmen  kendi alın terlerini, çoluğunun çocuğunu rızkını harcayarak siyaset yapan kişilerin emeği ile dönüyor bu parti. Önemli olan Türkiye'nin bu siyasi açmazdan çıkmasıdır" ifadelerini kullandı.

BİZLERİN İNCİK, BONCUK İŞLERLE KAYBEDECEK ZAMANI YOK
Eskişehir'de 12-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmesi beklenen ancak Eskişehir Valili tarafından 15 gün süre ile  açık hava etkinliklerinin yasaklanması sonrası iptal edilen Anadolu Fest konusunda da CHP'nin sessiz kaldığını vurgulayan Karakülçe "Bugün en çok konuşmamız gereken şey, Eskişehir'de iptal edilen festivaldir. Bu konuda yerin göğün inlemesi lazım. Elbette ki Canan Kaftancıoğlu'na bir haksızlık yapıldı, bu dillendirilebilir... Bunu genel başkanımız ve parti hukukçularımız da dile getirdi. Ancak varsa yoksa Canan Kaftancıoğlu. Aynı şekilde Eskişehir'de olan ufak tefek bir şey değil. Orada atılan geri adım 7 nesil geri götürecek bizleri. Bu konuda da partimizin bir çalışması var orada bir basın toplantısı yapacağız. Türkiye bunları hak etmiyor. Türkiye'nin Ortaçağ zihniyetini dayatanlara karşı toparlanıp cevap vermesi lazım. Bizlerin incik, boncuk işlerle kaybedecek zamanı yok" dedi.

 
Tarihi Birgi'de satranç heyecanı yaşandı
 
Küresel piyasalar karışık seyrediyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C. Vatandaşı 16 Mayıs 2022 Pazartesi 11:28

Mevsimidir bu tür geçişlerin. "Ver yansın alev alsın..."

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Dün… Bugün… Yarın…
Mehmet KARABEL yazdı... Dün… Bugün… Yarın…
DEVA Partisi'nden KHK eylem planı
DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, OHAL KHK'ları ve ...
Kılıçdaroğlu'ndan Kürtçe konser yasağı tepkisi
CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Partili Derince Belediyesi'nin Aynur Doğan ...
 
Çavuşoğlu'ndan Berlin'de 'PKK' tepkisi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen ...
Meclisin bu haftaki gündemi: Ekonomi 'torbası'
TBMM Genel Kurulu, ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi için mesai ...
CHP'li Bakan'ın 'çöp' soruları yanıtlandı
Bloomberg haber ajansı Londra’daki 3 TESCO geri dönüşüm kutusuna 3 adet ...
 
CHP'li Sertel gündeme getirdi... Komisyonda liyakat tartışması!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in daha ...
Çavuşoğlu'ndan Berlin'de üçlü zirve
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ve ...
Bakan Soylu'dan, Kılıçdaroğlu’na eleştiri
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Polise taş atan terörist milletvekili ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva