HABERLER>POLİTİKA
22 Haziran 2016 Çarşamba - 10:16

Delican İzmir’e büyük müjdeyi verdi, Kocaoğlu’na çattı!

AK Parti İl Başkanı, Büyükşehir Belediyesi’nin eksikleri tamamlamasının ardından dosyayı teslim etmesi sonrası yapılan incelemeler neticesinde ‘Yüzülebilir Körfez’ Projesi’nin önünü açacak onayın çıktığını açıkladı. Müjdeyi veren Delican’ın hedefinde başkan Kocaoğlu yer aldı.

Delican İzmir’e büyük müjdeyi verdi, Kocaoğlu’na çattı!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yüzülebilir Körfez’ Projesi kapsamında Dip Tarama ve Liman Verimliliğinin Artırılması işlemi için Ankara kapısında yıllardır beklediği onayda müjdeyi AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican verdi. 

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Başbakan Binali Yıldırım’la temaslarının ardından önü açılan Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yeniden teslim edilen dosya İnceleme Değerlendirme Kurul Toplantısı’nda incelendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez taramasında çıkartacağı çamurlardan açıkta oluşturacağı adalar arasındaki su sirkülasyonu için istenen üniversite raporunu da dosyaya eklemesinin ardından kurulun ÇED için onay verdiğini açıkladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısı ile ÇED müjdesini açıkladı. AK Parti olarak İzmir’e hizmeti için çalıştıklarını söyleyen Delican Başkan Kocaoğlu’na yüklendi.

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK
Bülent Delican, toplantıya “İzmir’de siyasi manipülasyon aracı olarak kullanılmaya çalışılan bir proje hakkında açıklamada bulunacağız” sözleriyle başladı. 

2011’den beri günümüze kadar gelen süreç hakkında madde madde bilgi veren Delican, “ÇED sürecinin uzatılması, 18 aylık geçen sürecin yeniden başa döndürülmemesi için oldu. Çünkü ÇED 18 ayda bitirilmesi gerekiyor. Bunu İZSU yapamadı. İstenilen belgeleri zamanında getiremedi. CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel süreci ‘Bülent Delican’dan takip ediyorum’ diyerek bunu siyasi olarak kullanmaya çalıştı. Biz de açıkladık. Biz, Büyükşehir ile İZSU'nun üzerine düşen görevi yapmasını istedik. Biz de onlara 'beraber gider raporu Ankara’dan alır getiririz' demiştik. Sözümüzü tuttuk. Ve sonunda bakanlıktan olumlu görüşü aldık” dedi.

BÜYÜKŞEHİR ORTAK POJEYİ SAHİPLENMEYE ÇALIŞTI
Delican, “2 buçuk yıldır Kocaoğlu tarafından manipüle edilen süreçte sona gelindi. ‘İzmirli’den ne istiyorsunuz, İzmir’e gareziniz mi var?’ gibi sözlerle bir algı yaratılmaya çalışıldı. Büyükşehir ortak projeyi sahiplenmeye çalıştı. Sanki Körfez Projesini Büyükşehir yapmak istiyor,  AK Parti engellemeye çalışıyor algısı yaratılmaya çalışıldı. ÇED süreciyle ilgili 16 Haziran’da yapılan değerlendirme toplantısında her konuda anlaşıldı, hiçbir sorun kalmadı.  Kararın önümüzdeki hafta valiliğe gelmesini bekliyoruz. Karar 10 gün askıda kalacak“ ifadelerini kullandı.

KÖRFEZİ TEMİZLEDİĞİMİZ GİBİ MAZERETLERİ DE TEMİZLEYECEĞİZ
Başbakan Yıldırım’ın katkısı üzerinde duran Delican, “Bu süreçte Sayın Başbakanımızın büyük bir katkısı var. ‘Yıldırım’ hızıyla bu işe de müdahale etti sağ olsun. ÇED onayının bir an önce verilmesine önayak oldu. Buradan kimse siyasi malzeme çıkarmaya çalışmasın. Bu sürecin ne kadar gereksiz olduğunu gördük. Mesele İzmir olunca biz kesinlikle hep şunu söyledik;  ‘gelin beraber hareket edelim sorunları beraber çözelim.  İzmir’e ne yapılacaksa yanınızda olacağız dedik. Körfezi nasıl temizliyorsak İzmir’deki mazeretleri de öyle  temizleyeceğiz. İzmir mazeretler kenti olmayacak. İzmir’deki bu kısırdöngüyü değiştireceğiz” şeklinde konuştu.

KOCAOĞLU HİCAP DUYACAK 
Delican, “ÇED süreci kentin gündemini gereksiz yere çok oyaladı. Bu süreci manipüle ederek kenti ötekileştirmeye çalışan Kocaoğlu, Başbakan Yıldırım ve bakanlarımızın kararlılığın ve desteğini gördükten sonra yaptıklarından hicap duyacaktır. Biz Binali Yıldırım ile yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Kendisi de Binali Yıldırım’ı desteklediğini söylemişti teşekkür ediyoruz. Sen ben kavgasını bırakalım İzmir’de beraber iş yapalım” diye konuştu.

YAMANLAR GÖNDERMESİ
Körfez tartışmasıyla birlikte köy malları ve çöp krizine de gönderme yapan Bülent Delican, “Bu algı operasyonunu daha önce köy mallarında denediler. İl Başkanlığı olarak manipülasyonu önledik.  Çok net bir şekilde süreci anlatarak sonuca gittik. Yamanlar’da da yine bizi suçladı. Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu İzmir’e gelerek müjdeyi verdi. Şu an bir dava sonucu durmuş durumda. Korkarım onu da bizden bilecekler.  Bir an önce yargı engelini de aşıp vahşi depolama yerine yeni bir katı atık bertaraf tesisi çalışmaların yapılması lazım” dedi.

ORTAK ÇALIŞMAYA HAZIRIZ
Delican sözlerini şu sözlerle sonlandırdı: “Bizler İzmir sevdalısıyız. Ne bizim ne Başbakanımız Binali Yıldırım’ın İzmir’e bir garezi yok. Biz çocuklarımızla girebileceğimiz bir körfezi hayal ediyoruz. Bunun için her zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmaya hazırız. Önemli olan İzmir’dir. 9 Eylül’de İzmir’i kazanırken ne AK Parti,  ne CHP, ne MHP vardı. İzmir’de algı duvarlarını yıkıp hizmet edeceğiz.“

 
TRT’de Terim’i eleştiren profesör meydan okudu!
 
CHP’li Sertel’den eski hakem İhsan Türe’ye ziyaret
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim yüncü 23 Haziran 2016 Perşembe 04:42

İnanılacak gibi değil. Yıllardır neye beklettiler? İzmirli'ye müjde olarak verdikleri haberi bir siyasi parti mi vermeli. Şaşkınım...

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 22 Haziran 2016 Çarşamba 12:06

Syn Delican, oncelikle bir duhulunuz olduysa izmir' li olarak cok tesekkur ederiz .Ancak bu olay gosterdi ki ulkemiz artık bir parti devletine donusmustur.. Peki, parti devletleri ne kadar demokratik olabilir?

Yorumu oyla      11      5  
22 Haziran 2016 Çarşamba 11:34

"KÖRFEZİ TEMİZLEDİĞİMİZ GİBİ MAZERETLERİ DE TEMİZLEYECEĞİZ" denmiş. Büyük kanalı , arıtmaları yapan büyükşehir, yine körfeze kanal açacak büyükşehir ama temizleyen siz mi olacaksınız? Ortak proje içinde liman yolunu derinleştirme işlemini TCDD yapacak. Kanal projesini büyükşehir.

Yorumu oyla      11      5  
22 Haziran 2016 Çarşamba 11:03

Daha düne kadar İlknur Denizli katı atık tesisini "yaptırtmam" diye ortalıkta geziyordu. Orman Bölge Müdürlüğü de onay vermem diyordu, millet tepki gösterince onayı verdiniz. 😀

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Altıok ‘2.Kuito’ vakasını Meclis’e taşıdı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, 19 Haziran ...
MHP’de deprem: Bahçeli çok önemli ismin istifasını aldı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli uzun yıllardır en yakınında bulunan isimler ...
Yüksel’den dava sorusuna yanıt: Örgüt neden katılmadı?
Başkan Karabağ’ın ‘rüşvet ve irtikap’ suçlamasıyla yargılandığı davaya ...
 
Meclis tatile girmeyecek
Genel Kurul, 1 Temmuz'da tatile girmeyerek çalışmalarına devam edecek.
Delican’dan ‘Körfez’ müjdesi: ÇED onayı tamam!
AK Parti İl Başkanı, Büyükşehir Belediyesi’nin eksikleri tamamlamasının ...
Kurtulmuş'tan 'Firuzağa' tepkisi: Tam bir IŞİD kafası!
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İstanbul Firuzağa'da Koreli bir işletmeciye ...
 
CHP’li Yücel’den AK Partili Doğan’a: Ne çektin be!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özel İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
AK Partili Kaya'dan İzmirli çiftçiye prim müjdesi
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Ankara’dan yaptığı açıklama ...
Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım'a: Senin yeni mi haberin oldu?
CHP lideri Kılıçdaroğlu, bazı belediyelerin terör örgütüne lojistik destek ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva