HABERLER>POLİTİKA
31 Mayıs 2022 Salı - 14:38

Dervişoğlu iktidara yüklendi: Millet aş diyor, bunlar havyar!

Meclis'te konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu "Hükümet 'Hazine arazilerini satacağız, millet üzerine ev yapsın' diyor. Millet aş, iş, ekmek diyor. Bunlar utanmayıp şampanya ve havyar öneriyor. Hakikate sırtını dönen iktidar, milletimizin aklıyla da alay ediyor" dedi.

Dervişoğlu iktidara yüklendi: Millet aş diyor, bunlar havyar!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

RTÜK'ün, iktidarın sopası haline geldiğini belirten Dervişoğlu, "Gübre fiyatlarıyla, akaryakıt zamlarıyla, su ve elektrik faturalarıyla, tarlasına küstürülen çiftçimizi dert etmeyenler, zor durumdaki çiftçilerimizin durumuna isyan eden bir haber sunucusu üzerinden çalıştığı televizyon kuruluşuna ceza yağdırdı. Neymiş, bardak devrilmiş. Havuz medyasında sabah başlayıp gece yarılarına kadar çam üstüne çam devriliyor. Yandaş yorumcular, çeşitli sıfatların ardına saklanarak iftira denizinde sörf yapıyorlar. Ağzını açan var mı?" diye konuştu.

Bir muhalefet partisi genel başkanının iddialarının, dünyanın her ülkesinde haber olarak değerlendirildiğini dile getiren Dervişoğlu, "Habercileri 'haber yaptı' diye cezalandırmak; siyasileri 'siyaset yaptı', çiftçiyi 'tarlasını ekti', sanayiciyi 'üretti' diye cezalandırmaya benzer. Demokratik ülkelerde görülmeyen bu tür uygulamalar, iktidar açısından korkunun ifadesidir. Ancak korkunun da ecele faydası yoktur" dedi.

Meclis'e sunulan Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne değinen Dervişoğlu, "Basın Kanunu'nda yeni düzenlemeler yaparak sosyal medya paylaşımlarına kallavi hapis cezaları vermeyi planlıyorlar. Bunun adı baskıcılıktır, zorbalıktır ve istibdattır. Türkiye'de kişi hak ve hürriyetlerini, ifade ve haber yapma özgürlüğünü ve buna bağlı olarak yaşam biçimlerini hedef alan bu köhne anlayışın Türk milletine vereceği hiçbir şey kalmamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

"VATANDAŞLAR BARINMA SORUNUYLA KARŞI KARŞIYA"
Dervişoğlu, yüksek enflasyon ve durmak bilmeyen zamlarla mücadele eden vatandaşların, barınma sorunuyla karşı karşıya olduğunu, ev sahibi ile kiracılar arasında kavgalar yaşandığını, tahliye davalarının çığ gibi arttığını, bütün bunlara rağmen hükümetin konuyla ilgili adım atmadığını dile getirdi.

Adliyelerde tahliye davalarına en erken 7 ay sonraya gün verildiğini, bu durumun sorunun nasıl büyüdüğünü gösterdiğini belirten Dervişoğlu, şöyle devam etti:

"Hükümet 'Hazine arazilerini satacağız, millet üzerine ev yapsın' diyor. Millet aş, iş, ekmek diyor. Bunlar utanmayıp şampanya ve havyar öneriyor. Hakikate sırtını dönen iktidar, milletimizin aklıyla da alay ediyor.

20 yıldır Türkiye'nin kaynaklarını, milletin vergilerini betona gömen Sayın Erdoğan, bugün çıkmış muhalefeti betonperestlikle suçluyor. Milletin aklıyla alay eder gibi 'bunlar betona tapıyor' diyor. Türkiye'yi betoncu beşli çeteye mahkum etmemiş ve beton yığınlarının sorumlu kendisi değilmiş gibi caka satıyor."

"VERİLECEK AKILLARI VARSA İKTİDARA VERSİNLER"
Dervişoğlu, bir gazetecinin, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, muhalefet partilerine yönelik eleştirilerini hatırlatması üzerine, "Bu konuda bir değerlendirmem yok. Sayın Demirtaş şu an cezaevinde tutuklu, ben ise TBMM'de basın toplantısı gerçekleştiriyorum. Onun bu beyanlarını başkaları değerlendirsin. Çok fazla gündemimde olan bir şey değil. Ayrıca her aklına gelenin, muhalefete akıl vermeye kalkışmasını da yerinde bulmuyorum. Verilecek akılları varsa iktidara versinler" yanıtını verdi.

 
Aydın Büyükşehir yolları tek tek yeniliyor
 
Manisa'da silah kaçakçılığı operasyonu: 40 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halk 31 Mayıs 2022 Salı 15:46

onlar bunları diyorlarda si ne yapıyorsunuz bu ülke için seloya özgürlük istiyorsunuz bizler sizi çok seviyorduk ama artık üzülüyoruz siyaset bu olmamalı milli değerlerimize saldıran bir partinin başkanına özgürlük istiyorsunuz kahvaltı yapıyor genel başkanınız

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye tepki!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisine ...
İYİ Partili Çıray’dan tepki: İzmir kokuyor!
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ...
Bozdağ'dan kira artışları açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Kira ihtilaflarının tamamını arabulucuya ...
 
Kılıçdaroğlu’na linç girişimi davasında karar
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Çubuk'taki linç girişimi davasının ...
Harekat yorumu: Tehdidin geldiği yer meşru hedef
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Suriye'ye yapılması ...
CHP'li Purçu Gönen'de roman vatandaşlarla bir araya geldi
CHP’nin Roman Milletvekili Özcan Purçu, Balıkesir’in Gönen ilçesinde ziyaretler ...
 
Kaftancıoğlu Silivri'ye gönderildi!
CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun bugün saat 11:30’da infaz işlemlerin ...
CHP'li Serter'den TÜPRAŞ işçilerine tam destek!
TÜPRAŞ Rafinerisi önünde işçilere seslenen CHP İzmir Milletvekili Bedri ...
Müsilaj teklifi komisyonda kabul edildi
Müsilaj ve imara ilişkin düzenlemeler içeren Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva