HABERLER>EKONOMİ
28 Mart 2013 Perşembe - 18:03

Demirtaş hedefteki adam: Sansür tepkileri çığ gibi!

İTO Başkanı’nın Ege TV mikrofonunun meclis oturumundan kayıt almasına ikinci kez engel olmasına sert tepkiler geldi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Demirtaş muhaliflerinden tepki yağdı.

Demirtaş hedefteki adam: Sansür tepkileri çığ gibi!

EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası (İTO)’nın Ocak ayı meclis toplantısında yaşanan mikrofon krizi dünkü meclis toplantısında da devam etti. 

- VİDEO: İŞTE O GÖRÜNTÜLER... DEMİRTAŞ'TAN 2.SANSÜR...

- Sertel’den Demirtaş’a bir kınama daha!..

Mart ayı olağan meclis toplantısında, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın Ege Tv kameramanının mikrofonunu iki kez kürsüden kaldırmasına ilk tepki, Oda seçimlerinde başkan adayı olduğunu açıklayan İTO Meclis Üyesi Necip Nasır’dan geldi. Yaşananları büyük bir şaşkınlıkla izlediklerini belirten Nasır, “Bu olay İTO’daki tek adam anlaşışının bir yansımasıdır. Bildiğiniz üzere önceki yıllarda İTO’da basın mensuplarının kullandığı bir bölüm vardı. Ancak, Sayın Demirtaş taraflı ve istediği şekilde yayın yapılmadığı için bu odayı kapattı. Bu davranışlar, Sayın Demirtaş’ta alışkanlık haline geldi. Bu içinde bulunduğu psikolojik durumunu gösteriyor” dedi. Yapılan davranışa tepki gösteren Nasır, “Bu anti demokratik bir hareket ve basına yapılmış bir harekettir. Şiddetle de kınıyorum” ifadesinde bulundu.
 
İŞ DÜNYASI DEĞİŞİM İSTİYOR
Başkan adaylığıyla ilgili çalışmalardan son derece mutlu olduğunu ifade eden Nasır, “İzmir iş dünyasının önemli bir kesimi İTO’da değişim olması noktasında hem fikir. İzmir ekonomisinin canlanması için İTO’daki yönetim anlayışının değişmesi konusunda herkes hemfikir. İnşallah 6 Mayıs ve 11 Mayıs 2013 tarihlerinde İzmir için çok büyük bir sinerji yaratılacak” diye konuştu.

 
KENTSEL DÖNÜŞÜM BİLMECESİ
Demirtaş’ın dünkü meclis toplantısında kentsel dönüşümle ilgili dile getirdiği konularla da ilgili konuşan Nasır, “Düne kadar Sayın Demirtaş’ın kentsel dönüşüm ve inşaat sektörüyle ilgili hiçbir çalışması bulunmuyor. Ne zaman ki, benim başkan adaylığım gündeme geldi, ondan sonra Sayın Demirtaş’ta kentsel dönüşüme karşı bir ilgi oluştu. Yapılan protokoller İTO’nun görev alanında değildir. İTO kentsel dönüşüm konusunda, koordinasyon görevini görecek; iş dünyası, yerel yönetim ve vatandaşlarla arasında görev alacak bir üst yapıdır. Yapılanlar kentsel dönüşüm konusunda yapılan projeyi istismar anlamına gelir. Bu çok yanlış ve tehlikelidir. Çünkü bu aynı zamanda sosyal bir projedir. ‘Proje ve plan yaparsanız sizi finansa ederim’ ifadesi tamamen gösteriye yöneliktir” şeklinde konuştu.
 
SONUÇ SANDIKTAN ÇIKACAK
Dünkü meclis toplantısında İTO Meclis Üyesi Metin Aztekin’in İTO Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olmasıyla ilgili düşüncelerini de paylaşan Nasır, “Metin Bey, iyi bir arkadaştır. Sayın Demirtaş’ın yönetim anlayışına birlikte karşı çıktık ve birlikte hareket ettik. Ama sonuçta bu demokratik bir yarıştır. Meclis üyesi seçimlerinden sonra, 11 Mayıs 2013’te yapılacak başkanlık seçimlerinde aklıselim davranan galip gelecektir. Hayırlısı olsun.”

 
ORTAK AKIL’DAN SANSÜR’E SERT TEPKİ
Demirtaş’ın EGE TV mikrofonunu kürsüden kaldırmasına bir tepki de Ortak Akıl Grubu’ndan geldi. İTO seçimlerinde sandığa ortak iradeyle gitmeyi planlayan muhalif grup yazılı bir açıklama yaparak sansürü kınadı.
 
İŞTE O AÇIKLAMA
“İzmir Ticaret Odası birlik ve beraberliğin simgesi ‘Barış Odası’ olacaktır” yaklaşımı ile İTO seçimlerine hazırlanan “Ortak Akıl Grubu” olarak Ekrem Demirtaş’ın medyaya kişisel sansür uygulamasını kınıyoruz.
21 yıldır İzmir Ticaret Odamızı kişisel mülkü görüp “tek adam” zihniyetiyle yöneten, Ocak ayı olağan meclisinde EGE TV mikrofonunu kaldırıp basının haber alma özgürlüğünü yok sayan Demirtaş, tüm tepkilere rağmen Mart ayı meclis toplantısında aynı sansürcü tavrını tekrarlamıştır.
İzmir Ticaret Odası Meclisi’nin kamusal hizmet alanı olduğunu her zaman ki gibi unutup, gösterdiği sansürcü tavrını ‘’benim kişisel özgürlüğüm” diyerek örtmeye çalışan Demirtaş’ın bu sözünü “ Kişisel Yönetim ve Tek Adam Zihniyeti”nin bir itirafı olarak kabul ediyoruz.
 
İzmir Ticaret Odası “Barış Odası” olacak
Ortak Akıl Grubu olarak, 128 yıllık geçmişiyle İzmir’in köklü kuruluşlarından olan İzmir Ticaret Odamızı, bu baskıcı, kavgacı anlayıştan kurtaracağız. Bulunduğu kamusal makamın gücünü sadece kişisel menfaat ve hesapları için kullanan bu zihniyete “Artık yeter” diyoruz.
 
Ortak Akıl Grubu İzmir Ticaret Odamızı kentiyle, kentlisiyle, üyesiyle barışık, katılımcı, çoğulcu, özgürlükçü demokratik bir yönetime kavuşturup İzmir’deki tüm kurum ve kuruluşlarla elele verip gerçek görevi olan üye ve kamu yararına hizmet üretme düzlemine taşıma hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

“Değişime katıl, çözüme ortak ol!”diyerek çıktığımız bu yolda toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere tüm üyelerimizi Ortak Akıl Grubuna destek vermeye çağırıyoruz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Raylarda hayat duracak: Sendikadan dev eylem ve grev
Demiryollarında örgütlü Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), Türk Ulaşım ...
İngilizler Türk zeytinini çok sevdi
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), İngilizlere Türk sofralık ...
Erberk İzmir’e Tursil’i anlatacak
Geliştirdiği yeni formüller ve inovatif ürünlerle hanımların ev işlerindeki ...
 
İTO’da aynı filmin devamı: Demirtaş’tan yine sansür
Başkan Demirtaş Ege TV’ye yine sansür uyguladı, salondan gelen tepkilere ...
Tüpraş'a dev vergi cezası
Tüpraş'a 2009-2010 dönemleri için toplam 103.5 milyon TL vergi ve vergi zıyaı cezası tebliğ edildi.
İTO’da olaylı meclis: Demirtaş’tan ‘pes dedirten’ sansür!
Başkan Demirtaş Ege TV’ye yine sansür uyguladı, salondan gelen tepkilere ...
 
Türkiye’ye bir iyi haber de Standard&Poor’s’tan
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin ...
İTO’da ‘reste rest’: Aztekin ‘adayım’ dedi!
İzmir Ticaret Odası (İTO)'nun 6 Mayıs 2013'te yapılacak olan meclis ve ...
İTB Meclis Başkanı konuştu: Tarihi cezaya ilk yorum
İzmir Ticaret Borsası'nın dünkü meclis toplantısında aldığı tarihi 'Kınama' ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva