HABERLER>GÜNCEL
14 Kasım 2023 Salı - 12:10

DEÜ Bioİzmir'in kalitesi tescillendi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesindeki DEÜ Bioİzmir’in ‘Kalibrasyon’ Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edildi.

DEÜ Bioİzmir in kalitesi tescillendi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde güncel ve inovatif sağlık teknolojileri geliştiren DEÜ Bioİzmir Uluslararası Sağlık Teknolojileri Geliştirici ve Hızlandırıcı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ‘Kalibrasyon’ Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edildi. Böylelikle laboratuvarın ölçüm hizmetlerinin, küresel düzeyde kabul görmüş bilimsel ve teknik yöntemlerle gerçekleştirildiği belgelenmiş oldu. DEÜ’nün Balçova’daki 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde bulunan DEÜ Bioİzmir, tam donanımlı DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi, Türkiye’nin sağlık temalı ilk teknoparkı olan Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK), araştırma merkezleri, laboratuvarlar ve akademik eğitim alanlarının bulunduğu bir sağlık kampüsü bünyesinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütüyor.

KALİTESİ TESCİLLENMİŞ OLDU
Gelişmeyi değerlendiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Bioİzmir’in, bölgesel, ulusal ve uluslararası bağlamda İzmir’in sağlık girişimleri ve bu alandaki inovasyon üssü haline gelmesine yönelik çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. Merkez bünyesindeki Kalibrasyon Laboratuvarı’nın yapılan kapsamlı çalışmalar neticesinde teknik yeterliliğinin TÜRKAK tarafından onaylanmasının önemine değinen Rektör Hotar, “Uluslararası geçerliliği olan güncel ve kullanışlı sağlık teknolojileri, tıbbi cihaz ve malzemeler üreten Bioİzmir merkezimizin yeterliliği ve kalitesi bir kere daha tescillenmiş oldu. Sağlık alanında fikirden ürüne ve pazara kadar ilerleyen tüm aşamalarda, hem sanayiciye hem de akademisyene kolaylaştırıcı, geliştirici, uyum sağlayıcı ve bir araya getirici olarak destek sağlamayı hedefleyen merkezimizin başarıları, hepimizi mutlu ediyor. Sağlıkta dışa bağımlılığımızı azaltan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından da tescilli olan merkezimiz, sağlık bilimlerinde öncü araştırmalarını sürdürmeye ve buluşlarıyla sektöre yön vermeye devam edecektir” dedi. 

ÜÇ LABORATUVAR DAHA AKREDİTE EDİLECEK
Merkez bünyesinde “In Vitro Analiz ve Sititoksite Laboratuvarı, Biyoproses Laboratuvarı ve Üç Boyutlu Tasarım Laboratuvarı’nın da TÜRKAK tarafından akreditasyon süreçlerinin sürdüğünü belirten DEÜ Bioİzmir Müdürü Prof. Dr. Pınar akan ise, “Bioİzmir merkezimiz bünyesindeki ‘Kalibrasyon Laboratuvarı’, Üniversitemizin stratejik planına uygun olarak ölçümlerin uluslararası geçerliliğe sahip olması için gerekli olan ve TS/EN ISO 17025:2017 – ‘Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar’ standart gerekliliklerine göre TÜRKAK tarafından akredite edildi. Kalibrasyon Laboratuvarımız, kurum içi ve kurum dışı hizmet verme kabiliyetine sahip olup, hastane ve laboratuvarların işletmesi, hasta bakımı ve laboratuvar hizmet kalitesi açısından büyük öneme sahip olan ekipmanların kalibrasyon ve ölçüm doğruluğu kontrollerinin iç kaynaklarla gerçekleştirilmesinde önemli bir tasarruf sağlamaktadır. Merkezimizin laboratuvar hizmetleri dışında eğitim ve danışmanlık hizmetleri de bulunmaktadır. Diğer laboratuvarlarımız için de akreditasyon çalışmaları devam etmektedir” bilgisini paylaştı.

DEÜ Bioİzmir bünyesindeki laboratuvarlarda verilen tüm hizmetlerin kapsamına www. bioizmir.deu.edu.tr web adresinden ulaşılabilir.

 
Karşıyaka ve Göztepe evinde
 
İzmir'de dans festivali rüzgarı esti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siber saldırılar en büyük risk
Dünyanın hızla dijitalleşmesiyle siber saldırılar, kişiler ve kurumlar ...
Kozmetik sektörüne 108 milyon lira ceza
Rekabet Kurulu, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri sektöründeki 9 şirkete, ...
TÜİK: Yumurta üretimi arttı, tavuk üretimi azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayında yıllık yumurta, inek peyniri, ...
 
Soğumayan deniz ani yağışlara neden olabilir
Dünya genelinde ortalama 20,79 santigrat dereceyle tüm zamanların en yüksek ...
Türkiye'de 109,2 milyon ton atık oluştu
Türkiye'de geçen yıl imalat sanayi iş yerleri, maden işletmeleri, termik ...
3 ilde DEAŞ operasyonu: 5 gözaltı
Bursa merkezli 3 ilde yapılan DEAŞ operasyonu düzenlendi. Özel harekat ...
 
Lider eşleri Gazze için İstanbul'da
Devlet ve hükümet başkanlarının eşleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine ...
İzmir'de ölüm içkisi baskını!
İzmir'de sahte içki ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda ...
Sakar soyguncu kaçarken kendini vurdu
Adana’da yüzünü kapüşonla gizleyen Tarık Can Sevin (32), silahla tehdit ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva