HABERLER>EGE
25 Ağustos 2014 Pazartesi - 18:08

Denizli'de eğitim sendikalarından ortak ‘atama’ tepkisi

Denizli'de dört eğitim sendikası bir araya gelerek Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Yönetici Atama Yönetmeliği'ne tepki gösterdi, atamalarda liyakat ve kariyerin bir kenara bırakıldığı ve yandaş yöneticilerin görevlendirildiği iddia edildi.

Denizli de eğitim sendikalarından ortak ‘atama’ tepkisi

DENİZLİ - Denizli'de Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen yönetici ve üyesi öğretmenler Saltak Caddesi'ndeki Milli eğitim Müdürlüğü bahçesinde birlikte eylem yaparak Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği'ni protesto etti. Denizli'de 4 yıllık görev süreleri dolan okul müdürlerinin görev sürelerinin uzatılması ile ilgili yapılan değerlendirme sonucunda 281 müdürden sadece 109'unun başarılı bulunması, 172'sinin görevden alınması, sendikaları ayağa kaldırdı. Sendikalar, görev süresi uzatılacak eğitim kurumu müdürleri için değerlendirme formu üzerinden 100 üzerinden en az 75 puan almaları gerektiğinin kurala bağlandığını, ancak puanlama sisteminin haksızlıklarla dolu olduğunu ileri sürerek, atamalara tepki gösterdi.
 
Dört sendika başkanının ortak açıklamasında, "Sonuçlara göre ülke genelinde 16 bin müdürden 7 bini, Denizli'de ise 281 müdürden sadece 109'u 75 ve üzeri geçerli puan alabilmiştir. Öğrenci, öğretmen ve velilerin okul müdürlerine verdikleri puanlar değerlendirmenin yüzde 40'nı oluşturmasına rağmen kamuoyu kandırılarak öğrenci, öğretmen ve velilerin tercihleri doğrultusunda atamalarının yapılacağı yanılgısı oluşturulmuştur. Bu yanılgının kanıtı da kendi kurumlarından tam puan almış kurum müdürlerinin Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından başarısız sayılmış olmasıdır. Atamalarda kariyer ve liyakat bir tarafa atılmış, yandaş yönetici görevlendirme hevesinden öteye geçilmemiştir" denildi.
 
Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, müdür atamalarında yapılan haksızlıklara karşı direniş kararı aldıklarını vurgulayarak, "Direnmeden, hak aranmıyor. Direne direne hakkımızı alacağız" dedi. Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, "Milli Eğitim Müdürlüğü'nün haksız ve hukuksuz müdür atamalarını, öğrencilerden velilere herkese anlatacağız. Bunun için güç birliği oluşturduk. Hakkımızı alana kadar mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.
 
Eğitim İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay ise müdürlere puan veren il ve ilçe milli eğitim müdürlerine seslenerek, "Denizli'deki okulların eğitimdeki ve sınavlardaki başarılarıyla gururlanan il ve ilçe milli eğitim müdürleri için bugün ne değişmiştir de değerlendirmelerinden okul müdürleri sınıfta kalmıştır?" dedi. Aktif Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Aydın Karaca ise, Denizli halkını mücadelelerine destek olmaya çağırdı. Öğretmenler basın açıklamasının ardından dağıldı. (dha)
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa’da arbede: Süper Final öncesi ortalık karıştı!
Manisa 19 Mayıs Stadı'nda bu akşam oynanacak TFF Süper Kupa finali öncesi ...
Kamyon devrildi: 2.5 milyon arı telef oldu!
Muğla'da, virajda savrulan arı kovanı yüklü kamyon devrildi. Kazada 210 ...
En mutlu günlerinde pompalı tüfekle vuruldular
Marmaris’te tartıştığı amcasının kızı 24 yaşındaki Durdu Sultan Bağşi ...
 
Düğün dönüşü facia: 4 ölü, 3 yaralı
Denizli'nin Serinhisar İlçesi'nde, düğünden dönenlerin içinde bulunduğu ...
Bilirkişi o lunaparkta: Kerem neden öldü?
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde 'Adrenalin Max' adı verilen araçtan zemine ...
Didim’de korkutan yangın
Aydın’ın Didim İlçesi'nde, makilik alanda çıkan yangın rüzgarında etkisi ...
 
Süper Kupa öncesi karaborsaya suçüstü
Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa ...
Toroğlu'nun yöneticiliğini yaptığı siteye saldırı
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, futbol yorumcusu, eski hakem Erman Toroğlu'nun ...
Su kanalında 3 günlük ceset bulundu
Denizli'nin Çivril İlçesi'nde, Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalında ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva