HABERLER>GÜNCEL
23 Aralık 2022 Cuma - 12:12

Devrim şehidi Kubilay unutulmadı

İzmir’in Menemen ilçesinde 92 yıl önce Cumhuriyet karşıtı güçler tarafından katledilen Asteğmen Kubilay ve arkadaşları bir kez daha anıldı.

Devrim şehidi Kubilay unutulmadı

Yıldıztepe'deki Kubilay Şehitliği'nde düzenlenen törene, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Ege Ordusu Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral İsmail Üner, Menemen Garnizon Komutanı Albay Ahmet Fatih Oğuz ve Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ile Kubilay ailesi, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Anıta çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı.

Törende konuşan Topçu Yüzbaşı Sabri Dönmez, 92 yıl önce şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki'yi rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Konuşmasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 28 Aralık 1930'da orduya gönderdiği başsağlığı mesajını aktaran Dönmez, Türk gençliğinin şehit Kubilay'dan aldığı emaneti korumak üzere görevinin başında olduğunu ifade etti.

Şehit Asteğmen Kubilay'ın, Cumhuriyet'i ve Mustafa Kemal'i korumak için boynunu verdiğini ancak boyun eğmediğini dile getiren Dönmez, şunları kaydetti:

"Kahraman şehidimiz Kubilay artık bizim için birçok değerin simgesi, değerler bütünüdür. Kubilay olmak vatanseverliktir, Atatürk ilke ve inkılaplarından ödün vermemektir. Kubilay olmak gerekirse Cumhuriyet için başını vermek ama asla boyun eğmemek, asla eğilmemektir. Şehit Kubilay ve arkadaşları rahat uyusun. Onların bize emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk'ü koruyan Cumhuriyet gençliği görev başındadır. Koruduğunuz bu mukaddes emanete yönelen tüm saldırılar, bu ülkenin aydınlık insanları ve gençlerinin iman, inanç ve azim dolu göğsüne çarpacak ve yok olacaktır."

Konuşmanın ardından Menemen Kaymakamı Yılmaz, anıt özel defterini imzaladı.

Tören, şehit kabirlerine karanfil bırakılması ve Menemen Müftüsü İsa Solmaz tarafından dua edilmesiyle sona erdi.

YOL KOŞUSU DÜZENLENDİ
İzmir'in Menemen ilçesinde 92 yıl önce Cumhuriyet karşıtları tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki Bey için düzenlenen anma töreni kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 16’ncı kez Şehit Asteğmen Kubilay Yol Koşusu yapıldı. Menemen Karaağaç Yolu’ndan başlayıp Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren 10 kilometrelik parkurda yaklaşık 450 sporcu madalya için mücadele etti. Yarışın startını İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge birlikte verdi.

Büyük erkeklerde Turgay Bayram birinci, Ali Şimşek ikinci Yunus Emre Akkuş üçüncü oldu. Büyük kadınlarda Fatma Arık birinci, Hasibe Demir ikinci, Özlem Işık üçüncü olarak yarışı tamamladı. Genç erkeklerde Kerem Can Çelik birinci oldu. Emir Salih Karakuzu ikincilik, Erhan Taç üçüncülük elde etti. Genç kadınlarda Esmanur Yılmaz birincilik kürsüsüne çıkarken, Rojin Selgi ikinci, Hanife Tüfekçi üçüncülüğü aldı. Dereceye girenlere ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Milli Bayramlar Komitesi Başkanı Ulvi Puğ ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge tarafından verildi.(AA, DHA)

 
Ziraat Türkiye Kupası'nda eşleşmeler belli oldu
 
Karşıyaka müzesine kavuşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılbaşında tüm gezegenler ve Ay, aynı anda gökyüzünde!
31 Aralık gecesi beşi çıplak gözle, ikisi ise teleskopla bakılarak yedi ...
Şule Çet davasında Yargıtay'dan flaş karar!
Yargıtay, Şule Çet'in ölmesiyle ilgili sanık Çağatay Aksu'ya ve sanık ...
Korkunç kaza... Otomobil ikiye bölündü!
Eskişehir'de, cipin çarpması sonucu ortadan ikiye bölünen otomobilin sürücüsü hafif yaralandı.
 
9 ilde terör operasyonu: 14 kişi yakalandı
Diyarbakır merkezli terör soruşturması kapsamında DBP'li yöneticilerin ...
Sır cinayet yıllar sonra aydınlatıldı!
Trabzon'da 16 yıl önce hırsızlık için evine girdiği 73 yaşındaki Fatime ...
Uzmanı uyardı... Yılbaşında alkole dikkat!
Ege Üniversitesi Çocuk ve Ergen Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama ...
 
Cansu'yu barışmayı kabul etmediği için öldürmüş
İzmir'in Konak ilçesinde boşanma aşamasında olduğu Cansu Aydoğdu'yu (32) ...
Otomobil kamyonetle çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Samsun'un Havza ilçesinde ters yöne giren otomobil, kamyonetle çarpıştı. ...
Araç muayenesi şebekesi çökertildi!
Aksaray’da araç muayenesi randevu verip karşılığında para tahsil ederek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva