HABERLER>POLİTİKA
7 Nisan 2016 Perşembe - 13:48

Delican Yüksel’in Körfez çağrısına ne yanıt verdi?

ÇED krizi tartışmaları tam gaz devam ederken CHP İl Başkan Yüksel’in “Burada Delican da yüzecek… Beraber el ele tutuşalım, atlayalım, yüzelim bir an önce…” sözlerine AK Partili mevkidaşından yanıt geldi.

Delican Yüksel’in Körfez çağrısına ne yanıt verdi?

EGEDESONSÖZ -  İzmir’de Yamanlar’a yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi ile ‘Yüzülebilir Körfez’ projesi kapsamında temizlik için gerekli Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) onayının bir türlük çıkmaması nedeniyle yaşanan kriz devam ediyor.

Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan kentin iki önemli sorununda çözümsüzlüğün bir an önce ortadan kaldırılması için ilgili bakanlara ‘zirve çağrısı’ gelmişti.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican yazılı bir açıklama yaparak bu çağrıya sert sözlerle yanıt verdi ve "Körfez'in çamurunu üstümüze atıp, izi bırakma çabaları işe yaramadı. Sayın Kocaoğlu haksız yere suçlamalarının üzerini örtmek için şimdi diyalog çağrıları yapıyor” ifadelerini kullandı.

Delican’ın bu çıkışının ardından mevkidaşı CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’den “El ele Körfez’e girip yüzme” çağrısı geldi. Yüksel, “Burada Delican da yüzecek… Beraber el ele tutuşalım, atlayalım, yüzelim bir an önce…” ifadelerini kullandı.

BEN İZMİR’E ÜZÜLÜYORUM!

Yüksel’in sözlerini yorumlayan AK Parti İl Başkanı Delican, “Kelamları ile kemalleri birleşmeyince hal böyle oluyor. Olan İzmir'e oluyor. Aylardır bürokratlarıyla kapanıp, vaat ettikleri prosedürü tamamlamak için bir adım atmak yerine; demagoji yapıyorlar. Sayın Yüksel bana üzüledursun, ben İzmir'e üzülüyorum” diye konuştu.

Delican sözlerini şöyle sürdürdü: Her şeyden önce Sayın Kocaoğlu; 'bir eksiğimiz varsa gösterin tamamlayayım' demiyor! Çünkü o eksik onlarca kez gösterildi ama niyetleri tamamlamak değil. ' İlgili üç bakan gelsin zirve yapalım herkes elindekini ortaya koysun, eksik kimde görelim'  diyorlar. Sözünüz, yaptığınız iş bilgiyle desteklenmiyorsa kıymeti yok. Bilmiyorsanız öğreneceksiniz. Eksiği tespit edeceksiniz. Çözümü için yetki ve sorumluluğunuzdaki adımı atacaksınız. İzmir halkını da yanıltmayacaksınız."

BU TAKVİM KENDİLERİNDE DE OLMALI...

Körfez Projesi'ne ilişkin yaşanan süreci en başından itibaren hatırlattığını belirten Başkan Delican, “Anlıyorum ki, Sayın Yüksel konuyla ilk kez benim süreç özetim üstünden haşır neşir oldu. Kamuoyuyla paylaştığımız takvim ana geçişleri içerir. O arada tüm bakanlık ve devlet kurumları ile Büyükşehir Belediyesi'nin tamamlamakla yükümlü olduğu iş süreçleri vardır. Ve ne yazık ki, ipe un serilen yer tam olarak kendilerinin yapmakla yükümlü oldukları işle ilgilidir” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı, “Alaattin bey, bu denli krize dönüştürdükleri bir konunun ayrıntılarını neden benden öğreniyor hem. Eminim bu çalışmaların ve yazışmaların takvimi Büyükşehir'in bürokratlarında, arşivlerinde de vardır." diyen Bülent Delican şöyle devam etti; " İzmir Körfezi'nde hep birlikte yüzeriz yüzmesine de; asıl önce yetkilerindeki adımı atıp atmayacaklarını itiraf etsinler  çözelim ve projeyi başlatalım. Alaattin Bey bana üzülüyorlarmış. Üzülmesinler. Biz, kulaktan dolma bilgilerle halkın karşısına çıkmamak için dersimize çalışıyoruz. Kendilerine de üzülmesinler; işleri zor. Ne yazık ki, liderlerinin yarattığı ahlaki krizler hepsinin kafasını yeterince meşgul ediyor. Ama biz İzmir için gerçekten üzülüyoruz” ifadelerini kullandı.

HALKIN KAFASINI ÇORBAYA DÖNDÜRDÜLER...

Delican şunları kaydetti: Aylarca 'raporumuzu vermiyorlar, bizi engelliyorlar' deyip, birden diyalog mesajları vermeye başladılar. Çark ettiler, İzmirli ile dalga geçer gibi gayet net olan bir eksiği tamamlamak yerine bizi kin gütmekle, düşmanlıkla suçladılar. Şimdi de 'hadi birlikte yüzelim' diyorlar. Evet, birlikte yüzelim. Tetkiklerinizi yaptırınız, raporunuzu alınız yüzelim. Bu hayati eksiği tamamlamamakta ısrar edecekseniz itiraf ediniz. Halkın kafasını çorbaya döndürdünüz. Eminim İzmir halkı "Ne ÇED'i bu" diye soruyor.

Çünkü, projeyle ilgili bilgi almak ve vermek yerine; kamu oyunu oyalama, AK Parti'ye güvensizliği körüklemekle meşguller. Aylardır İzmir'e hizmet edecek dev bir projeyi, kendi siyasi argümanlarına çevirdiler. Bu taktikleri gerçekten kabak tadı verdi.

Delican; konuyu yakından takip ettiğini hatırlatarak demagoji ya da siyasi atraksiyon içeren saldırı niteliğindeki açıklamalara yanıt vermekten yorulduklarını söyledi.

Bundan böyle; İzmir halkını Körfez başta olmak üzere, tüm projelerle ilgili etraflıca ve birebir bilgilendireceklerini belirten Başkan Bülent Delican, buna asıl sorunun kendilerinden kaynaklı olduğunu unutturup insanların kafasını bulandırdıkları ÇED meselesi ile ilgili bir kamuoyu yoklaması ile başlayabileceklerini ifade etti.

 
Parka giderken vurulan 2 yaşındaki çocuk öldü
 
İstismarda korkunç tablo!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 7 Nisan 2016 Perşembe 15:45

körfeze çed yoksa, izmir limanını da satamayacaksınız, maliye, liman parasını kullanamayacak demektir

Yorumu oyla      11      5  
bülent ışık 7 Nisan 2016 Perşembe 15:29

Ankara ve İstanbul'a yaptığınız metro hatlarının ne kadarı İzmir'e yaptınız ?

Yorumu oyla      11      5  
Ziya Kumcuoğlu 7 Nisan 2016 Perşembe 14:50

Boş boş konuşmayın, elnizde ne belge varsa, hangi belge eksikse söyleyin. İzmir'liyi aptal yerine koymayın.

Yorumu oyla      11      5  
Volkan 7 Nisan 2016 Perşembe 14:20

Ced raporu sizin bakanliginizda is sizde bitiyo basit.nasilki konak tuneli ced dışı birakildiysa yada calik holdingin ruzgar tribunleri icin ced 2 gunde verildiyse korfez icin neden zorluyosunuz hep engelsiniz!!!boyle yaptikca izmirde size oy yok!!!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Maalesef geç fark ettik!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkenin ve milletin emrinde olan adeta yerli ve ...
MHP İzmir’de o başkan imzasını geri çekti!
MHP’de 1 Kasım seçimleri sonrası parti içinden yükselen kurultay sesleri ...
İzmir’de caddenin iki yanında CHP-AK Parti kapışması!
Kılıçdaroğlu’nun Bakan Ramazanoğlu hakkındaki sözlerine tepki için slogan ...
 
Flaş! Bakan'dan Kılıçdaroğlu'na dava
Bakan Sema Ramazanoğlu, kendisine yönelik sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu'na ...
CHP Konak’tan il müdürlüğüne siyah çelenk!
CHP Konak İlçe Başkan ve yöneticileri, İzmir'de Aile ve Sosyal Poltikalar ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert sözler!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı hakkındaki ...
 
CHP’de Aliağa krizi: Acar’a destek veren 3 isme disiplin resti!
CHP’li ilçe eski yöneticileri Nurcan Genç, Cihan Pazarcı ve Demet Akdoğanoğlu, ...
Bakan Bozdağ açıkladı: YSK'ya sınır geliyor!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ...
AK Kadınlar’dan Ankara çıkarması
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve ak kadınlar Ankara’ya ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva