HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2012 Pazartesi - 15:25

Dağ’dan Kılıçdaroğlu’na: İzmir Türkiye gibi olsa…

İzmir’e gelerek iki gün boyunca temaslarda bulunan ve ilçe belediyelerin açılışlarına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının yankıları devam ediyor. Parti örgütü genel başkanın ziyaretinden memnun kalırken yaptığı açıklamalara ilk cevap AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan geldi. Dağ “Kitaplık restorasyonunu üst düzey belediyecilik sanıyorlar” dedi.

Dağ’dan Kılıçdaroğlu’na: İzmir Türkiye gibi olsa…

İZMİR - Aylardır İzmir’e gelmekten çekinen, çevre illere giderken yol üstünden İzmir’e el sallayıp geçmekle yetinen Kılıçdaroğlu’nun 2 günlük İzmir gezisi ne yazık ki İzmir açısından son derece sönük kaldığını ifade eden Dağ “Açılışlar yapmaya gelen Kılıçdaroğlu, İzmir’de 4-5 ilçe gezmiş, partili belediye başkanlarının yapmış oldukları bir kaç düğün salonunu, pazaryerinin açılışını yapmıştır. Hatta bu ziyaret o kadar vahim bir hal almıştır ki, belediyenin yıllardır hiçbir hizmet üretmediği ilçelerde programın boş olmaması adına temel atma törenleri yapılmıştır. 13 yıldır İzmir’i yönettiğini zanneden bu zihniyet, 300 araçlık otopark yapımını, Pazar yerlerinin ve kent müzelerinin düzenlenmesini, kitaplık restorasyonunun üst düzey belediyecilik olduğunu zannedip, kendilerine methiyeler düzmekteler” diye konuştu.

- Şengül: Kocaoğlu ancak bizden ders alır...
 
PARTİ İÇİ HUZURSUZLUK VAR
İzmir’de belediyenin birkaç yıldır uyguladığı süt projesinin, yeni bir proje gibi üçüncü defa imza töreninin yapılmasının da CHP’nin İzmir’de ne kadar zor duruma düştüğünün en somut örneği olduğunu ifade eden Dağ, “Açılışını yaptığı projelerin ilçe belediyelerine ait olmasına rağmen, Kılıçdaroğlu’nun gittiği her yerde Kocaoğlu’nu övmesinin de parti içi ayrı bir huzursuzluğa neden olması, bizleri hiç şaşırtmadı. Açılışı yapılan bu projelerin hiçbiri, İzmir’in temel sorunları ile yakından ilgili değildir ve bu sorunların hiçbirine de kalıcı çözümler üretemeyecektir. Üzülerek söylüyorum ki, İzmir’de vatandaşın günlük yaşamında kolaylık sağlayacak, İzmir’e rahat bir nefes aldıracak bir projenin ne açılışı yapılmış ne de temeli atılmıştır. Ayrıca bu kadar ufak projelerin açılışlarının içerisinde büyükşehir belediyesinin hiçbir projesinin olmaması da enteresan bir durumdur. Öyle bir program düşünün ki ilçe belediyelerinin yaptığı pazaryeri, düğün salonu açılıyor, Büyükşehir’in ise kayda değer tek bir açılışı yok” dedi.

TÜM TÜRKİYE İZMİR OLSA…
Açıklamasında “Kılıçdaroğlu neyin özlemi içerisinde, nasıl bir şehir hayali ve ufku var, bizler anlayamadı” diyen Dağ, “Tüm Türkiye’nin İzmir gibi olması özlemi içerisinde olan sayın Kılıçdaroğlu’na şunu hatırlatmak isterim ki Tüm Türkiye İzmir gibi olsa, Bugün Türkiye hala metro ile hızlı trenle tanışamamış olurdu. Tüm Türkiye İzmir gibi olsa, Bugün Türkiye’nin her yerinde gecekondu yığınları olur, modern şehirlerle tanışamamış olurdu. Türkiye’de turizm bu noktalara gelemezdi. Bugün Türkiye hala modern cadde ve meydan düzenlemeleri tanışamamış olur, bir çok şehirde şehir içi ulaşım imkansız hale gelirdi. Bugün Türkiye hala modern deniz taşımacılığı ile tanışamamış olurdu. Bugün Türkiye hala içine kapanmış, dış dünyadan bir haber, dünyada ki yenilikleri takip edemeyen, bitmeyen proje çöplüğü haline gelen bir ülke olmaktan öteye geçemezdi. İzmir gibi olması hayalinde olan sayın Kılıçdaroğlu’na ve CHP İzmir Milletvekillerine özellikle şunu tekrar tekrar sormak istiyorum. Türkiye’nin tüm şehirleri İzmir gibi olsa, teröristlere iyi çocuklar, arkadaşlar diyen Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’e sahip çıkmaya devam eder misiniz? Hakkari’de BDP ile anlaşarak yaptığınız ve bir tek Türk bayrağını dahi sallayamadığınız mitingleri yapmaya devam eder misiniz? Aklı sıra doğudan oy alabilmek için BDP’nin siyaset anlayışını benimseyen kişileri milletvekili yapmaya devam eder misiniz? Terörist elebaşına özgürlük adına yapılan açlık grevi eylemlerine destek vermeye devam edebilir misiniz? Şunu çok iyi biliyoruz ki, Yeni CHP’nin tek özelliği Hakkari’de başka İzmir’de başka olmasıdır. Türkiye’nin doğusunda başka, batısında başka bir söylem içerisinde olan CHP, bu omurgasız siyaseti ile ne bu ülkeyi ne de İzmir’i bir adım öteye taşıyabilir” ifadeleri kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALİ KEMAL 6 Kasım 2012 Salı 08:57

SAYIN DAĞ BAŞBAKANIN RİZEDE İSTİNAT DUVARINI TESİS DİYE AÇTIĞINI HATIRLATMAK İSTERİM... GULU GULU

Yorumu oyla      12      6  
private35 5 Kasım 2012 Pazartesi 21:53

izmirin zihniyeti değişmedikçe işiniz zor, önce eğitimsizleştirin, sonra denizi doldurun, yıllar sonra sizin olabilir.Amcam süt projesine eski demiş doğrudur, ama sizin vermeyi taahüt ettiğiniz ama daha mart ayında başlayacak projeye büyükşehir eylülde başlıyordu biz dağıtacağız dediniz oda günlük sütten dayanıklı süte ve 0 - 5 yaş grubuna dağıtmaya başladı.Sizin için bu durumu anlaması zor olsa gerek

Yorumu oyla      12      5  
cemil bagatur 5 Kasım 2012 Pazartesi 17:56

yeter artık soz milletin vekilim dogru soyluyo izmir koy zıhnıyetlilerden kurtulacak

Yorumu oyla      15      15  
Ahmet Türkan 5 Kasım 2012 Pazartesi 17:25

İzmir özgürlük demektir keşke tüm türkiye İzmir gibi özgür olsa!

Yorumu oyla      18      6  
Görüş 5 Kasım 2012 Pazartesi 16:47

sanki akp nin bdp ve pkk ile ilgili söylemleri ve yaptıkları birbirini tutuyormuş gibi konuşmuş akplilerin vekili.İzmir i de rahat bırakın ülkeyi de yediniz bitirdiniz milleti...

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZDENİZ’de hem personele hem gemilere operasyon
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı deniz ulaşım şirketi İZDENİZ’de tarihi ...
Kılıçdaroğlu İzmir adayını sahiden açıkladı mı?
‘Yanıtı biliyorsunuz… Güvenimiz tam’ sözleri Kocaoğlu’nun adaylığının ...
Anadol’dan Darbe Komisyonu’na mektuplu ret!
CHP İzmir eski milletvekili Kemal Anadol, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma ...
 
“Türkiye anadilde eğitime hazır değil”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin anadilde eğitim konusunda ...
“Lütfen açlık grevlerini sona erdirin”
Cezaevlerinde açlık grevi yapanların dayandıkları konuların kendi konumlarıyla ...
‘Bütünşehir’ etkisi: Erken seçim rafa mı kalkıyor?
AK Parti Kızılcahamam kampında 2014’te yapılacak yerel seçimlerin 2013’e ...
 
CHP’li Güven ‘sağlıkta imza krizini’ sordu
Prof. Dr. Hülya Güven, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a “Kamu Hastaneleri ...
AK Partili vekillere yurt dışı yasağı!
Başbakan Erdoğan’ın getirdiği yasağın nedeni, muhalefet partilerinin gensoru önergeleri…
Karabağlar’dan AK Parti’ye ‘İnce’ mesajlar
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Karabağlar Belediyesi tarafından Çalıkuşu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva