HABERLER>POLİTİKA
9 Haziran 2022 Perşembe - 07:45

Cumhurbaşkanı'ndan Yunanistan'a gözdağı: Şaka yapmıyorum, kendine gel!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Efes-2022 Tatbikatı "seçkin gözlemci günü" faaliyetlerinin ikinci bölümü sona erdi. Tatbikatta konuşan Cumhurbaşkanı Yunanistan'ın Ege Adalarını silahlandırması hakkında açıklamalarda bulunarak Türkiye'nin bölgedeki haklarını kullanmaktan geri durmayacağını altını çizdi.

Cumhurbaşkanı ndan Yunanistan a gözdağı: Şaka yapmıyorum, kendine gel!

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde gerçekleştirilen Efes Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü son buldu. Seçkin gözlemci günü faaliyetlerinin ikinci bölümü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın beraberinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tatbikat alanına gelmesinin ardından başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım eşlik etti.

Tatbikatı takip edeceği 2 numaralı gözlem yerine gelişinde tören mangasını selamlayan Erdoğan, daha sonra gözlem yerine geçti.

Üzerinde "Cumhurbaşkanlığı forsu" bulunan lacivert mont giyen, Efes 2022 yazılı şapka takan Erdoğan, burada tatbikatı izleyen misafir savunma bakanları ve genelkurmay başkanları ile bir süre sohbet etti.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever'in tatbikata ilişkin verdiği brifingin ardından tatbikat kapsamında hedefler Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından vurulmaya başlandı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ: TSK'DAN İZMİR'DE GURURLANDIRAN TATBİKAT!

Erdoğan buradaki konuşmasında Türkiye'nin ev sahipliğinde 37 ülkeden yaklaşık 10 bin personelin katılımıyla gerçekleşen bu tatbikata destek veren herkese teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Kahraman ordumuz uluslararası görevlere kadar her alanda gösterdiği başarılarla göğsümüzü kabartıyor. Dünyanın en tehlikeli silahlı terör örgütleriyle yürüttüğümüz mücadelelerin eşi benzeri yoktur. Suriye'de DEAŞ'a karşı ilk ve tek harekatı biz gerçekleştirdik. Hem ülkemizin hem de komşularımızın toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına tehdit oluşturan PKK/YPG ile sadece biz mücadele ettik.

SURİYE'YE OPERASYON MESAJI
Sınırlarımızı 30 km derinliğinde bir güvenlik hattıyla koruma hattı kararlılığını hayata geçiriyoruz. Terör örgütlerini sadece bizim sınırlarımızdan uzaklaştırmakla kalmıyor, komşularımızın huzuruna katkı sağlıyor. Terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğimizi, güvenlik hattının eksik kısımlarını tamamlayacağımızı ifade etmek istiyorum.

Hiçbir müttefik ve dostumuzun ülkemizin kaygılarına karşı çıkmayacağını, tercihlerini terör örgütlerinden yana kullanmayacağını ümit ediyoruz. Endişelerimizi anlamaları ve saygı göstermeleri en tabii hakkımızdır.

YUNANİSTAN'A: ŞIMARIKLIK
Böyle kritik bir dönemde Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta ülkemizin uluslararası anlaşmalarına dayalı haklarına tevessül edilmesinden üzüntü duyuyoruz. Bazı Yunan siyasetçiler dünyada eşi benzeri görülmemiş bir pervasızlıkla, akla, mantığa, hukuka aykırı söz ve eylemlerle gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Bunların iç politikaya yönelik şımarıklıkları kaldırmayacağının sayısız örneği önümüzde durmaktadır. Bir kez daha Yunanistan'ı adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uymaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Bu millet bir şey söylerse ardını da takip eder.

Doğu Akdeniz'de ülkemize 2 km'den daha az, Yunanistan'a 600 km'den fazla Meis adası için 40 bin km'lik deniz yetki alanı talebini uluslararası camianın takdirine bırakıyoruz. NATO ve üçüncü ülkelerin alet edilmesi, sonu felaketle bitecek çabanın anlamasının ötesinde değildir. Sayın Miçotakis adalara turistik çıkarmalara yapıyor. Anlamak mümkün değil.

"ULUSLARARASI HAKLARI KULLANMAKTAN GERİ DURMAYIZ"
1999 ve 2006 yıllarında AİHM tarafından mahkum edilen Yunanistan'ın baskıcı tutumuna göz yumulması da çifte standarttır. Konu Türkiye olunca şahin kesilenlerin AİHM'i hiçe sayan, sığınmacılara insanlık dışı muamele yapanları ibretle takip ediyoruz.

Türkiye kimsenin hakkını hukukunu çiğnemez ama kendi hakkını da çiğnetmez. Bu ülke kurulduğu tarihten beri birilerine sırtını dayayarak benzer hamleler yapmıştır. Bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hamlelerden uzak durmasını, aklını başına almasına davet ediyoruz. Kendine gel. Türkiye adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendine tanıdığı hakları kullanmaktan geri durmayacaktır.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise EFES-2022 Tatbikatı'nda şu açıklamalarda bulundu:

Şu anda belirlenen hedeflere ulaşılmıştır. Tatbikatın başarısına önemli katkı sağlayan dost ve müttefiklerimizi kutluyoruz. Yerli ve milli savunma sanayimizin ürettiği silah ve mühimmatların etkisini sahada bir kez daha görmüş olduk. TSK da hudut namustur anlayışı ile hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta, terörle mücadele etmekte, denizlerdeki haklarımızı da korumaktadır. Kahraman ordumuz başta Azerbaycan ve Libya olmak üzere dost ve kardeş ülkelerin haklı davalarında onların yanında yer almaktadır. 

Yunanistan saldırgan politikalarına devam etmektedir. Akla aykırı iddialarını tarihten ders almadan ısrarla sürdürmektedir. Silahlanma çabaları beyhudedir, gereken cevapları vereceğiz. Yunanistan Türkiye Cumhuriyeti'ni utanmadan yayılmacılıkla suçlamaktadır. Bu bir iki yüzlülüktür. 

TATBİKAT SONA ERDİ
Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı 'Efes 2022', Türk Yıldızları'nın gösterisi ve geçit töreni ile sona erdi. Tatbikat sonunda faaliyetlere katılan tüm deniz, hava ve kara unsurlarının olduğu geçit töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da beraberindeki heyetle İzmir'deki İl Danışma Kurulu'na geçmek üzere tatbikat alanından ayrıldı. (DHA)

 
KİTVAK'tan anlamlı defile... Tüm gelir lösemili çocukların!
 
İzmir'de Roma sikkeleri ele geçirildi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sabah akşam Soyer siyaseti 9 Haziran 2022 Perşembe 19:10

Seçim öncesi ver gazı; nasıl olsa aşağıda canlı örneği olduğu gibi yiyen var.

Yorumu oyla      2      3  
Tayyar ÖNDER 9 Haziran 2022 Perşembe 15:57

Yunanlı Dostlarına Laf Söylendiğini Aman Tunç Soyer Duymasın... Alınır Sonra...

Yorumu oyla      6      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç kürsüden Bakan Nebati'ye yüklendi: Yarattığı yoksulluktan utanmıyor!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Enflasyonla birlikte büyümeyi ...
Kılıçdaroğlu, TÜSİAD heyetini kabul etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları ...
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten AP'ye tepki
AK Parti Sözcüsü Çelik, AP'nin raporu ile ilgili, ''Eleştirdiği konularda ...
 
Hacer Taş'a hakaret etmişti... 1 yıllık ihraç cezası!
CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe'ye hakaret ...
Kılıçdaroğlu, İngiliz büyükelçiyi kabul etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi ...
İZDEDA'dan AK Parti'ye 12 maddelik talep!
İzmir Depremzedeleri Derneği (İZDEDA), Dernek Başkanı Haydar Özkan önderliğinde ...
 
Cumhur İttifakı İzmir'de buluşuyor!
Yarın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İzmir’de gerçekleştireceği EFES-2022 ...
CHP İzmir Urla'da toplandı... Kılıçdaroğlu'nun programı netleşiyor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, İl Yönetim kurulu Urla'da ...
'Sürtük' çıkışı: Bu hakareti bir Yunanlı etmedi!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin sözlerine ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva