HABERLER>POLİTİKA
24 Ocak 2022 Pazartesi - 09:03

Cumhur İttifakı'ndan Şükürer'e sert tepki: 'Lordlar meclisi' gereğini yapsın!

İEKKK Başkanı Sıtkı Şükürer’in bir röportajında İzmir’de yaşayan muhacirlere yönelik “İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar” sözlerine hitaben AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “İzmir'in seçilmiş milletvekili olarak, bu sözleri aristokrat özentili bu şahsa misli ile iade ediyorum!” ifadelerini kullanırken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise "Bu seçkinci zata söylenebilecek çok şey var! Ancak; en doğru ve en hak ettiği karşılığı İzmirliler verecektir" dedi.

Cumhur İttifakı ndan Şükürer e sert tepki:  Lordlar meclisi  gereğini yapsın!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’in İzmir’de yaşayan muhacirlere yönelik eleştirilerine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Şükürer’i İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘akıl hocası’ olarak tanımlayan Kaya, “İEKKK Başkanı Sıtkı Şükürer; özellikle mübadelede gelen göçmen hemşerilerimizin aileleri olmak üzere tüm İzmirlilere ağır hakaretlerde bulunmuş. İzmir'in seçilmiş milletvekili olarak, bu sözleri aristokrat özentili bu şahsa misli ile iade ediyorum!” dedi.

Kaya, İEKKK üyelerinin derhal Şükürer için gereğini yapması hususuna dikkat çektiği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bu şahsın, 'lordlar meclisi' olarak tanımladığı İEKKK'nın üyeleri gereğini yapmalıdır. İzmir, seçkincilere ve vesayet heveslilerine asla geçit vermemiştir, vermeyecektir. Bu örnekle, CHP'li Soyer'in İzmir'e ve demokrasiye bakışı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yazıklar olsun!”

HAK ETTİĞİ KARŞILIĞI İZMİRLİLER VERECEKTİR!
Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise konuyla ilgili ‘’CHP'li Soyer'in, İzmir'in ekonomi ve kalkınmasını emanet ettiği akıl hocası Sıtkı Şükürer, aşağılayıcı yaklaşımı ve diliyle Karşıyakalı hemşerilerimizden başlamış, Balkan Göçmenleri’nden devam ederek ağır hakaretler savurmuştur. Bu, eleştiri değil; külliyen horlamaktır!

İzmir'i İzmir yapan; şehrin aydınlık yüzü mübadilleri, Karşıyakalıları ve dâhi Anadolu'nun dört yanından gelmiş insanımızı bu şehrin ‘zararlısı’ ilan eden bu seçkinci zata söylenebilecek çok şey var! Ancak; en doğru ve en hak ettiği karşılığı İzmirliler verecektir.

Soyer‘in danıştığı akıl buysa; demokrasi anlayışı, İzmir sevgisi de tartışma götürmeyecek biçimde yerlerde demektir. Şahsın İzmirlileri aşağılayan sözlerini şiddetle kınıyor; mensubu olduğu kurumlar ve  CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nce derhal değerlendirilmesini bekliyoruz’’ dedi.

ŞAHİN: YAPTIĞI BÖLÜCÜLÜKTÜR!
Şükürer’e bir cevap da MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den geldi. Şahin yaptığı açıklamada:

"Belirli aralıklarla şehir gündemimize “etnikçi ve ayrılıkçı görüşleriyle” oturmaya çalışan bu zevat son yaptığı çıkışla ne olduğunu bir kez daha ortaya koymuş, temeli milli birlik ve bütünlük olan Türkiye Cumhuriyeti’ne saldırma cüretini göstermiştir.

Atamız Mustafa Kemal Atatürk mübadiller için; ‘Muhacirler, kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıdır.” Derken bu zevatın böyle yaralayıcı, böylesine parçalayıcı söz söylemesi tiniyetini ve zihniyetini ortaya koymaktadır. İnsan sevgisi taşıyan, insana değer veren hiç kimse böyle bir söz söyleyemez! Bu sözleri sarfeden birinin nazarımızda PKK bölücülüğünden farkı yoktur! Biz de kendisine Atatürk nereliydi diye sorarız ve Türk milletinin doğulusu batılısı yoktur. Topraklarımız elimizden alınınca orada kalan kardeşlerimiz Atatürk’ ün kararı ile anavatanlarına dönmüşlerdir deriz. Fakat O ne kadar anlar.’

Bu zevat hakkında savcılarımızı göreve davet ediyor, tüm iş dünyasını ve Atatürk sevdalılarını teline çağırıyorum."

ŞÜKÜRER NE DEMİŞTİ?
İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer ile röportaj yapan İzgazete yazarı Gönül Soyoğul’un “Ankara'yı çok güzel anlattınız. Ya İzmir? Hep tepkinizi dile getiriyorsunuz, niye?” sorusu üzerine konuşan Şükürer, İzmir’e sonradan gelen vatandaşlar hakkında şu sözlerle Soyoğul’a yanıt verdi:

“Netice itibariyle tercih ettik geldik buraya. Her şeye rağmen. Demek ki artıları eksiklerinden fazla. Bu kentin mübadeleyle gelen insanları, daha sonra İç Anadolu'dan gelen insanları, daha sonra Doğu ve Güneydoğu'dan gelen insanları, daha sonra başka yerlerden gelen insanlar... Her gelen, her gelen bir daha istisna. En büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente sürekli mütemadiyen ihanet ediyorlar. Dünyanın en büyük lağım çukurunu ben yaratmadım. Bu kentin sonradan gelen bu insanları yarattı. Dünyanın en güzel tarihsel dokusunu yok edip de Çin Seddi gibi Laz müteahhiti kalitesiyle sekiz katlı Çin setlerini bir başkası yapmadı, İzmirli yaptı.

ARSIZ İŞTAHLA YOLLARINA DEVAM EDİYORLAR
Hala her şekilde imkân verdiğin takdirde bir Afrika çekirgesi, bir kımıl zararlısı gibi bugün kentin en münevver kesimi dediğimiz insanlar, bu insanlara desen ki şu 8 kat yerine 13 kat müsaade ediyorum. Üç ay da süreniz var. Üçüncü dakikada burada filizleri çıkarlar. Ama bir yıl sonra kentleşme faziletleri üzerinden, kenti korumak üzerinden mangalda kül bırakmazlar. En mangalda kül bırakmayanlar aynı zamanda onlardır. Efendim evlerinde otururlar, Sahilevleri'ndeki evlerin yasal sınırı yüz elli metrekare, evlerin ortalama metrekaresi bin beş yüz metrekare. Çünkü hepsi korsan bir şekilde yükselmiştir. Arkasından da imar affıyla üç kuruş para verip legalleştirmişlerdir. Otobandaki hız sınırı yüz yirmidir, yüz otuzdur. Hepsi yüz seksenle gider. Kendisinde hak bulur. Çünkü altında Alman arabası var. Yahu netice itibariyle bir toplum nezih, medeni toplum olmanın getirdiği kriterlerin hepsinin farkında olmasına rağmen İzmirliler bunları kendilerine yönelik olarak, bir muafiyet olarak algılayıp soluksuz bir şekilde, geriye doğru yüzyıl içerisinde ihlal ede ede bu kenti hala bitirme konusunda inanılmaz bir arsız iştahla yollarına devam ediyorlar. Benim tepkim bunadır.”

 
İzmir'de bir alan daha koruma altında: Kazdıkça tarih çıkıyor!
 
DSİ'den o ilçeye baraj müjdesi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 24 Ocak 2022 Pazartesi 21:17

Yorumlarında haklı iken durumun sorumlusunu rantçılarla ranta göz yuman yöneticiler olarak göstereceği yerde belli bir kesimi suçlaması doğru saptamaları adeta gölgede bırakmış. Tespitler temelde doğru olmakla birlikte gösterilen hedef ve kullanılan dil yanlış.

Yorumu oyla      5      3  
Yazı değiştirildi mi? 24 Ocak 2022 Pazartesi 16:54

Röportajın burada yer alan “Sahilevleri’ndeki evlerin yasal sınırı yüz elli metrekare, evlerin ortalama metrekaresi bin beş yüz metrekare. Çünkü hepsi korsan bir şekilde yükselmiştir. Arkasından imar affıyla üç kuruş para verip legalleşmişlerdir.” bölümü İz Gazete’nin İnternet sayfasında farklı : “Urla, Çeşme ve benzeri yerlerdeki evlerin yasal sınırına uyan çok azdır. Bilirler ki imar affıyla üç kuruş para verip legalleştirilir.” olarak yer alıyor. Sahilevleri yerine Urla, Çeşme yer alıyor. Hangisi doğru? Bu mu? İnternet sayfasındaki mi? Bu bölüm değiştirildi ise, kim niye değiştirdi?

Yorumu oyla      6      3  
Oğuz Kaan 24 Ocak 2022 Pazartesi 15:49

İlk defa Ak Parti milletvekilleri ile aynı görüşü paylaşıyorum. Bu ne dediğini bilmeyen şahsın tüm görevlerinden istifa ettirilmesi gerekiyor. Ayrıca sayın Cumhuriyet Savcılarına sesleniyorum, halkı kin ve nefret duyguları ile bölmeye kalkışan bu şahı shakkında işlem yapılsın.

Yorumu oyla      9      3  
Mübadillerle derdi neymiş? 24 Ocak 2022 Pazartesi 12:59

Bu arkadaş her fırsatta mübadillerle uğraşır. Sanki Kordon'daki yanaşık nizam kale duvarı gibi binaları mübadiller yaptı; ruhsatını mübadiller verdi. Oradaki yer sahiplerinden kaç tanesi mübadilmiş acaba? Ayıptır yahu. Kalkmış bir de Sahilevleri'ndeki binalar ile konuşuyor. Kendisinin Sahilevlerindeki Villasında kaçak ilaveler yok mu? Kesin vardır. Yetkililer gidip ölçüm yapsın görecekler.

Yorumu oyla      15      3  
ST 24 Ocak 2022 Pazartesi 09:51

Haklı tarafları var ama sadece mübadele ile gelenleri suçlaması doğru değil, köşe dönmecilik, ben yaparım olur zihniyeti birçok insanımızda var maalesef. Belediyeler de yapılanlara kör ve sağır olduğunda, görmezden geldiğinde, müdahale de gecikince anlatılanlar oluyor.

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Benim ittifakım senin ittifakını döver!
Mehmet KARABEL yazdı... Benim ittifakım senin ittifakını döver!
AK Parti MYK toplanıyor: Seçim Yasası masada
AK Parti MYK’nın bugünkü ana gündemi 15 maddelik yeni seçim yasası olacak. ...
Çelik: Sessiz kalanlar, nefrete yatırım yapanlar!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Nefret söylemi gücünü söyleyenden çok destekleyenlerden ...
 
Soyer’in ‘yatırım’ eleştirisine AK Partili Kaya’dan yanıt: İZBAN'ı biz kazandırdık!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP'li Beko Uğur Mumcu'yu andı
CHP İzmir Milletvekili, araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümüyle ...
AK Partili Nasır ve MÜSİAD esnafı gezdi
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ile MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı ...
 
CHP'li Bakan'dan İçişleri'ne: Odalarında zikir çeken rütbeliler kimler?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Jandarma Genel Komutanlığı ile ilgili ...
CHP'li Torun'dan Cumhurbaşkanı'na çağrı: İzmir projesi imza bekliyor!
CHP’li Torun, “CHP’li büyükşehir belediyelerinin Cumhurbaşkanı Tayyip ...
AK Partili Sürekli ateş püskürdü: İzmir’in kaybettiği zamanın hesabı yok!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın yürüttüğü ‘Karınca Modeli Saha Çalışması’, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva