HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Haziran 2015 Cuma - 13:33

Dalgıç’tan Çeşme’de 'fahiş fiyatlara' ilginç tepki: Çare sardalya!

Turizm cenneti Çeşme’de bu sezon gündeme gelen yüksek konaklama ve yiyecek fiyatları ile ilgili tartışmalar sürüyor. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ortalıkta dolaşan faturaların kime ait olduğunun bilinmediğini ifade ederken, “Bana getirsinler eğer esnaf ise bizzat kendim gidip soracağım” dedi. Dalgıç, her bütçeye uygun mekanın olduğunu belirtirken, “Beach Clup’te ıstakoz yüksek olabilir. Ben sardalya yiyorum” dedi. Çeşme’de uzun yıllar esnaf odası başkanlığı yapan Mustafa Cenger de serbest piyasada fiyat ayarlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Dalgıç’tan Çeşme’de  fahiş fiyatlara  ilginç tepki: Çare sardalya!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Turizm bölgelerinde yaşanan yüksek fiyatlı konaklama ve yiyecek-içecekler nedeniyle yaşanan tartışmalar sürüyor. Bir dönem Bodrum’un gündeme geldiği yüksek fiyat eleştirilerinin odağına bu kez İzmir’in turizm cenneti Çeşme oturdu. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Çeşme’deki yüksek rakamlar yeniden gündeme geldi.
 


Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, sosyal medya başta olmak üzere birçok yerde yazılan ‘yüksek fiyat ve adisyon fişleri” nedeniyle açıklamalarda bulundu. Dalgıç, “Birincisi gündeme gelen yüksek rakamların Çeşme’de hangi esnafa ait olduğu belli değil. Bir altı ve fişin hangi mekana ait olduğunu bile bilmiyoruz. Sürekli Çeşme’de mekanları dolaşan bir kişi olarak söylentilerin abartılı olduğunu düşünüyorum. Çeşme’de her bütçeye göre yiyecek ve içecek var. Eğer gidip bir beach clupte istakoz yerseniz fiyatı tabi ki yüksek gelebilir. Bu tür mekanların sayısı da zaten çok az... Benim gibi sardalya yediğinizde ise hiçbir sorun kalmaz. Çeşme’de esnaflarımızın olduğu yerde bir sorun yok. Eğer bu yüksek rakamlı ortalıkta dolaşan adisyonların kime ait olduğunu söylesinler bizzat belediye başkanı olarak o mekana gideceğim. Ne altı ne de üstü olmayan, sadece belli fiyatların bulunduğu kağıtlar üzerinden eleştiri yapmak doğru değil. Eğer bir şikayet söz konusuysa muhatabı biziz… Biz de burada yaşıyoruz” dedi. 
 
MÜDAHALE YETKİMİZ YOK
Başkan Dalgıç, fiyatların serbest piyasa ekonomisine göre belirlendiğini ifade ederken belediyenin müdahale yetkisi de bulunmadığını söyledi. Dalgıç, “Bir mekanın sadece fiyatları yazma zorunluluğu var. O fiyatların üzerine çıkarsa ancak onu sorarız. Serbest sistemde bir dondurma bir lira da olabilir 25 lira da olabilir. Buna kimse bir şey diyemez. Siz de bütçenize uygun yerlere gidip hizmet alabilirsiniz.  Bizim denetim yetkimiz hijyen başta olmak üzere bazı konulardadır ama fiyata karışamıyoruz” dedi.


 
SEZON UZATILMALIDIR
Çeşme’de 10 yıl süre ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevinde bulunan Mustafa Cenger ise eleştirilerin abartılı olduğunu söyledi. Cenger, “İlçede her bütçeye uygun fiyatlandırma var. Bazı lüks denilebilecek yerlerde bu hizmetler yüksek rakamlara veriliyor olabilir. Ama oraya giden ve parasını ödeyen de bu fiyatlandırmadan zaten memnun. Çarşıda bir iki liraya dondurma yiyebileceğiniz yerler var. Ne oda ne de belediye fiyatlandırmaya müdahale edemiyor. Böyle bir sistem de yok” dedi. Cenger, Çeşme’deki turizm sezonunun bir yıla yayılması halinde fiyatlarda düzelmeler olacağını söylerken bazı yerlerde rakamların yüksek olmasını sezonun bir iki aya sıkıştırılmasına bağladı.

 
Buca’da karne hediyesi Çeşme tatili
 
Karabağlar’da ‘uyuşturucuya hayır’ yürüyüşü
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 27 Haziran 2015 Cumartesi 10:03

snob tüketimi teşvik edip mümkün olduğunca orta ve düşük gelir seviyesindeki insanları uzaklaştırarak karlarını tavana vurduruyorlar. Oraya giden "seçkin" insanlar da ödedikleri hesaplarla övünecekler, fiyatlar düşerse elit kesim elini ayağını çeker maalesef durum böyle.

Yorumu oyla      11      5  
çesme 27 Haziran 2015 Cumartesi 07:46

Çesmede anlayış şu:3ay çalışıp 9 ay yatıyoruz bu nedenle 3 ayda kazıklayabildiğim kadar kazıklalayım sonrası Allah kerim. Allah aşkına Alaçatı'da bir çay icebilirmisiniz. Ildır-Çeşme dolmuşlarının fiyatlarına bakin.Izmir'de aynı mesafe 2-2,50 TL iken çeşmede 5-6 TL Restoran fiyatlarini belirtmiyorum bile.Haşlanmış mısır Izmirde 1,5 - 2 TL iken Çeşmede 5-6 TL den aşağı değil

Yorumu oyla      12      5  
İzmirli 26 Haziran 2015 Cuma 18:33

Bence o fiyatlar az bile başka turizm bölgeleriyle kıyaslamak lazım herkes hesap yapıyor o işletme kimbilir ne zorluklar çekiyordur hizmet sektöründe çok elaman lazım elektik,su,kira,stopaj,ssk,dolaylı olarak 48 çeşit vergide cabası

Yorumu oyla      13      8  
26 Haziran 2015 Cuma 15:19

fiyatları kapının önüne görünecek şekilde yazma zorunluluğu getirin.tabelaya rağmen süpriz fiyat isteyenlere kapatma uygulayın.bence hallolur.

Yorumu oyla      26      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da karne hediyesi Çeşme tatili
Buca Belediyesi’nden yaz tatiline çıkan çocuklara sürpriz bir hediye geldi. ...
Bornova’da 5 bin kişilik kişisel gelişim şöleni!
Bornova Belediyesi’nin personeli arasında yaptığı ankette en çok istenen ...
Sakin Şehir’de can dostlara 5 yıldızlı yuva
Seferihisar Belediyesi, Türkiye için örnek olacak sokak hayvanları yuvasını ...
 
Bölge Müdürü’nden flaş açıklama: Konak Tüneli kapatıldı mı?
Başbakan Davutoğlu tarafından genel seçim öncesinde açılan Konak Tünelleri’nde ...
Urla'da birlik iftarı: Vali Toprak da katıldı
Urla Kaymakamlığı ve Urla Belediyesi ev sahipliğinde İskele Urit Restoran’da iftar düzenlendi.
Karşıyaka’da Ramazan bereketi: 5 bin kişilik iftar
Ramazan Ayı’nın bereketini ve bolluğunu vatandaşların sofrasına taşıyan ...
 
İEKKK’da gündem fuar: Başkan’dan ‘temas’ raporu
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nda konuşan Başkan Kocaoğlu, ...
Bergama'da ipekböcekçiliği yüzleri güldürmeye başladı
Kırsal kalkınmayı destekleyerek üreticiye ek gelir sağlamayı ve istihdam ...
Belediye'den personele 'tek tuşla Menderes' eğitimi
Menderes Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı ’nın desteğiyle yürüttüğü ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva