HABERLER>POLİTİKA
31 Temmuz 2019 Çarşamba - 10:37

Danışma Kurulu’nda kriz: Hainlik yaptın!

CHP Menderes İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen danışma kurulu toplantısında İzmir eski Milletvekili Musa Çam ile Menderes eski Belediye Başkanı Ergun Özgün birbirine girdi. İkili arasında “partiye ihanet ve hain” tartışması çıktı. Öte yandan mevcut Başkan Mustafa Kayalar, AK Partili eski Başkan Bülent Soylu’dan aldığı akaryakıt bağışını açıkladı.

Danışma Kurulu’nda kriz: Hainlik yaptın!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Başkanlığı’nın koordinasyonunda başlayan ilçe danışma kurulu toplantıları sürüyor. Parti yöneticileri, belediye başkanları ve konuk milletvekillerinin katıldığı ilçe danışma kurullarında seçim sonrası yapılanmalar ve belediyelerin durumu ile örgüte yönelik çalışmalar masaya yatırılıyor.  Oldukça hareketli olan CHP İzmir İl Örgütü’nün Menderes’te düzenlediği danışma kurulu toplantısında tartışma çıktı.

Danışma Kurulu’na katılan CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam, isim vermeden salonda bulunan eski Belediye Başkanı Ergun Özgün’ü topa tuttu. Çam, “Biz yıllardır partimize çalışıyoruz. Önseçime, eğilim yoklamalarına girdik. Hep birinci ya da ön sıralarda yer aldım. Partim beni bu kez milletvekili yapmadı ama küsmedim, kırılmadım. Hiç partiye ihanet etmedim. Biz partimizi satıp başka yerlere de gitmedik. Parti yanlış ya da eksik karar vermiş olabilir ama hiç kızmadık” dedi.

Konuşmanın ardından söz isteyen Menderes eski Belediye Başkanı Ergun Özgün, Çam’ın sözlerini “sataşma” olarak nitelendirirken cevap hakkı doğduğunu belirtti. Özgün, “Sayın Musa Çam benim partiye ihanet ettiğimi söylüyor. Böyle bir şey yok. Biz kendisinin seçim dönemlerinde Menderes’e nasıl geldiğini, hangi sokaklarda çalıştığını ve gizli gizli kimlerle pazarlıklar yaptığını çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Özgün’ün sözleri üzerine salondaki gerilim artarken Musa Çam bu kez, “Partide milletvekilliği, belediye başkanlığı yapıp da aday gösterilmeyince başka partiye giden ahlaksızdır. Bunu yapan da haindir. Sen aday gösterilmeyince bağımsız aday oldun ve seçimi senin yüzünden kaybettik” diye bağırdı.  Tartışma, divanda bulunan isimlerin araya girmesiyle yatıştırıldı.

BAŞKAN’DAN AKARYAKIT AÇIKLAMASI
Partinin 2014 yerel seçim adayı ve eski İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın da konuşma yaptığı danışma kurulu toplantısında mevcut Belediye Başkanı Mustafa Kayalar hakkındaki iddiaları yanıtladı. Kayalar, AK Partili bir önceki dönem belediye başkanı olan Bülent Soylu’dan belediyeye alınan akaryakıt bağışı konusuna açıklık getirdi. Kayalar, “Göreve geldiğimizde belediyenin borçları içinden çıkılamaz haldeydi. Sistem yürüyemez hale gelmişti. Herkesten bağış aldık. Bunu kendime değil belediyeye aldım. Hepsinin kaydı, belgesi var. Otel işletmecileri, inşaat şirketleri de bağışlar yaptı. Menderes genelinde 3 milyon TL’lik bir bağış aldık. Eski Başkan Bülent Soylu’nun da kardeşi üzerinden yaptığı inşaatlar vardı. O da müteahhit olarak bağış yaptı. Biz, eski başkandan 10 ton akaryakıt bağışı aldık” dedi.

Başkan Kayalar, Menderes Belediyesi’nin aldığı bağışların karşılığında hiç kimseye ayrıcalık tanınmadığını, iltimas geçilmediğini de sözlerine ekledi. 

NE OLMUŞTU?
İlçe Danışma Kurulu toplantısında gerilime neden olay 2014 yerel seçimleri öncesinde gerçekleşmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun genel merkezdeki görüşmesinde o dönem 15 yıldır belediye başkanlığı yapan Ergun Özgün'ün ismi çizilmiş yerine Ahmet Pala aday gösterilmişti. Partiden istifa eden ve bağımsız aday olan Özgün ise seçimde 7 binin üzerinde oy almıştı. CHP içinde yaşanan bölünme ve çatlak nedeniyle AK Parti'nin adayı Bülent Soylu sadece 400 oy farkla seçimi kazanarak başkanlık koltuğuna oturmuştu. Aradan geçen zamanda Özgün partiye alınmadı ve başvuruları kabul edilmedi. Ta ki, Kocaoğlu yeniden aday gösterilmeyince Özgün, 2019 yerel seçimleri için Menderes'ten CHP Aday adayı oldu fakat aday gösterilmedi. Parti, 2019'da sandığa şimdiki başkan Kayalar ile gitti. Kayalar, rakibi AK Partili Soylu'ya 7 bin oy fark atarak başkanlık koltuğuna oturdu. 

 
Ülke şokta! 32 kişi hayatını kaybetti
 
Narlıdere Zabıtası 63. yılı kutladı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halk adami 3 Ağustos 2019 Cumartesi 08:25

Bunlar yaşlanırken sayin ergun ozgun bey bulent soysusunla pazarlik yapım menderessi akp peşkeş çekilmiştir simdide hiç bir şey olmamış gibi gelip ben chp üye oldum diyor yok öyle biz 5 yıl neler çektik soysuzla olanda soysuzdur. Ahmet palaya gelince o da yazmayı bıraksın artık okumaya baksın ki fareler ortada cirit atmasın mustafa kayalar başaramazsa hepimiz chp li olarak birdaha karşıdan seyrederiz mesele kayalar meselesi değil chp iktidara tasimaktir .gelin hepbir ötekileştirmeden kayalar be ekibine zaman tanıyalım. Chp liler akp lilerden fasla muhalefet yapıyor. Çok yazık kayalar ise 100 günde 5 milyon para ötesi yaptı ve müthiş çıkış yakaladı fakat nedense hasımızlar hazmedemiyor biraz sabır artık kayalar alan yani saha çalışmalarına halk ile iç içe çalışmalarına başlıyor ekip ve kadro yapısı oturuyor şimdi hizmet zamanı dedikoduyu bırakın chp liler çalışmaya devam .

Yorumu oyla      4      5  
Halk adamı 1 Ağustos 2019 Perşembe 12:06

Ergun özgün bu memlekette en büyük kötülüğü yapmıştır. Hızınızı alamadı sim dide kayaların adamlarına giydiriyor.

Yorumu oyla      4      5  
Plancı 1 Ağustos 2019 Perşembe 00:32

Helal olsun Musa Çam, adamsın bu saatten sonra muhtar adayı olur belki.

Yorumu oyla      4      5  
Neşe Doğrusöz 31 Temmuz 2019 Çarşamba 18:34

Ergun Özgün 2014 seçimlerinde çok doğru bir karar vererek seçime girmiştir. Genel merkezlerde dönüp kendilerini yargılasın,Makam koltuklarını bırakmamakta fazla ısrarcı olmasınlar. Halka kulak versinler,halk için çalışsınlar...

Yorumu oyla      4      5  
Menderes2 31 Temmuz 2019 Çarşamba 15:26

7000 bin oy yapılan ittifakla oldu. Chp ye yazılamaz.

Yorumu oyla      5      6  
Recep kalkan 31 Temmuz 2019 Çarşamba 15:02

Buda gösteriyorki iyi partinin yoklugunda kan kaybı yaşanıyor

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Gençlik Kolları Seferihisar'da kampta
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve CHP Seferihisar İlçe Gençlik ...
MGK Bildirisi'nde 'Barış Koridoru' vurgusu
MGK Bildirisi'nde "(Suriye) Bütün gücümüzle bir 'Barış Koridoru'nun inşası ...
MHP’li eski Başkan Karataş’tan Soyer’e şok çıkış: Yumuşadın mı?
MHP İzmir İl eski Başkanı Karataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’i ...
 
Bakan Albayrak'tan bayram tatili ve kredi faizi mesajı
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, faizde indirim sürecine girildiğini ...
CHP’de dev zirve: İl Başkanı Yücel, belediye başkanlarına neler söyleyecek?
İzmir İl Başkanı Yücel’in çağrısı üzerine gerçekleşecek başkanlar zirvesinin ...
Yücel mevkidaşı Kaftancıoğlu’nu ağırlayacak
İstanbul yerel seçimlerinde İmamoğlu’nun kazandığı başarının en büyük ...
 
CHP’li Sındır: Milletvekilliği görevimi yerine getiremiyorum!
İzmir Milletvekili Sındır, EBSO meclisine konuk oldu ve yaptığı açıklamada, ...
AK Partili Çiftçioğlu’ndan Başkan Tugay’a ‘100 günlük’ eleştiri: Sözlerini hemen unuttu!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, görev süresinde 100 ...
CHP'li Sındır’dan elektrikli traktör çıkışı: Acilen kamuoyunu aydınlatın
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türkiye’nin İlk Yerli Elektrikli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva