HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Nisan 2022 Pazartesi - 14:13

Çiğli 5 milyonluk arşivini dijitale taşıdı!

Çiğli Belediyesi’nde kurum içi işleyişi verimli kılmak ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla başlatılan Dijital Arşiv uygulamasının ilk etabı tamamlandı.

Çiğli 5 milyonluk arşivini dijitale taşıdı!

Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde başlatılan dijitalleşme çalışmaları kapsamında e-İmar, e-Ruhsat, e-Randevu ve CRM hizmetlerinin ardından TSE 13298 standartlarını sağlayan Dijital Arşiv uygulaması da online mecrada vatandaşların hizmetine sunuldu. Bir sene süren ve 40 personelin görev aldığı çalışmalar sonucunda vatandaşların en çok hizmet aldığı İmar Müdürlüğü’nün 5 Milyon sayfalık verileri tüm yetki ve güvenlik önlemleri alınarak mevzuata uygun şekilde Dijital platformda kullanılabilir hale getirildi. Dijital Arşiv uygulamasının hayata geçmesiyle birlikte aynı anda birden fazla personelin aynı belge üzerinde çalışması sağlanarak zaman ve işgücü kaybının önlenmesi, belgelerin kaybolmasının önüne geçilmesi, dosya bütünlüğünün korunması, belgelere erişimin takip edilmesi, kurumlar arası belge gönderiminin hızlandırılması ve vatandaşlar ile eksper görevlilerinin 7/24 arşive ulaşımı sağlanacak. İş yükü yoğunluğuna göre diğer müdürlüklerin faaliyetlerinin de Dijital Arşiv bünyesinde online mecraya taşınacağını belirtildi.

Başkan Gümrükçü: “Değişim ve gelişim sürecek”
Çağın gerekliliklerine uygun hizmet üretmek adına başlattıkları kurum içi değişim ve dönüşüm sürecinin devam ettiğini ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Teknolojik gelişmeler ile birlikte alışkanlıklarımızın tamamen değiştiği günümüz dünyasında yerel yönetimler de yapılarını ve operasyonel süreçlerini çağa uygun olarak revize etmeli. Göreve gelir gelmez bu dijitalleşme sürecini başlattık. CRM birimimiz ile vatandaşlarımızdan gelen talep, şikayet ve önerileri tek bir merkezden yönetip hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyoruz. E-Randevu sistemi ile vatandaşlarımızın belediye gelmelerine gerek kalmadan randevu oluşturmalarını sağlıyoruz. E-Ruhsat uygulamamız ile ruhsat başvurusu ve sonraki süreçleri kağıt ve zaman tasarrufunda bulunarak sürdürüyoruz. Son olarak, bilgi ve belge yönetimini sağlayacak, enerjiden, zamandan ve kağıt tüketiminden tasarruf ettirecek, işlem hızını artıracak, yerel yönetimler içinde özgün, çağdaş, değişime ve gelişime liderlik edebilecek bir Dijital Arşiv kurduk. Çiğli, kentleşme sürecini henüz tamamlamamış bir ilçe. Bu açıdan değerlendirdiğimizde Dijital Arşiv uygulaması kentimizin farklı noktalarında devam eden ve bundan sonraki süreçte başlayacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük kolaylık sağlayacak. Mesai arkadaşlarımıza yönelik oluşturacağımız doğru iş programıyla operasyonel mükemmeliyeti sağlayarak hizmet kalitesini artıracağız” dedi.

 
4-10 Nisan haftası burç yorumları
 
Torbalı can dostlarını unutmadı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Taner Ertaş 5 Nisan 2022 Salı 17:57

Başkan CİGLİNİN anasını ağlattın sözde gülümseyen çiğli? Yakakent güzeltepe ciglikoop atasanayi ağlıyor.yol yol yol yapın.burakin bilbiardlarda yalan afişleri asmayı

Yorumu oyla      2      3  
5 Nisan 2022 Salı 08:38

Değişimi filan boşverin. Gelin sokakları bir dolaşalım. Perişanlığı beraber görelim. Bırakın dijitali falan. Gecekondulardan bahsetmiyorum. Egekent'ten, Ataşehir'den, Küçük Çiğli Mahallesi, Yeni mahalleden bahsediyorum. Buraların Çiğli'nin en merkezi en oturmuş yerleri. Belediyeniz çalışmıyor. Şimdiye kadar sokaklar pırıl pırıl dümdüz bal dök yala ve yeşili bol olması gerekiyordu.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de sokaktaki can dostlar için etkinlik
Menemen Belediyesi, 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü’nde hem farkındalık ...
Büyükşehir'den mezarlık sorununa neşter!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova Kayadibi’nde yapmak istediği mezarlık ...
Büyükşehir'den müjde geldi: 38 milyonluk yatırım açılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 4 Nisan Sokak Hayvanları ...
 
Bergama'da örnek proje çalışmalarına devam!
Kültürel Miras Farkındalık çalışmaları Bergama kırsal mahallelerdeki ilkokulların ...
Buca'dan çiftçiye yüz güldüren destek
Buca Belediyesi, bamya ve kavun üretiminde kullanılmak üzere ilçedeki ...
Bayraklı’nın parklarına modern dokunuş
Bayraklı Belediyesi, son üç yılda 15 yeni parkı vatandaşların kullanımına sundu.
 
Başkanın hayali notalara döküldü
Çocukların hem sanatı sevmesi hem de yaşayarak öğrenmesi hayaliyle yola ...
Enflasyon rakamları açıklandı... İZSU ve ESHOT'a zam!
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ve Elektrik Su Havagazı Otobüs ...
Doktor Başkan'dan otizm farkındalık buluşması
Kınık’ta 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ne dikkat çekmek amacıyla farkındalık buluşması gerçekleşti.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva