HABERLER>POLİTİKA
9 Ocak 2024 Salı - 15:40

DEVA’lı Ösen'den ’45 TL’ tepkisi: Sosyal belediyecilik bu değil!

Belediyelerin lokanta açmasına tepki gösteren DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen “Belediye ihtiyaç sahibi olan insanlara, öğrencilere tabii ki yardım edebilir. Sosyal belediyecilik zaten bu demek. Sosyal belediyecilik öğrencilere yemekler verilmesidir, aş evleridir. Bahsedilen şey toplumun yoğun olduğu yerlerde lokantaların yanı başına düşük rakamlı fiyatlarla  bir belediyenin tesis açması ve birebir belediyenin esnafla rekabet etmesidir. Belediyelerin vergi veren esnafına rakip olması sosyal belediyecilik değildir. Bizim karşı olduğumuz konu sadece bu” dedi.

DEVA’lı Ösen den ’45 TL’ tepkisi: Sosyal belediyecilik bu değil!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Buca ve Bayraklı belediyelerinin öğrenciler ve dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirdiği lokanta sistemi tartışmalara neden oldu.

Belediye Başkanı Erhan Kılıç tarafından hizmete açılan ve 4 çeşit yemeğin öğrencilere 45 TL, dar gelirli vatandaşlara ise 90 TL’den sunulduğu ‘Belediye Lokantası’ için ilk olarak İzmir Lokantacılar Odası Başkanı  Doğan Kılıç’tan tepki gelmişti.  Kılıç öğrencilere yemeğin bedava verilebileceğini belirtirken ucuza satılmasına tepki göstermişti.

Kılıç’ın ardından bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden meclise giren ve sonrasında kendi partisi olan DEVA Partisi’ne geçen İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’den geldi.

BU HAKSIZ REKABETTİR
Buca Belediyesi’nin açtığı lokantanın haksız rekabete neden olduğunu belirten Ösen, “belediyelerin o ilde, ilçede vergi veren, personel çalıştıran, SGK ödeyen, buna göre alım-satım yapan, enflasyondan etkilenen esnafa rakip olmasının doğru olduğunu düşünmüyorum.  Belediyeler tabii ki sosyal belediyecilik kapsamında öğrencilere ücretsiz yemek verebilirler, aş evleri açabilirler.  Tabii ki orada yaşayan insanların  gıdasından eğitimine, yemeğine kadar sorumlu olarak faaliyetler yapabilir. Süt dağıtabilirler örneğin. Süt Kuzusu Projesi güzel bir örnektir.  Bu tarz destekler olabilir. Ama  bu düşük ücretle yemek vermek tamamen aslında esnafa  bir kamu kuruluşunun rakip olmasıdır.  Ve bu haksız bir rekabettir” dedi.

ÇOCUKLAR OKULA AÇ GİDİYOR
Belediyelerin bedava yemek dağıtması ile ucuza yemek satmasının farklı şeyler olduğunu belirten Kaya, “çocuklar okullara aç gidiyor. Yurtlarda da aynı şey geçerli. Bir tanesi bedava verilen hizmettir. Diğeri  devletin vergi veren  esnafına rakip olmasıdır. Arada  felsefi olarak da bir fark var. Bunu iyi ayırt etmek gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE TABİİ Kİ YARDIM EDEBİLİR
Ösen şunları söyledi:

“Belediye ihtiyaç sahibi olan insanlara, öğrencilere tabii ki yardım edebilir. Sosyal belediyecilik zaten bu demek. Sosyal belediyecilik öğrencilere yemekler verilmesidir, aş evleridir. Bahsedilen şey toplumun yoğun olduğu yerlerde lokantaların yanı başına düşük rakamlı fiyatlarla  bir belediyenin tesis açması ve birebir belediyenin esnafla rekabet etmesidir. Belediyelerin vergi veren esnafına rakip olması sosyal belediyecilik değildir. Bizim karşı olduğumuz konu sadece bu.  Esnaf biliyorsunuz vergi veriyor, kira ödüyor,  stopaj ödüyor, SGK ödüyor. Bir sürü insan evine ekmek götürüyor. Zaten esnaf yaşam mücadelesi içinde. Ancak belediyenin aynı kaygıları yok. Böyle bir durumda eşitsiz bir yarış olur ve o belediyeye vergiyi veren de esnaf zaten. Burada özel sektör ve girişimciliği korumak anlamında ve birebir ekonomi de aslında bir eşitler dengesi açısından yaptığımız bir değerlendirme” dedi.

 
Başkan Çerçioğlu: Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun
 
Kaf-Kaf, Şeref'le anlaştı!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
altan koralttan 10 Ocak 2024 Çarşamba 10:59

ama siz kardeştiniz hani..altılı masaydınız,geliyordunuz..%60'a dayanmış,ilk turda tamamdınız..bir lokanta uğruna değer mi kalp kırmak...

Yorumu oyla      3      1  
Bulut 10 Ocak 2024 Çarşamba 10:05

Belediye ücretsiz yemek verse sayıştay kapıya dayanır. Öğrenci ve yoksullara indirimli hizmet vermeye çalışıyor. Bu seferde böyle ucuz hesaplar üzerinden garibana sunulan hizmeti engellemeye yönelik siyaset kabızları devreye giriyor.

Yorumu oyla      4      1  
TLG 10 Ocak 2024 Çarşamba 09:59

Kadın haklı, yorumlara bakınca memleketetin niye bu halde olduğu apaçık ortada

Yorumu oyla      1      3  
dünyalı 10 Ocak 2024 Çarşamba 09:08

besle kargayı oysun gözünü chp yi yönettiğini düşünen k.k bunu iyi patiyi gram oyu olmayana partileri meclise alınmasını sağlayan k.k eserlerin ile övüne bilirsin meral çıkmış biz bu partiyi size uyalım diye kurmadık biz bu günlere tırnaklarımızla geldik ddedi manisa fa gülmekten göz yaşlarım aktı chp ssayesinde maaş alıp vekil olan diğer parti vekilleri akıllı olun biraz bu dünyanın öbür tarafı var

Yorumu oyla      4      3  
Size Herşey Müstehak 9 Ocak 2024 Salı 19:51

BU KENDİNİ BİLMEZ BAYANA BİRİ CHP LİSTELERIN'DEN MİLLETVEKİLİ OLDUĞUNU, CHP SAYESİNDE MECLİS'TE KURUM KURUM OTURDUĞUNU HATIRLATSIN!! HATIRLATSIN Kİ HER İKİ LAFINDA CHP'YE SALLAMAKTAN VAZ GEÇSİN...!!

Yorumu oyla      16      3  
Ergün Tasdemirel 9 Ocak 2024 Salı 19:27

Sayin vekilim,herhalde konuyu anlamadiniz.Belediyelerimmiz,bu hayat pahaliliginda gecim sikintisi yasayan tum kesimlere yardim elini uzatiyor.Sizlerdende bu tip calişmalara destek bekliyoruz.

Yorumu oyla      11      3  
Öğrenci 9 Ocak 2024 Salı 19:09

Sayın vekil unu tuzu kuru, geçim derdinde olupta çocuğunu okutmak için bütçesini ayıran aile çocukları biraz sıcak yemek yesin artık siz siyasetciler keyfiniz yerinde...

Yorumu oyla      13      3  
Lombak 9 Ocak 2024 Salı 18:31

Ekonomiye Babacan reçetesi sunanlar sosyal belediyecilik kavramını ağızlarına almamalı.

Yorumu oyla      12      2  
İzmir'li 9 Ocak 2024 Salı 18:31

Bizimde karşı olduğumuz kazanamayacağınız yerden CHP'li seçmenlerin oyuyla vekil olmanız.Yoksa Deva Partisinden aday gösterilip seçilmenize lafımız olamaz.

Yorumu oyla      13      2  
Doğrucu Davut 9 Ocak 2024 Salı 17:37

Spekilasyon ve kamuoyunda gündemde kalmak için devalılar bir hamle peşinde ama anlaşılan bu hanımefendi bu işi beceremiyor.Keza vurmak istediği yer halkın yararına olan insanların midesine girecek bir tas çorbanın muhasebesini yapmaya soyunmuş. Onlarda siyaseti bu kadar yapabiliyorlar demekki...

Yorumu oyla      9      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Aday Adayı Atila'dan Anayasa Mitingi çağrısı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, ortak akıl ziyaretlerine ...
Bakan Bayraktar: Kritik madenlerde tüm ülkelerle işbirliğine hazırız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin kritik ...
AK Partili Saygılı'dan yerel seçim mesajı: Hedefimiz 30 ilçe ve Büyükşehir’i almak!
AK Parti İzmir il Başkanı Bilal Saygılı, haftalık olağan Yönetim Kurulu ...
 
CHP İzmir’de ‘Tandoğan’ hazırlığı
Ankara Tandoğan Meydanı’nda ‘Adalet’ mitingi yapmaya hazırlanan Cumhuriyet ...
CHP'li Kılıç'tan 10 Ocak mesajı: Kutlama değil matem günü
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
İYİ Parti'den istifa iddialarına yanıt!
İYİ Parti'den yapılan açıklamada, Meral Akşener'in 31 Mart seçimlerinde, ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... İYİ Parti CHP için nasıl 'iyi kaybettiren' olur?
Mehmet KARABEL yazdı... İYİ Parti CHP için nasıl 'iyi kaybettiren' olur?
Araştırmacı Yaldız’dan AK Parti panoraması: İzmir’de aday sayısı 2‘ye düştü!
İntegral Araştırma Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, AK Parti Genel ...
İYİ Parti'nin Manisa adayı belli oldu
İYİ Parti'nin 5 büyükşehirdeki belediye başkan adayları belli oldu. Buna ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva