HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Şubat 2015 Çarşamba - 10:05

Çiğli Belediyesi’nden Comenius’a Destek

AB Birliği Comenius projesi kapsamında Aydınlıkevler Çiftehavuzlar Ortaokulu ve Barbarossa Mittel Schule arasında gerçekleştirilen kardeş okul projesi final eğlencesi, öğrencilerin hazırladığı muhteşem bir gösteriyle son buldu. Çiğli Belediyesi’nin katkı ve destek sunduğu proje farklı kültürlerin, farklı insanlarla tanışmasını ve işbirliği geliştirilmesini esas alıyor

Çiğli Belediyesi’nden Comenius’a Destek

AB Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında gerçekleşen ve öğretmen ve öğrenci etkileşimlerini ülkeler arası boyutlara taşıyan Comenius projesi, Çiğli’de Aydınlıkevler Çiftehavuzlar Ortaokulu ile Barbarossa Mittel Schule arasında sürdürülen kardeş okul projesiyle hayat buldu.  Türkiye Almanya arasında gerçekleşen protokol gereğince öğrenciler ve öğretmenler, öğretme ve öğrenme konusunda yeteneklerini geliştirirken, yabancı dil öğrenme şansı da yakalıyor. Taraflar farklı yaşam tarzlarını, kültürleri tanırken bir taraftan da kendi kültürlerini, kentini tanıtıyor ve konuk olduğu ülkenin eğitim sistemini yakından inceleyerek birikim ve tecrübelerini artırma şansı yakalıyor. Çiğli Belediyesi’nin katkı ve destekleriyle İzmir’in tanıtılmasına yardımcı olacak olan projenin koordinatörlüğünü Tülin Akgün Turan yapıyor.
3 yıl önce hazırlık ziyaretiyle başlayan proje, 20 Alman öğrenci ve 4 öğretmenin ağırlandığı iki delegasyonu da ilgilendiren final eğlencesiyle son buldu. Çiftehavuzlar Ortaokulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğlenceye Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İlçe Eğitim Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tarafların birbirlerine teşekkür konuşmalarıyla açılışı yapılan eğlencede; öğrenciler gitar ve piyano eşliğinde şarkılar seslendirdi. Modern danslar ile halk oyunlarından hazırlanmış potporik gösterilerle devam eden eğlence daha sonra, Başkan Arslan’ın Alman delegasyona hediye takdimiyle devam etti.

SON DERECE ANLAMLI BİR İŞBİRLİĞİ
Comenius, Erasmus gibi projelerin temel amacının ülkelerin birbirini yakından tanıması, fikir edinmesi olduğunu belirten Kaymakam Arı, “Almanya ile geliştirilen bu işbirliği çok kıymetli bir işbirliği. Konuklarımız ülkemize gelerek kültürümüzü tanımaya çalışıyorlar. Almanya ile sıkı kültürel bağlarımız var. Bizler Almanya’yı dolayısıyla çok iyi tanıyoruz. Comenius, Erasmus gibi projelerin temel amacı AB ülkelerinin birbirlerini tanıması, haklarında fikir edinmeleridir. Aslında temel yapımız aynı, insan olarak aynıyız. Hepimiz dostluk kurma ihtiyacı hissediyoruz. Dostluklarımızı geliştiriyoruz. İki okul arasındaki bu işbirliği çok anlamlı. Onların güzel hatıralarla bu ülkeden ayrılmalarını isteriz” dedi.

BAŞKAN ARSLAN: “KALBEN BİRBİRLERİNE YAKIN İKİ KÜLTÜRÜN KAYNAŞMASI ÖNEMLİ”
AB projelerinin ülkeler arası birçok işbirliğine çok önemli fırsatlar sunduğunu, bu fırsatların hayatlarınıza kazandırılması adına destek sunmaktan çekinmediklerinin önemine vurgu yapan Başkan Arslan, “Son derece anlamlı bir projeye katkı sunmakla ne kadar iyi bir iş yaptığımızı gördük. Bu projeyi dünya üzerindeki tüm kültürlerin kaynaşması, birbirini tanıması kısacası halkların kardeşliği ilkesi üzerinden yürüyen bir proje gibi görüyoruz. Çiğli Belediyesi olarak yabancı ülkelerden belediyelerle kardeş projeler de geliştirdik. İki okul arasında gerçekleştirilen bu ortaklık sayesinde; endüstri, ticaret ve turizm şehri İzmirimizin tanıtılması adına da güzel bir çalışma yürütmüş oluyoruz.. Çeşitli kültürlerin kalben birbirine yakın olduğunu düşünüyorum. Almanya ile güçlü bağlarımız var. Öğretmen ve öğrencilerin farklı kültürleri tanıması, farklı insanlarla dostluk ve işbirliği geliştirmesi kültürel kaynaşmanında bir başka yolu. Umarım böyle projeler yaygınlaşır, daha çok yapılır” dedi.    
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da Tuncay Özkan coşkusu
Karşıyakalılarla söyleşide buluşan Gazeteci-Yazar Tuncay Özkan, sevenlerinin ...
Sakin Şehir’de yeni coşku: Para geçmeyen pazar!
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 28 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirecekleri ...
Menderes'ten kansere karşı savaş!
Menderes Belediyesi ve Menderes İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçedeki ...
 
Büyükşehir yeni hamle: Uzundere'de ilk kazma vuruluyor
Kentin farklı bölgelerinde kent dönüşümü hazırlıklarını sürdüren İzmir ...
Kocaoğlu’ndan başkanlar zirvesi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Cumartesi günü düzenlenecek koordinasyon ...
Aliağa Vergi Dairesi Müdürü’nden Acar'a ziyaret
Yurt genelinde olduğu gibi Aliağa'da da Vergi Haftası kutlamaları başladı. ...
 
Çiğli’de ‘meslek edindirme’ hamlesi
Çiğli Belediyesi ve Çiğli Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde toplam 17 ...
Selçuk'tan ikisi bir arada güzellik!
Selçuk Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde çalışmaya devam ediyor.
Foça'nın kurslarına 7'den 70'e büyük ilgi
Foça Belediyesi tarafından, çocuklar ve yetişkinler için, Foça ve Yeni ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva