HABERLER>SPOR
3 Ağustos 2022 Çarşamba - 15:11

Dolmabahçe'de futbol zirvesi yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla bir araya geldi.

Dolmabahçe de futbol zirvesi yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Kulüpler Birliği'yle kulüplerin ekonomik sıkıntılarını görüşmek üzere bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ve beraberindeki kulüp temsilcileriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleşen görüşmede kulüplerin ekonomik sıkıntıları ele alındı.

TOPLANTININ ARDINDAN AÇIKLAMA
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporun her branşında gelişime katkı sağlamayı amaçladıklarını ve sporcuların potansiyelinin farkında olduklarını söyledi.

Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleşen ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç ve Süper Lig'de yer alan kulüplerin başkanlarının katıldığı toplantının ardından açıklama yaptı.

Futbol gündemiyle toplandıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, "Onların sorunlarını, güncel meseleleri ve her şeyden önemlisi futbolun yarınları adına her zamanki gibi ortak aklı ortaya koyan, farklı görüşleri masaya yatırdığımız bir toplantı gerçekleştirdik. Bu vesileyle tüm katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi.

Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Yasa Tasarısı'nın parlamentonun tamamının mutabakatıyla kanunlaştığını hatırlatan Kasapoğlu, “Burada başlayan bir açılım var. Hem finansal anlamda hem idari anlamda, bununla birlikte futbolumuzun yarınları adına çok güzel gelişmelere öncü bir durum var. Ve bunun gerektirdiği birtakım düzenlemeler, uyum çalışmaları var. Bu vesileyle hummalı bir hazırlığı da hem bakanlık olarak hem ilgili kuruluşlarla bir yandan devam ettiriyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, son 20 yılda ortaya konan altyapı ve güçlü tesis anlayışının performans ve başarıyla taçlanmasının önemine dikkati çeken Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun için ne yapılabilir, bunları konuştuk. Önümüzdeki süreçte de bu konuda adımlar atmaya devam edeceğiz. Biliyorsunuz yasa Türkiye’nin 1945’ten beri konuştuğu bir konuydu. Hamdolsun bu da büyük bir mutabakatla tamamlanmış oldu. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte yeni gelişmeleri yine ortak akılla, iş birliğiyle farklı noktalara taşıma, gelişen süreçleri yine ortak akılla yönetme kararlılığımız var. Finansal anlamdaki yeni durum, denk bütçe konusu, idari anlamdaki hesap verebilirlik noktasındaki yönetim anlayışı yeni dönemde kulüplerin, yönetimlerin önemli gündemleri. Biz de bunların takipçisi, destekçisi olacağız. Amacımız sporun her branşında gelişime katkı sağlamak. Sporcularımızın, gençlerimizin potansiyelinin farkındayız."

FAIR-PLAY VURGUSU
Bakan Kasapoğlu, Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonunun cuma günü başlayacağını belirterek, futbol camiası ve kulüpleri için hayırlı olmasını diledi.

Kasapoğlu, yeni sezonla ilgili değerlendirmesinde, "Başarılarla dolu olsun. Taraftara, yöneticiye, sporcuya tüm paydaşlara saygının, sevginin en üst düzeyde olduğu bir sezon olsun. Avrupa’da bizi temsil eden kulüplerimiz var. Onlara da başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. (AA)

 
Ünlü ekonomist tehlikeyi işaret etti: Üç haneli enflasyon uyarısı!
 
MSB görüntüleri paylaştı... Yunan attı, gitti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay'da 3 genç daha altyapıya döndü
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay'ın Afyon'da sona eren ikinci etap ...
Altınordu'da Yusuf Can yüzleri güldürdü
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'da geçen sezon beklenen patlamayı ...
Pınar Karşıyaka White'ı bekliyor
Basketbol Süper Ligi'nde kadrosunu Berkan Durmaz dışında tepeden tırnağa ...
 
Karşıyaka'da gençler göze girdi
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta yeni sezon öncesi Bolu kampını tamamlayan ...
Amatörden Şampiyonlar Ligi'ne!
Spor Toto 1'inci Lig'den TFF 2'nci Lig'e düşen Menemen Futbol Kulübü'nün ...
Menemen FK dümene Özden Töraydın'ı getirdi
Yeni sezonda TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele edecek Menemen Futbol ...
 
Bucaspor 1928'de Dumlupınar hedeflerini açıkladı
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta hedefini zirve olarak belirleyen Bucaspor ...
Fener'de İrfan Can sesleri!
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Göztepe'nin elden çıkarmaya çalıştığı ...
Galatasaray ayrılığı duyurdu
Galatasaray'dan açıklama: "Profesyonel futbolcumuz Aytaç Kara'nın sözleşmesi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva