HABERLER>GÜNCEL
28 Ekim 2021 Perşembe - 11:46

Depremzedeler yeni yuvalarına kavuşacak!

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan depremde evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için yapılan konutlarda anahtar teslimi, kasım ayında başlıyor.

Depremzedeler yeni yuvalarına kavuşacak!

Merkez üssü Seferihisar açıkları olan, 117 kişinin hayatını kaybettiği 6,6 büyüklüğündeki depremin üzerinden 1 yıl geçti.

Kent genelinde hissedilen depremin en ağır hasarı Bayraklı ilçesinde oldu. Depreminin ardından yıkılan veya acil yıkılması gereken binaların yerine yenisi yapılması için ilçede 7 proje alanı belirlendi. Ayrıca konut rezerv alanı oluşturuldu.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) proje ve rezerv alanında yürütülen çalışmalar kapsamında bazı ev ve iş yerlerinin inşaatı tamamlanma noktasına geldi.

Deprem sonrası enkaza dönen Rıza Bey, Doğanlar, Yağcıoğlu ve Yılmaz Erbek apartmanlarıyla Emrah ve Barış Sitesi'nin bloklarının yerinde de yeni binalar yükseldi.

Ağır hasarlı 500 binanın yıkımı yapıldı
Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Ömer Albayrak, AA muhabirine, depremin hemen ardından hasar tespit çalışmalarının hızlı şekilde yapıldığını söyledi.

Kent genelinde yaklaşık 210 bin binanın tarandığını aktaran Albayrak, depremde 680 binanın ağır hasar aldığını, 630 binanın da orta hasarlı olarak tespit edildiğini kaydetti.

Albayrak, ağır hasarlı binaların yaklaşık 500'ünün yıkımının gerçekleştiğini, yıkım işlemlerinin devam ettiğini aktararak, “Ağır hasarlı binaların yoğun olarak bulunduğu Bayraklı’da 7 proje alanı belirleyerek inşaat çalışmalarımıza başladık. 7 proje alanında şu an 1701 bağımsız bölümün yapımını gerçekleştiriyoruz. Depremin yıl dönümünde, kasım ayı içinde 1701 bağımsız bölümün 749’unu hak sahiplerine teslim edeceğiz.” diye konuştu.

Şehir hastanesinin yan tarafında belirlenen 375 hektarlık konut rezerv alanında 3 bin 649 bağımsız bölümün yapımını da sürdürdüklerini ifade eden Albayrak, onları da yılbaşı itibarıyla etaplar halinde hak sahiplerine teslim edeceklerini anlattı.

Kira yardımları devam ediyor
Albayrak, evleri yıkılan veya ağır hasar alanlara, ev inşaatları devam ederken mağdur olmamaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kira yardımları yapmaya devam ettiklerini dile getirerek, “İnşaatları teslim edilene kadar kira yardımı devam edecek. Şu an 1728 vatandaşımıza her ay kira yardımlarını devam ettiriyoruz.” dedi.

Konutların özelliklerinin proje alanına göre değiştiğini ifade eden Albayrak, şöyle devam etti:

"2+1 ve 3+1 olacak şekilde planladık. Çünkü hak sahiplerine, bulunduğu yerde evlerini vermek üzere Sayın Bakanımızın bir talimatı vardı. Bu talimatı gerçekleştirmek için çalışmalar son hızla devam ediyor. Vatandaşlarımız biten örnek daireleri gördüğünde bir memnuniyet söz konusu. Dairelerin hepsi titizlikle projelendirildi. Evlerde bütün alanlar aktif olarak kullanılabilecek şekilde projelendirildi. O anlamda piyasada çok daha yüksek metrekare satılan evlerin kullanım imkanını karşılayacak bir şekilde, daha küçük metrekarede olmasına rağmen ihtiyaçları giderecek şekilde projelendirildi. Proje alanlarında yaptığımız evler zemin artı 5 kat. Kapalı veya açık otoparkı olanlar var. Daha önceki binalarında bu otopark alanları yoktu ama biz kendilerine otoparklar da yapıyoruz. Rezerv alanda sosyal donatı alanlarını oldukça geniş bırakıyoruz. Yeşil alanlarını geniş bırakıyoruz, resmi kurum alanları, parkı, bahçesi, çocuk oyun alanları olacak şekilde tasarlandı."

 
Anaokullarında karantina süresi azaltıldı
 
Merkez Bankası enflasyon tahminini yükseltti
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gökhan köken 28 Ekim 2021 Perşembe 20:48

Çok teşekkür ederiz 130 mt olan evimizi 2 çocuk anne ve baba olarak 4 kişi ikamet ederken bize 63 mt net yapı yapan ve bunu öven herkese minnettar olmamak elde değil bari dalga geçer gibi demeç vermeyin insanlara alay etmeyin yıkılması gerek diye az hasarlı ibaresi olan Yücel yılmaz Apt bugün 63 mt oldu bide Dask olmasına rağmen ödeme bile yapılmadı haklarımızı nasıl helal edecek bakalım bu mağdur vatandaş (Gökhan Köken 05324620048 )

Yorumu oyla      3      3  
Ayse 28 Ekim 2021 Perşembe 20:05

Depremin yildonumundeyiz henuz 1 kisiye bile evini teslim edemediniz. Ustelik agir hasarli 3500 konuttan var orta ve az hasarlilari da eklersek 80000 konut. Siz 1700 kisiye kira yardimi yapiyorsunuz. İhtiyac olan rakamin yaninda cok az degil mi. Nerede sosyal devlet. Nerede deprem vergileri. Parayla satacaginiz evleri bile söz verdiginiz vakitte bitiremediniz. Yazik..!

Yorumu oyla      2      4  
sezarın hakkı sezara 28 Ekim 2021 Perşembe 17:09

6.6 değil ! 6.9 du o deprem.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anaokullarında karantina süresi azaltıldı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, anaokullarındaki 14 günlük corona virüs ...
İzmir'de elektronik sigara baskını!
İzmir'de düzenlenen operasyonda çok sayıda elektronik sigarayla likit ...
İzmir depreminde hayatını kaybeden çocuklara büyük vefa!
İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde hayatını ...
 
112'yi çıldırttı! Bin kez aradı, 10 bin mesaj attı
Gaziantep'te, bir süreden beri yaklaşık 10 bin defa SMS atan ve yaklaşık ...
Ankara'da DAEŞ operasyonu: 28 gözaltı
Ankara'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım törenlerinde eylem yapabileceği ...
Akademisyen telefonla 2,5 milyon lira dolandırıldı
Edirne'de bir akademisyeni telefonla dolandırdıkları tespit edilen 4 şüpheli tutuklandı.
 
İzmir’in hava raporu: Yağmur kapıda!
İzmir’in genelinde hafta sonu sağanak yağışın etkili olması ve sıcaklıkların ...
İzmir Valisi Köşger 29 Ekim mesajı yayınladı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Vali Köşger mesajında ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 29 Ekim mesajı
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar  “Ülkemiz içinden geçtiği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva