HABERLER>SAĞLIK
4 Nisan 2012 Çarşamba - 11:34

Çok reçete yazan doktora inceleme!

Sosyal Güvenlik Kurumu, en çok reçete yazan doktorları, en çok yazılan ilaçları ve en çok acil hasta alan hastaneleri incelemeye aldı. SGK Başkanı Fatih Acar, “Müfettişler nereye, kime gideceğini biliyor. Nokta atış. Artık rastlantısal denetim yok” dedi.

Çok reçete yazan doktora inceleme!

İSTANBUL - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri özel hastaneleri denetliyor. İllerde en çok reçete yazan ilk 100 doktor ve bu doktorların en çok yazdığı ilk 10 ilaç, bu reçetelerin gittiği ilk 10 eczane ile en çok acil takibi alan ilk 100 hastane incelenecek. SGK Başkanı Fatih Acar, “Müfettişlerin ellerinde listeler var. Kim nereye, kime gideceğini biliyor. Nokta atış. Artık rastlantısal denetim yok” dedi.
Vatan’ın haberine göre, ilaç ve sağlık ödemelerinde bütçe artışlarını kontrol edemeyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 20 bölgede doktor- ilaç- reçete üçgeniyle özel hastanalere denetim başlattı. Türkiye’yi 20 bölgeye ayıran SGK, 81 ili kapsayacak şekilde sağlık sektöründe harcama teftişi gerçekleştirecek.

Risk Odaklı Denetim ile ilgili bilgi veren Acar, “Size soruyorum, acil hasta dışında hasta bakmayan bir hastane olabilir mi? İncelememizde buna azımsanmayacak sayıda rastladık. Bu olabilir mi? Acil oranı yüzde 90’ın üzerinde hastaneler, klinikler var. Hepsi incelenecek” diye konuştu.

Acar, yeni süreçle ilgili şunları anlattı: “Biz artık bilgiye sahibiz, rastlantısal denetim yok. Kimin ne yaptığını biliyoruz. Hastaneler, tıp merkezleri, dal merkezleri, klinikler hepsi denetim kapsamına alındı. Acil hasta dışında hasta bakmayan bir hastane olabilir mi? Biz incelememizde buna azımsanmayacak sayıda rastladık. Acil oranı yüzde 90’ın üzerinde hastaneler, klinikler var. Hepsi incelenecek. Yine örneğin bir hastanede yoğun bakım yatağı yok. Ama bize yoğun bakım işlemlerinin bedeli olarak 4 milyon liralık fatura kesmiş.”

EN ÇOK ACİL TAKİBİ YAPAN HASTANELER İNCELENECEK
“Arkadaşlarımız görev yerlerine ellerinde listelerle gidiyorlar” diyen SGK Başkanı Fatih Acar, şu bilgileri verdi: “Bu listelerde, o ilde sayı bakımından en çok reçete yazan ilk 100 doktor ve bu doktorların en çok yazdığı ilk 10 ilaç ve bu reçetelerin gittiği ilk 10 eczane bulunuyor. Ayrıca tutar bakımından en çok reçete yazan ilk 100 doktor ve bu doktorların en çok yazdığı ilaçlar da listelendi. Hastaneler açısından da, ayakta muayene dahil en çok tetkik ve tahlil yapan ilk 100 hastane, bu hastanelerde en çok işlem yapılan ilk 10 branş, en çok işlem gönderen ilk 10 doktor, en çok acil takibi alan ilk 100 hastane belirlenmiş durumda. “

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 4 Nisan 2012 Çarşamba 13:42

GÜNCELLEMELERLE (ZAM'LARLA), İNSANLAR RUH HASTASI OLDU. TÜRK TOPLUMU HERGÜN CİNNET, FUHUŞ, DOĞAL GAZ KULLANAMADIĞI İÇİN SOBA ZEHİRLENMELERİ, PARA HIRSI YÜZÜNDEN GÜVENCESİZ VE EMNİYETSİZ ÇALIŞTIRILMALAR YÜZÜNDEN İŞ KAZALARI İLE KARŞI KARŞIYA. SİZ DOKTORLAR, SİZE GELEN HASTLARIN REÇETE TALEPLERİNİ, ŞİFACIYA HOCA'YA , OLMAZ SA AKTAR'A GÖNDERİN ELİNİZDE SÜREKLİ AYET KİTABI BULUNSUN. HAA UNUTMADAN İLACIN ETKEN MADDELERİNİN KİTAPÇIĞINI BAŞ UCU KİTABI YAPIN.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İlaç prospektüslerine Kürtçe özet eklenmeli' önerisi
Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin yaptığı araştırma, Diyarbakır'da ...
Kanserde doğru bilinen 10 yanlış
Tıbbi teknoloji ve tedavi yöntemlerinin her geçen gün gelişmesiyle birlikte, ...
Meme kanseri taramaları gerekli mi?
Norveç'te 39,888 kadınla yapılan çalışma, tarama yöntemiyle teşhis edilen ...
 
Baldan sonra sucuk: Dana eti tavuk çıktı!
Sahte bal konusunda firmaları mercek altına alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık ...
Mucize antikor insanlarda denenecek
Bilim insanları, fareler üzerinde denenen bir ilacın karaciğer, beyin, ...
SGK'dan yüz nakli için önemli karar
SGK yüz nakli ameliyatı ve sonrasında sunulan 15 günlük hizmetler için ...
 
Kilo vermenin en kolay yolu...
Alman bilim adamları, kilo verme konusunda ev işi yapmanın çok etkili olduğunu kanıtladı...
Eskiyi unatamayan yaşlandıkça hastalanıyor
İspanya’da yapılan araştırmada hala geçmişte yaşadığı pişmanlıklara üzülen ...
'Organ bağışında Avrupa'nın çok gerisindeyiz'
Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Organ Nakil Koordinatörü Nurşen Altuğ, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva